Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

1. A SZABÁLYZAT CÉLJA

A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse a GEEKHUB Kft. (székhely: 6000 Kecskemét, Egyetértés utca 78., cégjegyzékszám: 03-09-129593, adószám: 25540541-2-03) által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket és a Társaság adatvédelmi és adatkezelési politikáját.

A GEEKHUB Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) a www.geekhub.hu weboldal (a továbbiakban: Honlap) működtetése során a Honlapra látogatók, a Honlapon regisztrálók, illetve azon vásárlók, (a továbbiakban együttesen Érintett) adatait kezeli.

A jelen Szabályzat célja, hogy a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások minden területén, minden egyén számára, tekintet nélkül nemzetiségére vagy lakóhelyére, biztosítva legyen, hogy jogait és alapvető szabadságjogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem).

|2. A SZOLGÁLTATÓ MINT ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE
Név: GEEKHUB Kft.
Székhely és levelezési cím: 6000 Kecskemét, Egyetértés utca 78
Telefonszám: +36-30-652-9015
Email cím: contact (kukac) geekhub.hu
Adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-118570/2017
|3. A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE

3.1 A RENDELÉSSEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSI INFORMÁCIÓK

  3.1.1 A rendeléssel kapcsolatos adatkezelés jogszabályi háttere:

Az adatkezelés jogszabályi hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) biztosítja.

  3.1.2 A rendeléssel kapcsolatos adatkezelés jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja a Felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

  3.1.3 A rendeléssel kapcsolatos adatkezelés célja:

Az adatkezelés célja kizárólag a Felhasználókkal történő kapcsolattartás megkönnyítése, adott esetben bizonyos szolgáltatások személyre szabott nyújtása, a megrendelt termék kiszállítása.

  3.1.4 A kezelt adatok köre:

  • Név: Kapcsolatfelvétel, számla kiállítás, rendelés egyeztetés
  • Címek: Kapcsolatfelvétel, számla kiállítás, szállítás lebonyolítása
  • E-mail cím: Kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás, hírlevél küldés, szállítási értesítés
  • Telefonszám: Kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás, szállítás értesítés
  • Vásárlás/regisztráció időpontja: Technikai művelet

A rendeléssel kapcsolatos adatkezelés időtartama:

Az Adatkezelő az adatokat az Érintett adattörlésével kapcsolatos kéréséig kezeli.

3.2 A SZÁMLÁZÁSSAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSI INFORMÁCIÓK

  3.2.1 A számlázással kapcsolatos adatkezelés jogszabályi háttere:

A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Sztv.) rendelkezése jelenti és az adatkezelés jogszabályi hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.).

  3.2.2 A számlázással kapcsolatos adatkezelés jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja a Felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

  3.2.3 A számlázással kapcsolatos adatkezelés célja:

A Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatok  megőrzésének kötelezettségének betartása.

  3.2.4 A számlázással kapcsolatosan kezelt adatok köre:

  • Név
  • Címek
  • Adószám (cég esetén)

Adatkezelő a vásárló adatait csak a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja a szerződés fennállásának ideje alatt.

  3.2.4 A számlázással kapcsolatos adatkezelés időtartama:

Az Adatkezelő az Érintett adatait a 2000. évi C. törvény 169. § alapján legalább 8 évig köteles megőrizni.

  3.3 SZÁLLÍTÁSSAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSI INFORMÁCIÓK

  3.3.1 A szállítással kapcsolatos adatkezelés jogszabályi háttere:

Az adatkezelés jogszabályi hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) biztosítja.

  3.3.2 A szállítással kapcsolatos adatkezelés jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja a Felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

  3.3.3 A szállítással kapcsolatos adatkezelés célja:

A megrendelt áru házhozszállítása, illetve értesítés a kézbesítés idejéről.

