- NÉZZ KÖRÜL -

 

wild-cards
Közeleg a Tél és jönnek a mások! George R.R. Martin maradandó világot alkotott a Trónok Harcával, amit végérvényesen bekerült a legendák közé. Martinnak azonban más „gyermekei” is vannak, amiből az egyik szintén televíziós karrierre készül!

Wild Cards, ez az új cím ami hamarosan bele fog égni a pólónkba/bögrénkbe/kulcstartónkba.  Valójában nem egy egységes történetről van szó, hanem novellák, könyvek és képregények gyűjteményéről, amit közel 30 író dobott össze és Martin szerkesztgetett. Az első mű, a Wild Cards, 1987-ben jelent meg, amit azóta 22 kiadvány követett és további három várható a közeljövőben (és ki tudja mennyi később).

A Wild Cards egy alternatív földre kalauzol minket, ahol a második világháború után egy idegen vírus jelentősen megtizedelte a jóravaló népességet (90%-ban halálosnak bizonyult). A fertőzött túlélőket jó részét átalakította és különböző mentális és fizikai deformációkkal átkozta meg. Őket hívják jokereknek. Néhány szerencsés azonban ténylegesen kivételes képességeket kapott, ők az ászok.

higko2clrjvxalkceuxwMartin a Trónok Harcát a fantasy rajongóknak szánta, míg ez a sorozat inkább a képregény őrülteknek készült.

“Ez az univerzum legalább olyan nagy és színes mint a Marvel vagy a DC.” – mondja az író.  – “Bár sokkal sötétebb és realisztikusabb. Több ezer izgalmas történet vár téged a Wild Card világában.”

A konkrétumokról sajnos kevesebb szó esett, Martin csak ennyit tudott hozzátenni, hogy a „következő egy vagy két évben” kezdődik el a munka. Sajnos ő személyesen nem tud bevonódni a munkálatokba, mert ígéretet tett a HBO-nak, hogy befejezi azt az „átkozott” The Winds of Winter Trónok Harca következő könyvét. Valljuk be: ideje lenne már!