- NÉZZ KÖRÜL -

gt00Bár a 6. évad még csak most ért véget, gőzerővel folynak a következő szezon előkészítő folyamatai. Mielőtt azonban összeszednénk nektek a kiszivárgott információkat, vessünk egy pillantást a közelgő DVD és Blu-ray kiadására.

unnamed-1A november közepén (várhatóan 15-én) megjelenő lemezek mind a tíz epizódot tartalmazzák majd. Mindegyik epizódhoz tartozik majd egy-egy audiokommentár is a színészek és a sorozat készítőinek közreműködésével. A DVD-n láthatunk majd egy összefoglaló videót a Fattyak Csatájáról, hogy milyen kihívásoknak kellett megfelelniük a készítőknek ahhoz, hogy ez az epikus csata létrejöhessen. Külön kisfilm foglalkozik a dothraki világ újrateremtésével és az eddig hagyományoknak megfelelően végigkísérhetünk egy napot a három forgatási csapat életéből.

A Blu-ray változaton ezeken kívül megtekinthető lesz egy 18 darabos animált videó sorozat a Histories and Lore, ahogy az eddigi kiadásokon is. A mostani felhozatal:

 • Az Ősi Rend (Euron Greyjoy)
 • A királyválasztó tanács (Euron Greyjoy)
 • A Napnyugati-tenger (Euron Greyjoy)
 • A Kilenckrajcáros Királyok háborúja (Ray testvér)
 • A harrenhali lovagi torna (Meera Reed)
 • Robert lázadása (Jaime Lannister)
 • Vaes Dothrak (Jorah Mormont)
 • A dothrakik (Jorah Mormont)
 • Az északiak szövetsége a Stark-házzal (Sansa Stark)
 • Az erdő gyermekei vs. az Első Emberek (Háromszemű Holló)
 • A Lobogó Nélküli Testvériség (Myri Thoros)
 • Óváros (Pycelle és Qyburn)
 • Dayne-ház (ifjabb Ned Stark)
 • Kismadarak (Varys)
 • A Völgy lovagjai (Kisujj)
 • Tarly-ház (Randyll Tarly)
 • Zúgó (Brynden Tully)
 • Baelor Nagy Szentélye (Fővéreb)

A Hetedik Évad!

Forrás: winteriscoming.com

A hetedik évad még nagyon gyerekcipőben jár, mégis néhány információmorzsa már tudható. Az egyik, talán legfájdalmasabb, hogy a hét epizódra tervezett évad forgatása jóval később fog kezdődni, mivel Westeroson beköszöntött a tél, így a produkció számára nélkülözhetetlen ez a csúsztatás. A könyv olvasói tudhatják, hogy az utolsó regény prológusában, Pycelle halálakor, Királyvárban is már havazott, és a sorozat már jócskán meghaladta ezt a pontot (bár Pycelle halálát késleltették). Casey Bloys az HBO programozásért felelős elnöke elmondta, hogy a késleltetett forgatás szükségképpen magával vonja a premier csúszását is, ami az szokásos májusi-április kezdés helyett, csak nyáron kerül adásba.

Forrás: winteriscoming.com

Június 17-én értesülhettünk arról, hogy megkezdődtek a szereplőválogatások az új karakterek számára. Első körben egy 16 éves északi lányt kerestek, északi akcentussal, valamint azzal a megkötéssel, hogy fehérbőrűnek kell lennie. Szerepe szerint az egyik főszereplővel lesz nagy-fontosságú jelenete. Ugyanebbe a snittbe kerestek egy 10 év körüli északi fiút, és az is elképzelhető, hogy még más gyerekeket is, bár pontos értesülések még nem állnak rendelkezésünkre. A kiválasztott szereplők majd szeptemberben és októberben fognak forgatni.

Forrás: winteriscoming.com

Forgassunk!