  3.3.4 A szállítással kapcsolatos kapcsolatosan kezelt adatok köre:

  • Név: Kapcsolatfelvétel
  • Címek: szállítás lebonyolítása
  • E-mail cím: kapcsolattartás, szállítási értesítés
  • Telefonszám: kapcsolattartás, szállítás értesítés

  3.3.5 A szállítással kapcsolatos adatkezelés időtartama:

Az Adatkezelő az adatokat az Érintett adattörlésével kapcsolatos kéréséig kezeli.

3.4  HÍRLEVÉL KÜLDÉSÉVEL ÉS SZEMÉLYRE SZABOTT REKLÁMOKKAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSI INFORMÁCIÓK

 3.4.1 Hírlevél küldésével kapcsolatos adatkezelés jogszabályi háttere:

Az adatkezelés jogszabályi hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a 2008. évi XLVIII. törvény biztosítja.

  3.4.2 Hírlevél küldésével kapcsolatos adatkezelés jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja a Felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

  3.4.3 Hírlevél küldésével kapcsolatos adatkezelés célja:

Az Adatkezelés célja kizárólag a Felhasználókkal történő kapcsolattartás megkönnyítése, adott esetben bizonyos szolgáltatások személyre szabott nyújtása, új és akciós termékek ismertetése.

  3.4.4 A hírlevél küldéssel kapcsolatosan kezelt adatok köre:

  • Név
  • E-mail cím
  • Vásárlás/regisztráció időpontja

  3.4.5 Hírlevél küldésével kapcsolatos adatkezelés időtartama:

Az Adatkezelő az adatokat az Érintett adattörlésével kapcsolatos kéréséig kezeli.

A webáruház a Felhasználó előzetes hozzájárulása alapján a Adatkezelő reklámajánlatával a Felhasználót megkeresheti a regisztráció során megadott elérhetőségeken. A Felhasználó indokolás nélkül ingyenesen leiratkozhat a hírlevél küldésről.

3.5 REGISZTRÁCIÓVAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSI INFORMÁCIÓK

  3.5.1 Regisztrációval kapcsolatos adatkezelés jogszabályi háttere:

Az adatkezelés jogszabályi hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a Ptk. 2013. évi V törvény jelenti.

  3.5.2 Regisztrációval kapcsolatos adatkezelés jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja a Felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

  3.5.3 Regisztrációval kapcsolatos adatkezelés célja:

A Felhasználó számára gyorsabb, kényelmesebb rendelési folyamat biztosítása, a korábbi rendelés megtekintése és a GeekPontok nyilvántartása.

  3.5.4  A regisztrációval kapcsolatosan kezelt adatok köre:

  • Név
  • Cím
  • E-mail cím
  • Telefonszám

  3.5.5 Regisztrációval kapcsolatos adatkezelés időtartama:

Az Adatkezelő az adatokat az Érintett adattörlésével kapcsolatos kéréséig kezeli.

3.6 Hozzászólások és Értékelések

3.5.1 Hozzászólásokkal és Értékelésekkel kapcsolatos adatkezelés jogszabályi háttere:

Az adatkezelés jogszabályi hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a Ptk. 2013. évi V törvény jelenti.

  3.5.2 Hozzászólásokkal és Értékelésekkel kapcsolatos adatkezelés jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja a Felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

  3.5.3 Hozzászólások és Értékelésekkel kapcsolatos adatkezelés célja:

A Felhasználó véleményének rögzítése adott termékhez vagy cikkhez.

  3.5.4  A Hozzászólások és Értékelésekkel kapcsolatosan kezelt adatok köre:

  • Név
  • IP cím

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

  3.5.5 Hozzászólások és Értékelésekkel kapcsolatos adatkezelés időtartama:

Az Adatkezelő az adatokat az Érintett adattörlésével kapcsolatos kéréséig kezeli.

