Trónok harca: Top10 cselekményszál, ami kimaradt a sorozatból 3. rész

Végre megismerhetitek, hogy a GeekHub szerkesztősége szerint melyik két könyvbeli eseményszáll érdemelte ki azt, hogy Top10-es listánk élére kerüljön. Az elmúlt héten 10 olyan történetszálat mutattunk be nektek itt és itt, melyek hatalmas jelentőséggel bírnak ugyan George R.R. Martin könyveiben, de nem kerültek be a sorozatba.

2. Kőszív Úrnő

A Vörös Nászt követően Arya Stark különös farkasálmot lát. Egy ismerős szagot követve álmában a folyóba gázolt, és fogaival a partra húz egy tetemet. Lovak dobogása és az érkező emberek azonban elzavarják őt. Ébredést követően Arya tudta, hogy halott anyját látta. Később megtudjuk, hogy az érkező emberek a Lobógó Nélküli Testvériség tagjai voltak. Amikor Lord Beric Dondarrion meglátja a holttestet, arra kéri myri Thorost, hogy az élete ajándékát a Fény Urának segítségével adja át Lady Starknak, aki ekkor már több napja sodródott a Kék Ág vízében. A szertartás sikeres volt, Lord Beric meghalt, immár véglegesen, Catelyn pedig feltámadt. Nyakát fültől fülig felvágták, haja megőszült és a fele kihullott, arcát saját maga kaparta véresre Robb halálakor, a víztől pedig teste kifakult és felpüffedt. Félelmetes látványt nyújt. Átveszi a Testvériség feletti parancsnokságot. Utasításaira a Freyek és a Lannisterek embereit kezdik levadászni.

  1. Az ifjú Griff

Tyrion Lannister Varys segítségével elmenekül Királyvárból, mielőtt Joffrey Baratheon megölése miatt halálra ítélnék. Ellentétben a sorozattal Varys nem tart vele, hanem egyszerűen eltűnik. Amikor Pentosba érkezik Illyrio Mopatis az, aki gondoskodik róla. Itt értesül Daenerys Targaryenről és a három sárkányáról. A Griff, az Ifjú Griff, Kacsamezei Ser Rolly, a kacér septa Lemore és Haldon, a bukott mester társaságában egy hajón elindul a Rhoyne folyón Volantis felé. Utazásuk során Tyrion rájön, hogy a Griff egy száműzött Westerosi lovag, Rhaegar Targaryen egykori jó barátja, Jon Connington, és az Ifjú Griff pedig nem más, mint Aegon Targaryen, Rhaegar fia. Az eddigi ismereteink szerint az Őrült Király halála után a csecsemőt brutálisan megölték, a valóság azonban az, hogy Varys kicserélte a fiút egy jelentéktelen, feláldozható gyermekre. A Szabad Városokban a fiút gyermekkora óta az uralkodásra nevelte a septa, a mester és a harcosok, s annak érdekében, hogy ne ismerjék fel a valyr vért benne, kékre festették a haját. Tyrion meggyőzi a fiút, hogy Daenerys felkeresése helyett egyenesen menjenek Westerosra és az Arany Kompánia zsoldosaival kezdjenek hódításba. Ezt követően Tyrion Jorah Mormont fogságába esik, de a terve megvalósul. A zsoldosokat felbérelve megérkeznek Griff-fészekre és elfoglalják a Conningtonok erődítményét, majd terveik szerint Viharvég ellen kívánnak vonulni. Hogy ne legyen ennyire egyszerű a képlet, Daenerys a Halhatatlanok Házában víziók egész sorát látja maga előtt: “az ujjongó tömegben rudak végén szövetből készült sárkány himbálózott” – olvashatjuk. Éppen ezért sok rajongó úgy hiszi, hogy Aegon Targaryen valóban meghalt, és Varys Ilyrio segítségével csak “kreált” egy sárkányt, esetleg egy új Blackfyre trónkövetelőt.

Tagged , , ,

Vélemény, hozzászólás?