- NÉZZ KÖRÜL -

A cbr.com-nak adott interjúban Mads Mikkelsen elárulta, hogy gyermekkori álma teljesült azzal, hogy olyan nagyszabású fantasy alkotásokban vehet részt, mint a Star Wars vagy a Doctor Strange. Az Zsivány Egyesben a főhős Jyn Erso édesapját, a Marvel képregény adaptációban pedig a főgonoszt, Kaeciliust kelti életre.

gallery-1469463742-doctor-strange-kaecilius2

A kérdésre, hogy milyen különbségek adódtak a két szerep közül, azt válaszolta, hogy Doctor Strange-beli szerepe sokkal inkább kívánt testi jelenlétet. Kaeciliust úgy írta le, mint egy férfit, akinek konkrét terve van. Képletesen úgy fogalmazott, hogy megvan hozzá a terve működését biztosító motor, és tömérdek gázolaj van a birtokában. Tudja, hogy merre kell mennie. A Zsivány Egyes Galen Ersoja több értelemben is egy szörnyű dilemma előtt áll, és ugyan megvan neki is a motorja, de nem tudja, hogy miként tudná beindítani. Kaecilius karakterét úgy közelítette meg, hogy lehet gonoszak a szándékai, de lényegében egy szebb és jobb világot akar teremteni. Ki nem akarná ezt? Úgy véli, hogy minden háború mögött, valahol ez az idea húzódik, s az út mentén a fennköltebb jobb érdekében áldozatokat kell hozni. Nagyon izgalmasnak találta őt alakítani, de a legmenőbb dolognak mégiscsak a repülő kung fut mondaná.

Beszélt továbbá a két film forgatásáról is. Mind a kettő hatalmas méreteket öltő produkció volt. Reggelik esetében 500 fő evett együtt, és viccesen hozzáteszi, hogy számtalanszor kellett “Jó reggelt!”-et kívánnia. Mind a két film egy-egy ikonikus világban játszódik, melyeknek mondhatni ő is a rajongója. Amikor először látta a rohamosztagosok sisakjainak százait, őrült késztetést érzett, hogy megérintse őket. Ifjabb korában olvasta a Doctor Strange képregényeket, 7-8 évesen még nem fogta fel a filozófiai hátteret, de nagyon imádta a harcjeleneteket a mágiával, mert hihetetlen színintenzitással jelenítették meg, és szürreális volt. A Star Wars pedig már akkor is hatalmas dolognak számított, és a testvére nagyon-nagy rajongó volt.

galen1

Úgy látja, hogy a Marvel filmek esetében, noha próbálják minden egyes képregény saját egyéniségét megőrizni, van egy bizonyos Marvel-érzés. Egy világ amit egységesen igyekeznek kezelni. A Star Wars annak ellenére, hogy egy valóban kiforrott univerzum, igyekszik magát megújítani, visszatérni, felülvizsgálni, de a lefektetett kereteken belül.

Ha láttátok már a Doctor Strange filmet a mozikban, mit gondoltok Kaeciliusról?