3.7 SÜTI KEZELÉS

A weboldal használat során az Üzemeltető kisméretű, a Felhasználóval közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatokat is tartalmazó adatfájlokat (sütiket) telepít a Felhasználó számítógépére adatfeljegyzés, a Felhasználó azonosítása, a Felhasználó további látogatásainak megkönnyítése céljából. Az adatfájlok használata során a Adatkezelőhöz került adatokat az Adatkezelő nem kapcsolja az adott Felhasználó azonosító adataihoz. A webáruház használata során a Adatkezelő az Érintettel kapcsolatban az alábbi adatokat rögzíti és kezeli:

  • a Felhasználó által használt IP cím
  • a böngésző típusa
  • a böngészésre használt eszköz operációs rendszerének jellemzői
  • a látogatás időpontja
  • a meglátogatott oldalak

  3.6.1 Süti kezelés jogszabályi háttér:

A süti kezeléssel kapcsolatos adatkezelést az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló rész tartalmazza.  Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása.

  3.6.2 Süti beállítás:

A legtöbb böngésző esetében a Érintettnek lehetősége van a sütik beállítására. A böngésző alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek általában megváltoztathatóak, hogy megakadályozza az automatikus elfogadást és minden alkalommal felajánlja a választás lehetőségét, hogy szeretne vagy nem sütiket engedélyezni.

A sütik célja webáruház használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a sütik korlátozása, törlése során előfordulhat, hogy a Felhasználó a webáruház bizonyos funkciót nem, vagy csak korlátozott módon tudja majd használni.

A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat:

Google Chrome

Firefox

Internet Explorer 11

Internet Explorer 10

Safari

  3.6.3 A honlap által használt sütik főbb jellemzői:

A “maradandó sütik”: (persistent cookie) a webáruház elhagyását követően is tárolódnak a számítógépen, notebookon vagy mobileszközön. Ezen sütik segítségével a weboldal felismeri az Felhasználót, mint visszatérő látogatót. Személyi azonosításra nem alkalmas.

A “munkamenet sütik”: (session cookie) a számítógép, notebook vagy mobileszköz csak ideiglenesen tárolja, mindaddig, amíg a Felhasználó el nem hagyja a weboldalt. Ezek a sütik a webáruházban végzett műveletek jegyzik meg egy látogatás során. Ezen sütik a munkamenet végeztével, illetve a böngésző bezárásával automatikusan törlődnek a számítógépről, notebookról vagy mobileszközről.

Google Analytics: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie.

A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-szolgáltatásokban (például a Google Keresésben) és szerte az interneten, valamint, hogy mérjük az általunk megjelenített hirdetésekhez kapcsolódó interakciókat.

További információ az Analytics által használt cookie-król és az adatvédelemről.

Google Adwords süti: A sütiket használják fel arra is, hogy a hirdetéseket a Felhasználók számára vonzóbbá, a megjelenítők és hirdetők számára pedig értékesebbé tegyék. A sütik néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott Felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a Felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése.

A Google sütik – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testre szabásához. Az ilyen sütiket például arra használjál, hogy megjegyezzék az Felhasználó legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Ez segítségünkre van abban, hogy testre szabott hirdetéseket jelenítsünk meg Önnek a Google-on.

Amennyiben a Felhasználó nem fogadja el a sütik használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek a számára. A sütik törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

Internet Explorer:  http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

Firefox:  https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

Az Üzemeltetőnek nem szükséges a Felhasználó hozzájárulása az alábbi sütik használat során:

  • A jelszóval védett munkamenethez használt süti
  • A bevásárlókosárhoz használt süti
  • Biztonsági süti

A Felhasználó a böngészőjében beállíthatja, hogy értesítést kapjon arról, ha az Üzemeltető sütiket kíván elhelyezni a számítógépén, illetve a sütik küldését bármikor megtilthatja.

Felhívjuk a Felhasználók figyelmét, hogy a sütik el nem fogadásával bizonyos oldalak vagy funkciók nem működnek megfelelően, valamint lehetséges, hogy a Felhasználó nem kap jogosultságot bizonyos adatokhoz való hozzáféréshez.

