- NÉZZ KÖRÜL -

Már csak 34 napot kell kibírnunk a muglik között és újra aktiválódnak a Mágikus Közlekedésügyi Főosztály világszerte titokban elhelyezett zsupszkulcsai (értsd moziszékek), amik segítségével megint átléphetünk a varázslat világába.

Igen az új, a Harry Potter filmek világában játszódó mozifilmről van szó, aminek közelgő világpremierje kapcsán a Warner Bros. stúdió tegnap egy majdnem egyórás Kérdezz-felelek eseménnyel jelentkezett be élőben a Youtubeon és Twitteren. A hepöning tényleg világméretű volt, hiszen a Harry Potter rajongók a világ szinte minden részén (pl. London, Los Angeles, San Paolo, Róma, Dubai és San Juan) lehetőséget kaptak egyes mozikban, hogy élőben nézhessék a közvetítést.

3000

A résztvevők néhány kérdést tehettek fel az új film Londonban megjelent szereplőinek, név szerint Eddie Redmaynenek (Newt Scalamander), Katherine Waterstonnak (Tina Goldstein), Alison Sudolnak (Queenie Goldstein) és Dan Foglernek (Jacob Kowalski) aki elárult, hogy nomaj (a mugli amerikai megfelelője) karaktere eredeti foglalkozása pék volt, valamint jelen volt a film rendezője David Yates és producere David Heyman is. A londoni stábtagok mellett New Yorkból is bekapcsolódott Colin Farrel (Percival Graves) és John Voight (idősebb Henry Shaw).

3500

Az eseménysorozat végefelé aztán belibbent a londoni helyszínre a Potter-univerzum megalkotója és királynője, J.K Rowling is aki olyan információkat hintett el, amitől a keményvonalas varázsló-rajongók minimum újrajárták az Ír Kviddics-válogatott győzelmi táncát. Az írónő egyenlőre csak annyit közölhetett, hogy a két David-del sokat beszélgettek Dumbledoreról és Grindelwaldról (hatalmas kacsintás), valamint hivatalosan is bejelentette, hogy az eredetileg trilógiának szánt Legendás állatok és megfigyelésük első részét még 4 újabb film követi az évek során. Először mi sem hittünk a fülünknek, azonban a hír már az írónő és a film hivatalos twitter csatornáján is meg lett erősítve:

fantastic-beasts

rowling

Nem akarunk messzemenő következtetéseket levonni egyenlőre, hiszen ki tudja mit hoz a jövő, de nagyon sok olyan apró jel mutat arra (például az eseményen bemutatásra került három és fél perces videó is), hogy ezek a filmek talán Grindelwaldról és az ő felemelkedéséről szólhatnak.

grindelwald

Érdekes képkocka a filmből…

Szerintetek? Mi nagyon kíváncsiak vagyunk…