Game of Thrones CatchUp 3.

Lassan befejezik a Trónok Harca hetedik évadának forgatási munkáit. Ennek apropójából összeszedtünk nektek néhány új információt a soron következő szériáról.

Helyszínek

A forgatás 2016 augusztusában vette kezdetét Észak-Írországban. A belső felvételek elkészítésével láttak neki a munkához. Valószínű, mindezt azért, mert a külső felvételekhez szükséges volt megvárni, míg a kinti táj is a Westeroson beköszöntő tél képét idézi. E felvételeknek a show főhadiszállása a belfasti Paint Hall Studios adott otthont, valamint a banbride-i Linen Mill Studios. Annyi bizonyosnak tűnik, hogy a sorozat visszatért Moneyglassba a deresi díszletek közé, valamint néhány felvételt az istenerdőt megjelenítő Saintfield Estate-ben is megörökítettek. További jeleneteket rögzítettek

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fair Head

Ballintoy-ban, amit korábban már a pyke-i Úrkikötőként láthattuk, valamint Murlough Bay-ben, ami Viharföldekként ismerünk a második évad óta. Úgyszintén visszatér a Dark Hedges fantasztikus fasora, mint a Királyi út. Valószínűleg új helyszínként köszönthetjük a sorozatban Fair Headet, ezt a lélegzetelállító sziklaképződménnyel büszkélkedő tengerpartot.

A spanyolországi, számos helyszínt érintő forgatás október és december között zajlott. Korábbi írásunkban már néhányat részletesen bemutattunk, ezeket itt találjátok. Így viszontláthatjuk majd a hetedik évadban a Zumaia tengerpartot (ami korábban Sárkánykőnek adott otthont), a Muriola tengerpartot (talán ismét a Feketevíz-öbölként?). San Juan de Gaztelugatxe különös szikláival szintén kiérdemelte, hogy bekerüljön a westerosi panorámába. A forgatáson feltűnő színészek miatt sokan ugyancsak Sárkánykőre tippelnek, de úgy hiszem ezzel jobb megvárni a tényleges epizódot, amiben feltűnik majd. Ezt követően a teljes stáb Andalúziába vonult, ahol az Italica nevet viselő ősi római romokat használták díszletül, de forgattak a sevillai királyi hajójavító műhelyben, Sevillában is. A Castillo de Almodóvár del Río festői vára a hírek szerint két új helyszínnek is otthonául szolgált, ahogy Cáceres at Trujillo is. Közel egy hónapos forgatást követően a Las Breñasban és Barrueco de Arribában, a spanyol felvételek a cáceresi Óvárosban rögzített jelenetekkel zárultak december közepén.

collageb

Ezt követően egy rövid forgatás erejéig a stáb elment Dubrovnikba, majd januárban a negyedik évad óta először visszatért Izlandra is. A maradék jelenetek felvételét februárig szeretnék befejezni, majd 2017 szeptemberében a tervek szerint nekiállnak a 8., egyelőre hat epizódot tartalmazó utolsó évad forgatásnak.

Casting hírek

Mivel a forgatás már a vége felé halad, sok újdonsággal itt nem szolgálhatunk, bár korábban részletesebben is beszámoltunk a szereplőválogatásról. Röviden annyi mondható, hogy mindenki, aki túlélte az évadzárást visszatér a képernyőre. Elképzelhető, hogy egyes olvasók spoilernek minősítik a lenti felsorolások egyikét-másikát, így aki ezt mindenképpen el akarja kerülni, ne olvasson tovább, ugorjon a rendezők fejezetcímhez.

A főszereplők mellett talán érdemes kiemelni, hogy a Lobogó Nélküli Testvériség tagjai (Myri Thoros – Paul Kayne, Beric Dondarrion – Richard Dormer) újfent szerepet kaptak a hetedik évadban, talán nagyobbat, mint a korábbi szériákban. Úgy tűnik sok évadnyi csónakázás után Gendry (Joe Dempsie) is leteszi végre az evezőt, hogy valami maradandót is csináljon. A Fal őrei, köztük Eddison Tollett (Ben Crompton) is visszatérnek, míg a Falon túli területekről Benjen Stark (Joseph Mawle) fog feltűnni.