A Felhasználónak lehetősége van a sütiket törölni az Eszközök/Beállítások menüben, általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.

A weboldalon használt sütik önmagukban nem alkalmasak a Felhasználó személyének beazonosítására.

Közösségi média:

Az Adatkezelő a webáruház termékeinek megismertetése, népszerűsítése céljából a közösségi média oldalakat tart fenn (Facebook/Instragam/Twitter stb.). Amennyiben a Felhasználó valamilyen közösségi oldalon keresztül „lájkolta” vagy kapcsolatba lépett a webáruházunkkal úgy azon Felhasználok alábbi személyes adatait kezelheti: regisztrált név, Felhasználó nyilvános profil képe.

A Felhasználókra az adott közösségi média adatvédelmi feltételei irányadóak. Jogellenes, sértő tartalom publikálása esetén Adatkezelő a Felhasználót előzetes értesítése nélkül kizárhatja. Az adatkezelés jogalapja a Felhasználó önkéntes hozzájárulása a személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

4. ADATFELDOLGOZÓK ADATAI ÉS ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGÜK

Személyes adatok tárolását végző adatfeldolgozó:

Adatkezelő neve: GEEKHUB Kft.
Székhely és levelezési cím: 6000 Kecskemét, Egyetértés utca 78
Raktározási telephelye:6000 Kecskemét, Szent István krt 24
Telefonszám: +36-30-652-9015
Email cím: contact (kukac) geekhub.hu
Adószám: 25540541-2-03

Adatkezelő neve:Trust-IT Kft. 
Székhely és levelezési cím:1203 Budapest  Közműhelytelep utca 28/A
Cégjegyzékszám: 01-09-730323
Telefonszám: +36-30-236-1030
Az adatfeldolgozó az adatkezelővel írásbeli szerződésben meghatározott feladatokat lát el, személyes adatok megismerésére nem jogosult.

Szállítással összefüggő adatfeldolgozó:

Adatkezelő neve: GEEKHUB Kft.
Székhely és levelezési cím: 6000 Kecskemét, Egyetértés utca 78
Raktározási telephelye:6000 Kecskemét, Szent István krt 24
Telefonszám: +36-30-652-9015
Email cím: contact (kukac) geekhub.hu
Adószám: 25540541-2-03

Adatkezelő neve: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
Székhelye: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.
Adószám: 12369410-2-44
Cégjegyzék szám: 13-09-111755
Levelezési cím: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.
E-mail cím: info [kukac] gls-hungary.com
Telefonszám: +3629886670

Adatkezelő neve: BarCraft Holding Kft.
Székhelye: 1067 Budapest Csengery utca 51. 1. em. 9
Adószám: 26091703-2-42
Cégjegyzék szám: 01-09-301409
Levelezési cím: 1067 Budapest Csengery utca 51. 1. em. 9
E-mail cím: barcraftbudapest [kukac] gmail.com

Adatkezelő neve: Magyar Posta Zrt.  
Székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.,
Adószám: 10901232-2-44
Cégjegyzék szám: 01-10-042463,
Levelezési cím: 1540 Budapest
E-mail cím: ugyfelszolgalat@posta.hu

Számlázással összefüggő adatfeldolgozás:

Adatkezelő neve: GEEKHUB Kft.
Székhely és levelezési cím: 6000 Kecskemét, Egyetértés utca 78
Raktározási telephelye:6000 Kecskemét, Szent István krt 24
Telefonszám: +36-30-652-9015
Email cím: contact (kukac) geekhub.hu
Adószám: 25540541-2-03

Adatkezelő neve: Octonull Kft.
Székhely és levelezési cím:1074 Budapest, Hutyra Ferenc utca 11
Adószáma: 25073364242
E-mail elérhetőség: info@octonull.com
Adatkezelő neve: A KBOSS.hu Kft.
Székhely és levelezési cím: 1031 Budapest, Záhony utca 7.;
cégjegyzékszám: 01-09-303201;

Az adatfeldolgozó az adatkezelővel írásbeli szerződésben meghatározott módon közreműködik a számla kiállításában. A számla kiállításához szükséges személyes adatokat vevő neve, címe, az adatfeldolgozó az Érintett adatait a 2000. évi C. törvény 169. § alapján legalább 8 évig köteles megőrizni.

