- NÉZZ KÖRÜL -

 

Screen-shot-2012-03-08-at-21.24.43

Ralph McQuarriet talán nem kell bemutatni. Bárki, akit kicsit is érdekel a sci-fi sőt az is ismeri, aki valamilyen szinten belebotlott már a munkájába a Star Wars kapcsán. Azt azonban kevesen tudják, hogy McQuarrie zsenialitására egy Star Trek filmnél is számítottak!

1976-ot írunk és a Paramount egy Star Trek filmben gondolkodik a Star Trek: Planet of Titans címre hallgatóban. A két brit író Chris Bryant és Alan Scott agyszüleményét Phillip Kaufman irányította volna nagyvászonra, a produkciós tervező Ken Adam volt, aki felbérelte Ralph McQuarriet, hogy megtervezze a film díszleteit. Ehhez még hozzávesszük az elmaradhatatlan Gene Roddenberry-t és máris egy elég impresszív csapatot kapunk bármely Star Trek rajongó számára!

Screen-shot-2012-03-08-at-21.03.03

 

Az eredeti színészgárda természetesen benne lett volna. Csak Leonard Nimoy (R.I.P.) makacskodott egyedül, elvégre tartott attól, hogy Mr. Spock szerepe egy életre rajta marad emiatt a sorozat ’69-es kaszája után igyekezett távolságot tartani a Star Trektől. Valamint nem igazán örült Gene Roddenberry és a Paramount marketingeseinek, akiktől szerinte nem kapott megfelelő kompenzációt bizonyos reklámbevételek után.

Screen-shot-2012-03-08-at-21.14.23

Végül ő is beadta a derekát és minden készen állt, a történet a következő volt:

Az Enterprise fogott egy vészjelzést az USS DaVincitől. Mire elérték a szektort, ahonnan a segélyhívás jött, az USS DaVinci eltűnt. Míg az Enterprise nyomozott, Kirköt eltalálja egy elektromágneses hullám, ami miatt furcsán kezd viselkedni és ellop egy űrkompot. Egy láthatatlan bolygó felé navigálja a kompot és az eltűnik.

Három év telik el, Spock visszavisz egy csapatot a körzetbe, és felfedezi a bolygót. A planéta a Titánok anyavilágának bizonyul, egy magasan fejlett fajénak, amiről úgy hitték, hogy kihalt. A Klingonok szintén előkerülnek, mert érdekli őket a Titánok tudása. De egy sokkal súlyosabb gond, hogy a bolygó egy fekete lyuk felé tart és így a Föderáció és a Klingonok az idővel és egymással versenyezve igyekeznek megkaparintani a Titánok tudását.

Spock megtalálja Kirköt, aki az utóbbi három évet a vadonban élve töltötte. Spocknak sikerül Kirköt rendbe szednie, és ketten felfedezik, hogy a bolygót egy gonosz faj lakja, a Cygnaiak. A Cygnaiak, amint kiderül, felelősek a Titánok haláláért. Kirk, hogy elpusztítsa a Cygnaiakat beleirányítja az Enterpriset a fekete lyukba. A fekete lyuk elpusztítja a Cygnaiakat és az Enterpriset a Föld orbitájára dobja a múltba. Krik és legénysége lesugároz és rájönnek, hogy az emberiség alkonyának a szemtanúi. Megtanítják a Cro-magnoni embert, hogy csiszoljon tüzet és ráeszmélnek, hogy ők maguk a Titánok…

Screen-shot-2012-03-08-at-21.16.36

A Paramount végül kaszálta egy új Star Trek sorozat a Star Trek Phase II reményében, de a Star Wars sikere után újra a mozivászon felé fordultak és így készült el a Star Trek: The Motion Picture a Titánok Bolygója meg a feledés felé vette az irányt.

Screen-shot-2012-03-08-at-21.09.44

Screen-shot-2012-03-08-at-21.07.08

Screen-shot-2012-03-08-at-21.27.53

Viszont a tervek ismét előkerültek, és ha minden igaz, szembe fognak jönni velünk a képernyőn egy új Űrszekerek sorozat alakjában. Lesz itt minden jóság népek! 😉