Tom_Hopper-6
Tom Hopper

Érdekesség, hogy Freddie Storma, akit az előző évadban ismerhettünk meg Sam testvéreként, Dickon Tarlyként az ABC csatornán futó Time to Time sorozata miatt nem tudta elvállalni a szerepet az új évadban, ezért Tom Hopper váltja őt jelmezében. Hasonló re-casting eddig egyszer fordult elő a sorozatban, amikor a Daario Naharist alakító Ed Skreint Michiel Huisman váltotta. Dickon mellett feltűnik majd apja, Randyll Tarly (James Faulkner) is. Az északi urak közül biztosan viszontlátjuk majd Robbet Glovert (Ti McInnerny) és sokak kedvencét, Lyanna Mormontot (Bella Ramsey). A kihalt Bolton-ház mesterét, Wolkant (Richard Rycroft) is látták már a forgatásokon, ahogy Yohn Royce-t (Rupert Vansittart) is. Úgy tűnik, a tél nem akadályozza meg Királyvár szajháit, hogy a vallás háttérbe szorulásával visszatérjenek a szakmájukhoz: legalábbis Mareiről (Josephine Gillan) úgy hírlik, hogy felbukkan majd a hetedik évadban. Frances (Annette Hannah) Qyburn egyik creepy kis madara is szerepet kapott az új évadban, ahogy Tycho Nestoris (Mark Gattis) a braavosi Vasbankból.

Külön vihart kavart a sorozattal kapcsolatos portálokon, hogy David Bradley (Walder Frey) ügynöksége, azt nyilatkozta, hogy David visszatér a hetedik évadban. A rajongók rögtön teóriákat kezdtek gyártani, hogy Arya biztos majd az arcát fogja használni, hogy kimeneküljön, vagy további gyilkosságot kövessen el az Ikrekben. Úgy hiszem ennél prózaibb oka is lehet a jelenlétének. Ahogy Tywin esetében is láthattuk, Charles Dance is visszatért évadvégi halálát követően, pusztán azért hogy a ravatalán feküdjön. Az Frey-ház esetében ez a jelenet még nagyobb jelentőséget is kaphat, ugyanis számos fia és unokája várta már régóta Walder Frey halálát, hogy megörököljék az Átkelő Ura címet.

mgid-uma-video-mtvTovábbi híresztelések arról szólnak, hogy a Bastille együttes is cameo-szerepet kap a hetedik évadban, bár hogy kit játszanak, elég erős spoilert tartalmaz, így ettől megkíméljük az olvasókat. Európai bandák feltűnése már-már tradíció a Trónok Harca háza táján: Gary Lightbody a Snow Patrolból a Bolton katonákkal együtt énekelte A medve és a szép szűz dalát, a Coldplayből ismert Will Champion pedig dobost alakított a Vörös Nászon, Sigur Rós pedig a Castamere-i Esők cím dalt adta elő Joffrey esküvőjén.

r1168333_14812459A legfrissebb hír, hogy Brendan Cowell is csatlakozott a Trónok Harca stábjához, akit a magyar közönség leginkább a Borgiák című sorozatból ismerheti. A leírás alapján egy Harrag nevű vas-szigeteki harcot fog megtestesíteni, ha minden igaz 3 epizódnyi szerep jutott neki. Ugyancsak nemrég értesültünk róla, hogy Megan Parkinson (akiről a korábbi írásban már szó volt) Alys Karstarkot fogja alakítani a hetedik évadban.

Rendezők

A soron következő évad 7 epizódjáért négy rendező felel. Jeremy Podeswa rendezi az első és a hetedik epizódot. Korábbi GoT rendezése között ott találjuk az Öld meg a fiút (5×05), a Meg nem hajol, meg nem törik, meg nem rogy (5×06), A vörös asszony (6×01) valamint az Otthon (6×02) részeket. A mások és harmadik epizód rendezésével Mark Mylodot bízták meg, aki a Főveréb (5×03), A Hárpia Fiai (5×04), A megtört férfi (6×07) valamint a Senki (6×08) epizódokkal már bizonyította a nézők számára tehetségét. Újoncnak számít Westeroson viszont Matt Shakman, aki a negyedik és ötödik részért felel, noha korábban még nem rendezett a sorozat számára. Ennek ellenére gyakorlott sorozatrendezőről van szó: dolgozott már a Doktor House, A férjem védelmében vagy épp a Felhőtlen Philadelphia c. sorozatoknak. Visszatér Alan Taylor, aki korábban az első és a második évad során a Baelor (1×09), Tűz és Vér (1×10), Az Észak nem felejt (2×01), Az éjszaka földjén (2×02), Deres hercege (2×08) és Valar Morghulis (2×10) című epizódokat rendezte. Ebben az évadban a hatodik rész lesz az ő munkája.

collagec
Jeremy Podeswa, Mark Mylod, Matt Shakman és Alan Taylor

 

Tagged ,

Vélemény, hozzászólás?