Számla tárolásával összefüggő adatfeldolgozás:

Adatkezelő neve: GEEKHUB Kft.
Székhely és levelezési cím: 6000 Kecskemét, Egyetértés utca 78
Telefonszám: +36-30-652-9015
Email cím: contact (kukac) geekhub.hu
Adószám: 25540541-2-03

Hírlevél küldéssel összefüggő adatfeldolgozás:

Adatkezelő neve: GEEKHUB Kft.
Székhely és levelezési cím: 6000 Kecskemét, Egyetértés utca 78
Telefonszám: +36-30-652-9015
Email cím: contact (kukac) geekhub.hu
Adószám: 25540541-2-03

Adatkezelő neve: The Rocket Science Group, LLC
Székhely és levelezési cím: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA
Email cím: privacy@mailchimp.com

Az adatfeldolgozó az adatkezelővel írásbeli szerződésben meghatározott módon közreműködik a hírlevelek kiküldésében, ennek érdekében a hírlevélre feliratkozok nevét és e-mail címét a hírlevél küldéshez szükséges mértékben kezelheti, az Érintett hírlevél leiratkozási vagy törlésre való kéréséig.

5. A FELHASZNÁLÓ ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAI

A Felhasználó tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, törlését és zárolását.

A Felhasználó a személyes adatainak törlését vagy módosítását, illetve adatkezeléssel kapcsolatos információkat az alábbi módon kérheti:

Levelezési cím: 6000 Kecskemét, Egyetértés utca 78
Telefonszám: +36-30-652-9015
E-mail cím:contact@geekhub.hu

A Felhasználó kérésére az Adatkezelő köteles tájékoztatást adni az általa kezelt adatairól, az adatkezelés jogalapjáról, céljáról, időtartamáról. Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, megadni a tájékoztatást. A Felhasználó bármikor kérheti adatai helyesbítését, módosítását, illetve törlését. Az adatkezelő köteles a Felhasználó által kért saját adataival kapcsolatos helyesbítését, módosítását, illetve törlését 25 napon belül elvégezni. Amennyiben az adatkezelő a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az Érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az Érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

A természetes személy számára a tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva kell megadni.

Az információkat írásban vagy más módon – ideértve adott esetben az elektronikus utat is – kell megadni. Az Érintett kérésére szóbeli tájékoztatás is adható, feltéve, hogy más módon igazolták az Érintett személyazonosságát.

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintettet a kérelem nyomán hozott intézkedésekről.

Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintettet. Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az Érintett azt másként kéri.

Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az Érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az Érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

 5.1 Átlátható előzetes tájékoztatáshoz való jog

A természetes személyek jogosultak a személyes adataik kezeléséről tömör, átlátható és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően tájékoztatást kapni.

 5.2 Hozzáférési jog

Az Érintett jogosult, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát ingyenesen köteles az Érintett rendelkezésére bocsátani. Az Érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani. Mindez nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

 5.3 A helyesbítéshez való jog

Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

 5.4 A törléshez való jog

Az Érintett bármikor jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, ha:

  • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték
  • az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja
  • az Érintett tiltakozik az adatainak kezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre
  • a személyes adatokat jogellenesen kezelték.

Amennyiben az adatkezelő hozzáférést engedett harmadik személyeknek a törölni kért adatokhoz, akkor tájékoztatnia kell mindazokat, akik számára nyilvánosságra hozta az Érintett adatait, hogy minden hivatkozást, illetve náluk tárolt személyes adatot töröljenek.

 5.5 Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  • az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát
  • az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra, de az Érintett igényli azokat jogi igények érvényesítéséhez.

