- NÉZZ KÖRÜL -

A Trónok harca hetedik évadának forgatása már kezdetét vette augusztus végén. A következőkben összefoglaljuk nektek, amiket eddig tudunk. A korábbi hírekért kattints ide.

HELYSZÍNEK

battlementsAz előző írásból már értesülhettetek róla, hogy sorozat kiszemelte magának a spanyol zumaiai Itzurun tengerparton a forgatás október 26-án veszi majd kezdetét, statisztákat pedig a napokban (október 5. után) kezdték el válogatni. Október 4-én jelent meg az első fotó az itteni forgatásról, amit jobb oldalt látthattok is.

 

r_castillo_trujillo_t1000368-jpg_369272544
A trujilloi vár

A 9-12. század között épült muszlim erődítmény, a trujilloi vár is díszletként fog szolgálni egy helyszín számára. Úgy tudni, hogy a forgatás leginkább az udvart fogja érinteni, és a produkciós stáb július végén látogatta meg először.

10608683666_2a2f94360c_c
Királyi hajójavító műhely, Sevilla

Az ElCorreo számolt be arról, hogy új forgatási helyszínt szemelt ki magának a stáb Spanyolországban: a sevillai királyi hajójavító műhelyet. A gótikus épületet a 13. században építették III. Ferdinánd kasztíliai király rendeletére. Hogy milyen szerepet fog betölteni az elég rusztikus műhely, még talány, lehet hogy valóban hajókhoz lesz köze, vagy egy óvárosi helyszínként álmodták meg… Majd meglátjuk.

A forgatás szeptember végén visszatért Saintfieldbe, ahol az előző évadban a Fattyak csatáját vették fel, de korábban a deresi istenerdőnek is otthonául szolgált.

Elképzelhető azonban, hogy nem térnek vissza Alcázarba, ami a Vízkerteket keltette életre az elmúlt két évadban. Ez lehet azt jelenti, hogy végre megismerjük Napdárdát?

filmingA forgatás napján árulkodó táblák jelezték, hogy a stáb ismét forgat a Murlought-öbölbe. A füves, sziklás part adott helyet Theon és Yara lovaglásának a második évadban, itt forgatták le azt a jelenetet is, amikor Davost megmentik Feketevíz után, és azt is amikor Tyrion és Jorah rabszolgakereskedők fogságába esik, de itt találkozott Renly és Stannis is. A forgatásról végül sikerült egy semmitmondó képet is publikálnia valakinek.

9A szintén spanyolországi Santiponce-ban található római kori romokra úgyszintén szemet vetett a produkciós team. Az építékezések már megkezdődtek.

 

 

 

CASTINGHÍREK

Augusztus 18. környékén jött egy terjedelmesebb castingfelhívás először. A következő karakterekre kerestek színésezket.

 • Tábornok: 40-55 éves fehér, brit anyanyelvű színészt keresnek a katonai hivatalnok szerepére a szeptember 6-i heti forgatásra.
 • Pap: a hatanas éveiben járó fehér színészt kerestek karakteres arccal, aki képes életre kelteni egy tiszteletreméltó papot, mély erkölccsel.
 • Harcos: 35-45 év közötti színészt kerestek, aki mindig támadásra késznek tűnik, és már van jártassága a küzdelemben. Jelentős szövege is van.
 • Kapuőr: A huszas éveiben járó férfikarakter. Magabiztos, karakteres, egyenesbeszédű északi fickó. Kiemelik a színész arcjátékának fontosságát. Október közepétől november közepéig forgat.
 • Városi őr: gyanús külsejű északai járőr szerepére kerestek egy harmincas éveiben járó színészt, brit akcentussal.
 • Kereskedő: a negyvenes éveiben. A karakter egy nagyon nyüzsgő esemény során fog felbukkani. Karakterszínészt keresnek, aki nem egy harcos. Küsejére vonatkozóan nincsenek megkötések, lehet bármilyen etnikum tagja.
 • Kedves hölgy: Egyvonzó örömlány, aki biztos önmagában. “Jó beszédű” és a színésznőnek hajlandónak kell lennie a teljesen meztelen jelenetekre. Külsejére vonaktozóan szintén nincs megkötés.
 • Ifjú Lord: a huszas éveiben járó magas, jóképű fiatalember szerepére keresnek egy fehérbőrű, angol anyanyelvű színészt.
 • Hadnagy: a huszas éveiben járó, izmos, és atlétikus külsővel rendelkező tapasztalt harcos. Nem fehér színét keresnek, lehetőleg legyen közel-keleti. Talán egy dothraki karakter.

jim-broadbent-large-picture-844650360Bombaként robbant a hír, hogy Jim Broadbent csatlakozik a Trónok harca stábjához. Azt, hogy a 67 éves angol színész, akit olyan filmekből ismerhetünk, mint Iris, a Moulin Rouge, New York bandái vagy a Harry Potter filmsorozat, milyen karaktert fog alakítani egyelőre nem tudjuk. Ha azonban rajongók véleményét, reményeit szabad leírni, többen egy óvárosi mestert vélnek a színészhez illő karakternek, talán magát Marwyn főmestert; de néhányan Howland Reedre teszik le voksukat (bár véleményem szerint ehhez túl idős).