A sorozat úgy tűnik, hogy visszaköltözik Izlandra. A szigetország adott otthont a Falon túl játszódó jeleneteknek, amikor Jon a vadak oldalán járta be a területet, de itt forgatták Arya és Sandor Clegane közös jeleneteit is. Nem tudható, hogy Izland ismét a Falon túli területek “szerepét ölti magára”, vagy esetleg a Westeroson beköszöntött tél miatt szükséges visszatérni az északi földrészre. A Vísir úgy tudja, hogy 6 főszereplő érintett a forgatáson. Vajon kik? Ha Deresből indulunk ki, Sansa, Jon, Davos, Tormunt és Kisujj is ott tartózkodik, de Bran és Meera is Északon van, és talán Brienne is úrnőjéhez igyekszik vissza.

Június 18-án számos új spanyolországi forgatási helyszínről lerántották a leplet.

 • 79b2c4f56efd529ac725b3b8bfb90029Zumaia – Az észak-spanyolországi város csodás tengerpartjáról híres leginkább, és különleges formájú szikláiról. A forgatás késő nyáron, kora szeptemberben fog zajlani.
 • Bermeo – A felvételek a közeli tengerpartot érintik – tudtuk meg első körben -, és a forgatás csak októberben veszi kezdetét, a télies hangulat érdekében. Később értesülhettünk arról, hogy nevezetesen a San Juan de Gaztelugatxe parti részről van szó.

 

san-juan-de-gaztelugatxe

 

 • Reserva_Natural_de_los_Barruecos_(Malpartida_de_Cáceres)Malpartida – Cáceres tartomány székhelye. A satjóközlemény ugyan nem adott meg pontos forgatási helyszínt, de többen a Barruecos-ra tippelnek.
 • Almodóvár del Río – A hosszú találgatásoknak végül a Los Siete Reinos vetett véget, aki megerősítette az addig csak vélt/remélt képzeteket, hogy az itt található vár ad otthont a forgatócsapatoknak novemberben.

Forrás: winteriscoming.com

375857

 

A Comic-Con panel

Július 22-én került megrendezésre a san diegoi Comic Con rendezvényen a Trónok Harca panel. A találkozón részt vett David Benioff és D.B. Weiss, Miguel Sapochnik, az utolsó két epizód rendezője, valamint a szereplők közül Sophie Turner (Sansa), Kristian Nairn (Hodor), Isaac Hempstead Wright (Bran), Iwan Rheon (Ramsay), John Bradley (Sam), Faye Marsay (az Árva), Conleth Hill (Varys), Nathalie Emmanuel (Missandei), and Liam Cunningham (Davos). Bár mindenkit hatalmas ovációval fogadtak Hodor karakterét messzemenőkig ünnepelték. A beszélgetést Rob McElhenney moderálta.

maxresdefault

Az első kérdéssel rögtön kitértek a következő évadról közzétett bejelentésre, miszerint csupán hét epizódos lesz, és nyáron fog csak elkezdődni. Ahogy feljebb is olvashattátok Benioff is megerősítette, hogy kénytelenek megvárni még az időjárás kedvez a télies környezetnek, és a fák lehullatták már leveleiket. Addig pedig – tette hozzá Weiss mindenkit arra biztatnak, hogy nézzék újra az eddig epizódokat. Azt is megjegyezték mókásan, hogy Sophie Turner jóvoltából vodkát ittak a panel előtt, ezért nem biztos, hogy a válaszai megfelelőek lesznek – amit a színésznő ugyan letagadott, mert még csak 20 éves. A vodka, mint elem újra és újra felbukkant a paneles beszélgetések során.

gt3Felmerült kérdésnek az is, hogy a sorozat most már meghaladta minden ponton a könyveket, és így adódik az a kérdés, hogy a látottak hány százalékban felelnek meg George R. R. Martin elképzeléseinek. David Benioff elmesélte, hogy három-négy évvel ezelőtt meglátogatták az írót, és akkor hosszasan elmesélte, hogy merre halad a könyvvel (például elárulta Hodor nevének eredetét). Azt is hozzátette, hogy a legdurvább ebben az, hogy Hodor nevével és a karakterrel a rajongók vicceltek nagyon sokáig, majd jött George és egy ilyen brutálisan tragikus csavarral felülírt mindent a névvel kapcsolatban. Biztos benne, hogy a könyvek jó néhány szálon más történetet fognak befutni, egyes részek pedig hasonlóak lesznek a sorozathoz, így nem hinné, hogy ezzel elvették volna a könyv olvasásának élvezetét.