 5.6 Az adathordozhatósághoz való jog

Az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha az adatkezelés hozzájáruláson, vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

 5.7 Automatizált adatkezelés

Az Érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely őt jelentős mértékben érintené.

 5.8 Tiltakozáshoz való jog:

Az Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a 6. cikk 1 bekezdésének e) vagy f) pontján alapuló kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotással is. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivétel, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, melyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekével, jogaival, szabadságával szemben. Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt köteles megvizsgálni és megalapozottsága kérdésében döntést hoz, valamint a döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Ha az Adatkezelő a Felhasználó helyesbítéssel, zárolással vagy törléssel kapcsolatos kérelmét nem teljesíti úgy a kérelem kézhezvételétől számított 25 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának tényét és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő köteles tájékoztatni az Érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

 5.9 Panaszügyintézés lehetőségeinek ismertetése:

Amennyiben az Érintett szerint az Adatkezelő nem tartotta be a adataival kapcsolatban az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezéseket, vagy nem teljesítette az Érintett adatkezeléssel kapcsolatos kérelmét, úgy a Felhasználó Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezhet az alábbi elérhetőséget egyikén:

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.,

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Amennyiben az Érintett a Adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat. A bíróság soron kívül jár

.|6. E-MAIL CÍMEK FELHASZNÁLÁSA

6.1. A Szolgáltató kiemelt figyelmet fordít az általa kezelt elektronikus levélcímek felhasználásnak jogszerűségére, így azokat csak az alábbiakban meghatározott módon használja fel (tájékoztató vagy reklám) e-mail küldésére.

6.2. Az e-mail címek kezelése elsősorban az Érintett azonosítását, a megrendelések teljesítése, szolgáltatások igénybe vétele során a kapcsolattartást szolgálja, így elsősorban ennek érdekében kerül sor e-mail küldésére.

6.3. A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások vagy az ÁSZF változása esetén a változásokra vonatkozó, valamint a Szolgáltató egyéb hasonló szolgáltatásaira vonatkozó tájékoztatást a Szolgáltató bizonyos esetekben elektronikus formában, e-mailben juttatja el az Érintettek részére. Az ilyen értesítéseket azonban a Szolgáltató nem használja reklámozási célra.

7. Hírlevél
A regisztráció során megadott elektronikus levélcímekre hirdetést vagy reklámot (hírlevél) tartalmazó leveleket a Szolgáltató csak az Érintett kifejezett hozzájárulásával, a jogszabályi előírásoknak megfelelő esetekben és módon küld. A hírlevél direkt marketing elemekkel rendelkezik és reklámot tartalmaz. Szolgáltató a hírlevél igénybevétele során az Érintett által megadott adatokat kezeli.

Hírlevél esetében a Szolgáltató, mindaddig kezeli az Érintett hírlevél feliratkozása során megadott adatait, ameddig az Érintett a hírlevélről le nem iratkozik a hírlevél alján található „Leiratkozás” gombra kattintva vagy nem kéri a levételét a hírlevélre feliratkozók listájából emailben vagy postai úton. Leiratkozás esetén a Szolgáltató további hírleveleivel, ajánlataival nem keresi meg az Érintettet. Az Érintett bármikor ingyenesen leiratkozhat a hírlevélről és hozzájárulását visszavonhatja. A regisztrált felhasználóink a személyes oldalukra belépve is bármikor és ingyenes leiratkozhatnak a hírlevélről.

|8. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

8.1. Szolgáltató rendszere az Érintettek aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze az Érintett által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

8.2. Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat a Szolgáltató az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről az Érintettet tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

8.3. Szolgáltató kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.

8.4. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Szabályzatot az Érintettek Honlap felületén történő előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően az Érintettnek a Honlap további használatához el kell fogadnia a módosításokat, a Szolgáltató által, a Honlapon biztosított módon.

Budapest, 2018. május 22.