Szeptember 13-14 között került megrendezésre Cáceres tartományban az első spanyol szereplőválogatás leginkább statiszták szerepére. 18 és 50 év közötti szereplőket kerestek olyan megkötésekkel mint:

 • helyieket részesítenek előnyben
 • vékony embereket
 • jó erőben lévő embereket – katonáknak.
 • férfiakat rövid, középhosszú és hosszú hajjal, nőket hosszú hajjal
 • a modern frizurát, vagy nem természetes hajszínt viselőket eltávolíják a válogatásról
 • senkin sem lehet látható helyen tetoválás
 • férfiaknak készen kell lennie meghagyniuk az arcszőrzetüket, vagy kérésre leborotválni azt

Azt is kikötötték, hogy mind Cáceres, mint Trujillo és Malpartida térségben elérhetőnek kell lenniük november 14 és december 15 között.

Később újszülöttet kerestek, akinek szülei különböző etnikai csoportokhoz tartoznak. A babával szeptember 5-9 között forgattak. A kiírás tartalmazta azt is, hogy a gyermek szüleinek meg kell jelennie a forgatási napokon, továbbá hogy saját járművel kell megoldaniuk a kijutást.

A következő casting-hír 30-60 év közötti, fogatlan férfi színészekről szólt, akik szintén szeptember 4-9 között forgattak. A felhívás kiemelte, hogy nem lehet jogi akadálya annak, hogy Észak-Írországban dolgozhassanak. A sorozat történetében már előfordult, hogy egy szereplőt (Irri) azért kellet kiírni a sorozatból, mert az őt alakító karakternek vízumproblémája volt.

boyOktóber 21 és november 22 közötti forgatásra vad harcost válogatására várták férfiak jelentkezését: legyen hat láb magas, félemetes, izmos felépítéssel. A forgatási dátum hosszából adódóan jelentősebb szerepről lehet szó.

Az előző beszámolóban olvashattuk, hogy keresnek egy északi lányt és egy fiút. A lány esetében úgy tűnik Megan Parkinson lett a befutó, aki a National Youth Theatre végzős hallgatója. Feltűnt több színésszel együtt. Sokáig azt hitték, hogy Sophie Turner dublőre csupán, és csak később lepleződött le. A fiú szerepe is kiosztásra került, de a színészpalantáról egyelőre nem sok mindent lehet tudni, csak hogy szintén felbukkant a forgatáson.

Új arcként bukkan fel majd az újonc Joseph Quinn és Paul Ward, akit már a Vikingek és a Londoni rémtörténetek sorozatban már láthatta a közérdemű. Az előbbi által életre keltett karaktert a Koner nevet fogja viselni.

VISSZATÉRŐK

tumblr_oe5wbwb2tp1qg1kxbo1_540A forgatás megkezdésével számos, már jól ismert színészt kaptak már lencsevégre Belfast utcáin: Hafþór Björnsson, Aidan Gillen, John Bradley, Maisie Williams, Conleth Hill, Ellie Kendrick, Lena Headey, Indira Varma, Rosabell Laurenti Sellers de a Vas-szigetekiek is szépen képviseltetik magukat Gemma Whelan, Alfie Allen és Pilou Asbæk. Továbbá Kit Harington és Rory McCann is visszatért már Írországban.

Éjoe-dempsierdekes fejelményekhez vezethet, hogy Joe Dempsie úgy tűnik végre lerakta az evezőket. Egy rajongó kiszúrta őt a belfasti repülőtéren, és nem volt rest fényképet is csinálni róla. Talán ezek után nem meglepő, hogy arról is csiripelnek, hogy Paul Kaye (Myri Thoros) is visszatér erre az évadra, kicsivel több szerepet kapva, mint az hatodik évadban.

Gemma Whelan megsérült a forgatáson. Kórházba került és ott is fogták a hátsérülése miatt.

Maisie Williams azt nyilatkozta, hogy az évad szívszaggató lesz, de érdekfeszítő. Sophie Turner arról számolt be, hogy nagyon érződik a stábon, hogy a vége felé közelednek. Forgatás után nem repül mindenki haza, hanem olykor hétvégéket is együtt töltenek, mert tudják, hogy nem fog örökké tartani mindez. Azt is elmondta, hogy kész őrület lesz ez az évad, és elárulta, hogy a forgatókönyv olvasása közben bizonyos elsírta magát.

tumblr_oe5zo317lg1qis07wo5_400tumblr_oe5zo317lg1qis07wo3_540Egy szemfüles fotós rajtakapta Kit Haringtont, Gwen
doline Christiet, Liam Cunning
hamet, Daniel Portmant
a forgatás helyszínén. Itt tűnt fel Megan Parkinson is, akiről feljebb olvashattatok. Érdekességkép érdemes
megjegyezni, hogy Portman esetében látható a jelmez alatt megbúvó fűtőszerkezet, ami garantálja, hogy a színészek ne fázzanak meg a hideg észak-írországi forgatáson.

tumblr_oe5zo317lg1qis07wo6_540Az is kiderült, hogy az északiak csapatába Tim McInnerny (Lord Glover), Bella Ramsey (Lyanna Mormont) és Richard Rycroft (Wolk
an mester – a Boltonok korábbi mestere) is visszatér a hetedik évadra majd.

Forrás: watchersonthewall