Rob McElhenney tovább haladva a beszélgetésbe elmondta, hogy az idei évadba elvesztettek egy nagyon szeretett karaktert, aki belopta magát Amerika szívébe… s mindenki Hodorra gondolt (a kamerás és Isaac Hempstead Wright is), mire kiderült, hogy Iwan Rheonhoz szólt a kérdés. A színész elmondta, hogy igyekezett a karakter szemszögéből látni a dolgokat, aki élvezi csinálni ezeket, és próbálta nem egy irányból megközelíteni őt. Ezzel is utalva a Rickon halálához kapcsolódó viccre, a One Direction-re.

A Hodort alakító Kristian Nairn kifejtette, hogy nagyon megható volt látni a rajongók reakcióját, és nem hitte, hogy ekkora hullámot fog elindítani a halála. Elmesélte, hogy nemrégiben Los Angelesben járt, és a hotelben Hodor-alakú ajtótámaszok fogadták.

Azt is megtudhattuk, hogy a Fattyak Csatájához a történelemben kerestek ihletet, így találták meg a cannaei csata leírásait. A második pun háború során Hannibál gyakorlatilag az epizódban látható körbekerítéssel zúzta szét a római sereget (bővebben itt olvashattok róla). Bár eredetileg egy másik csatát akartak megvalósítani, s a különbségekről hosszasan beszélt az epizód rendezője Miguel Sapochnik. A pajzsfal alkalmazása az epizódban költségfaragás miatt történt, ugyanis egy összefüggő fal eltakarja a látómezőt, így nem kellett felvenni, vagy digitálisan odavarázsolni bármit is.

Liam Cunningham beavatott minket egy családi titokba: amikor leforgatták azt a jelenetet, hogy odaadta a faragott szarvas figurát a Shireennek, ő hazavitte saját lányának ezt a játékot. Mivel nem volt beavatva a jelenetbe, amikor Shireen meghal, ezért nem tudta, hogy milyen szerepet kap a figura. Amikor végül az aktuális epizód adásba került, és az egész családdal együtt nézték a kislány halálát, úgy hogy saját lánya a kezében tartotta a szarvast, elborzadt és a világ legrosszabb apukájának érezte magát.

Mivel Samwell Tarly egyike a leginkább szerethető karaktereknek, és nagyon édes, amit a készítők hosszú távon nem tudnak elviselni Rob McElhenney megkérdezte John Bradley-t, hogy ha választhatna, milyen úton-módon halna meg? A színész azt felelte, hogy nagyon ironikusnak érezné, ha könyvek okoznák a halálát, akár úgy hogy felmászik a legmagasabb polcra, figyelmen kívül hagyva saját súlyát. Miguel Sapochnik humorosan hozzátette, hogy vállalja a rendezést.

Miután Nathalie Emmanuel röviden beszámolt arról, hogy ő miként látja a kapcsolatát és a jövőjét Daenerysszel, Conleth Hill is beszélt saját karakteréről, és arról, hogy minden karakteréhez köthető humor már magában a forgatókönyvben is benne van.

gt1McElhenney feltette Sophie Turnernek a mindenkit izgató kérdést: miért nem árulta el Sansa Jonnak, hogy a Völgy lovagjai csatlakoznak? Sophie szerint a prózai válasz erre a kérdésre, hogy szükség volt erre a dramatikus hatás elérésére, és ez a televízióban nagyon jól mutat. Majd kifejtette saját nézőpontját, hogy Sansa nem hiszi, hogy Jon alkalmas lenne Észak királyának, mert nincs meg a tapasztalata, az intelligenciája hozzá, mint például az ő karakterének.

