- NÉZZ KÖRÜL -

Az andal hódítást követően a Hét Hite vált Westeros uralkodó vallásává, így gyakran csak a Hitnek nevezik. A vallás szent könyve, a Hétágú Csillag úgy tartja, hogy a Hét ember formájában járta az Andalosnak nevezett területet Essos keleti partvidékén (Tűz és Jég Világa, 17). Az Atya egy hétágú csillagot hozott le az égből, és az andalok első királyának, Hegyi Hugornak homlokára helyezte. A Szűz egy feleséget adott neki, akit az Anya termékennyé tett, így 44 fiút szült, ahogy azt a Vénasszony megjósolta. A Harcos a fiúknak erőt adott, a Kovács pedig vaspáncélt. A hit úgy tanítja, hogy az istenek egy idegen földön királyságot ígértek Hugornak, aki hajókat ácsolt, és átkelt a Keskeny-tengeren (Sárkányok Tánca, Tyrion II). Kezdetben Óváros lett a Hit központja, és a Csillagszentély volt a vallás vezetőjének, a Főseptonnak a székhelye egészen a Targaryen korszakig (Tűz és Jég Világa, 216).

game of thrones the seven

A hívők a Hét Istent tisztelik, aki Egy. Egyetlen istenség hét aspektusa ölt testet bennük, három férfi, három női, és a nemtelen halál. Az Atya testesíti meg az ítélkezést. Szakállas férfiként ábrázolják, kezében mérleggel. Leginkább igazságért, igazságos ítéletért könyörögnek hozzá. Esküvőket az Atya és az Anya oltára között állva tartják meg leginkább. Az Anya testesíti meg az anyaságot, a családot és a termékenységet. Termékenységért, együttérzésért imádkoznak hozzá, de ő a kegyelem és a bűnbocsánat megtestesítője is. Azt mondják róla, hogyha a gyermekek létét fenyegeti bármi is, szilajabb tud lenni a Harcosnál is. A Harcos, akihez bátorságért és győzelemért imádkoznak, a harci erőt testesíti meg. Ábrázolásain gyakran tart kardot a kezében. A Harcos Fiai, e vallási katonai szervezet tagjai a Harcos előtt teszik le szent esküjüket. A Szűz az ártatlanság és tisztaság reprezentációja. Általában a szűz lányok imádkoznak hozzá megfelelő férjért, és ártatlanságuk védelméért. Egy történet szerint a Morne-i Ser Galladon annyira vitéz hős volt, hogy rabul ejtette a Szűz˛szívét, aki neki adott egy isten erővel bíró kardot, az Igazságos Szüzet. A Kovács a különböző munkákért felel, és az ehhez szükséges erőért. A Hit szerint, ő adta a lovat az emberiségnek, hogy megsegítse munkájukat. Kalapáccsal a kezében ábrázolják. A Vénasszony a bölcsességét testesíti meg, és útmutatásért könyörögnek hozzá. Kezében gyakran tart lámpást, amiről egy csillagképet is elneveztek. Az Idegen a halál nemtelen istene, valamint az ismeretlené, aki átvezeti a halottat a túlvilágra. Arcát gyakran csuklyával lefedve ábrázolják, vagy állatias jegyekkel keverve.

faith_of_the_seven_by_mustamirri-d5ajd5e

A vallás központjában a Hétágú Csillag elnevezésű szent könyv áll, melynek fejezetei az egyes aspektusokat jelölik, mint például a Szűz Könyve. A könyvről keveset tudunk: tartalmaz olyan beszédeket, mely szerint a lelkek, a lidércek és a visszatérők nem tudnak ártani a hívő embernek, mert hite megvédi (Varjak Lakomája, Jaime III), ahogy a férfiak térdet hajtanak uraik előtt, az urak pedig a király előtt, úgy kell a királyoknak és királynőknek meghajolni a Hét előtt, aki Egy (Varjak Lakomája, Cersei VI). 

501_Great_Sept_Seven_statues

A vallás életet a leghívebbekből álló tanács igazgatja a királyvári Baelor Nagy Szentélyéből (ennek tagja Unella), akiket a Fősepton vezet. Főseptont leginkább a leghívebbek választanak maguk közül (Varjak Lakomája, Cersei IV), de a történelem során számos olyan példa volt, hogy egy külsőst (kőműves, kisfiú) emeltek a pozícióba. A fősepton fején kristálykorona szokott lenni. A Hit férfi papjait septonoknak nevezik, a női tagjait pedig septáknak, akiket viseletük színe (fehér, szürke, kék) alapján lehet megkülönböztetni, de egyelőre még nem tudni, hogy mit jelölnek a színek, bár valószínű, hogy a három aspektus (szűz-fehér, anya-kék, vénasszony-szürke) jelzésére szolgál, ahogy a férfiak függőkkel (pl. kalapács-medál) jelzik azt az aspektust, amelyet leginkább szolgálnak.

SilentSisterOxcrossA csendes nővérek az Idegen papnői, akik némaságot és szüzességet fogadnak, mikor belépnek a rendbe. Nem septák! Ruhájuk jellegzetessége, hogy eltakarja az arcot, csupán a szemeket hagyva szabadon. Ők készítik elő a holtestet a temetésre, szedik ki a szerveket, és csapolják le a vért, és igény esetén sóval és illatos növényekkel tartósítják (Királyok Csatája, Catelyn V; Varjak Lakomája, Brienne I, Cersei IV).

Blood_of_My_Blood_06Az egyház tagjait két katonarend védte, a Harcos Fiai és a Szegény Testvérek, ők alkotják a Harcos Hitet. A Harcos Fiai lovagok, akik lemondtak címeikről, földjükről és vagyonukról, hogy képességeiket a Hétnek ajánlják fel. Ezüstpáncéljukon a kristálykorona fényét utánzó szivárványköpeny lóg, kardgombjuk is kristályalakú. A Szegény Testvérek a köznép soraiból jelentkeznek. Legfőbb feladatuk, hogy a birodalmat járják és zarándokokat kísérjenek a szentélyek között. Pusztán olyan fegyvert viselnek, amit találnak vagy amit készíteni tudnak.

Ahhoz, hogy valaki lovag legyen, apródként egy éjszakát kell átvirrasztania egy szentélyben, és a Hét nevében olajjal kell felkenni.