Faye Marsay nem vallja magát badass-nek, sokkal inkább szerények és félősnek.

Isaac Hempstead Wright a hozzá intézett kérdésre elmondta, hogy tudja, hogy okkal kapta az évad fináléban az információt Jon szüleit illetően, de vajon Jon, mit fog szólni, amikor megjelenik és azt mondja neki, hogy „ja egyébként ilyen famágus vagyok, és a valójában a szüleid…

gt4A moderátor körkérdést tett fel mindenkinek: kit szeretnének látni a Vastrónon? Miguel azt szeretné, ha osztoznának rajta. Liam maga előtt látja az Éjkirályt, ahogy szivarozik a trónon. Johnnal és Nathalie-val a hűség mondatja Jon és Daenerys nevét. Conleth pedig a nézők legnagyobb derültségére elárulja, hogy ő tudja ugyan a választ, de nem mondhatja el. Sophie pedig Kisujj nevét kimondva a közönség felháborodását kelti. Azt mondja, hogy mindenki szereti a kicsit szadista dolgokat, különben nem néznék a Trónok Harcát. Iwan mindenki meglepetésére beolvasztaná a Trónt és bevezetné a demokráciát; Faye pedig Aryat mondta. Isaac Jon nevét mondja, és az összes Stark gyerek a maga képességeinek megfelelően segítené. Kristian szerint Westeros végre megérdemelne egy becsületes uralkodót, ezért Briennere voksol

Néhány szerencsés nézőnek lehetősége volt feltenni kérdését a színészeknek. Nézzük mit tudtunk meg ezekből.

 • Sophie Turner elmondja, hogy Ramsay halála volt az, ami leginkább megfogta, amikor először olvasta a forgatókönyveket. Azért mert volt Sansa első gyilkossága, és lényegében az ötödik évad óta készítik elő, és fantasztikusan lett megírva.
 • Arya és az Árva közötti harcok leginkább koreografált táncok voltak, és nagyjából egy hónapnyi tréninget követelt tőlük.
 • Annak ellenére, hogy Jon és Sansa nem testvérek, és Jon a vöröseket szereti, Sophie nem hinné, hogy bármi is kialakulna közöttük, mert testvérként nőttek fel, és ha bármiféle ilyen szál bukkanna fel a közeljövőben, megöli a készítőket.
 • Sophie elárulja, hogy Kit Harington sokat fingot a forgatás során, de azt is, hogy nem tudja, hogy a karakterfejlődése merre fog továbbmenni, most hogy már gyilkolt is.
 • A színésznőkhez intézett kérdésre azok elárulják, hogy hatással van rájuk az hogy ilyen erős női karaktert játszhatnak.
 • Egy rajongó megkérdezi Conleth Hilltől, hogy milyen hatással van az életére a sorozat, mire a színész viccesen megjegyzi, hogy még soha nem volt Kaliforniában és még életében nem kapott ilyen jó gázsit, és persze a hosszú idő, amit együtt töltöttek nagyon erős kötelékeket alakított ki, és hatékony munkát.
 • Egy nagyon érdekes kérdést tettek fel Kristiannak. Mit mondana Brannek, ha lehetősége lenne többet mondani annál, hogy Hodor? A válasz nagyon egyszerű: „Bran, ne!” – bár azt hinnénk, hogy az ominózus jelenetre utal, de csak ilyen aprócseprő dolgokra, mint a „Hodor vigyél oda a fához!” – „Nem.” Úgy hiszi Hodor elégedett volt azzal, ahogy meghalt, ahogy Brant védte.

 

Addig is nálunk várnak rád a kedvenceid, nézz körül!:)