Visszatérés Középföldére!

A napokban felröppent a hír, hogy egy sorozat keretein belül visszatérhetünk a közeljövőben Középföldére. Az Entertainment szerint az Amazon a mai napon zöld utat kapott az elképzeléseinek: egy több évados (!) tervvel kötelezte el magát J.R.R. Tolkien epikus mesterművéhez. De itt jön a csavar, ugyanis a sorozat nem a Peter Jackson által megálmodott trilógiát dolgozza fel újra a televíziós képernyőre adaptálva, hanem A Gyűrű Szövetsége előtti időkben fog játszódni.

Többen találgatni vélték, hogy vajon mennyire korábbi korok fognak megelevenedni… Sokan úgy vélik, hogy a Hobbit és a Gyűrűk Ura filmek közötti időszak kerül bemutatásra, mások szerint akár a Hobbit előtti idők is képernyőre kerülhetnek akár. Jómagam, a szívem mélyén nagyon reménykedem a Szilmarilok című regény megfilmesítésében. A regény lényegében Tolkien mitológiájának magva, ami elmeséli a világ keletkezését, a tündék és emberek ébredését, fantasztikus kalandokkal és drámákkal megfűszerezve, egy olyan gonosszal, aki mellett még Sauron is elbújhat.. Több évadnyi potenciális alapanyag születhetne, ami egy zseniális forgatókönyv esetén, akár a Trónok Harca magasságába is emelhetné a sorozatot. És mint láttuk, erre igencsak van igény. Kicsit zavarónak tűnhet egy több évados sorozatról szóló nyilatkozat, amikor még az írót sem jelölték ki, a casting és a pilot epizód pedig még távolabb van… De úgy látszik az Amazon bízik Középfölde ismeretlen fejezeteiben, valamint a nézői igényekben.

Beren és Lúthien, a tragikus sorsú szerelmesek története a Szilmarilokban olvasható

Matt Galsor, a Tolkien Estate and Trust, valamint a HaperCollins kiadó szóvivője elmondta, hogy az Amazon Studiosnak kivételes ötletei vannak, miként mutassák be az eddig felfedezetlen történeteket Tolkien tollából. Mivel az Amazon hosszú ideje az irodalom támogatója, ezért büszkék arra, hogy az ő gondozásuk alatt fog elkészülni az első, több évados Gyűrűk Ura sorozat.

Az Entertainment azért felhívja rá a figyelmet, hogy láttunk már hatalmas kasszasikerek sorozatos kistestvérét, ahol bizony kemény korlátozásokkal kell megbirkózniuk a készítőknek: így például a Gotham elmesélheti a fiatal Bruce Wayne történetét, de Batmanét már nem.

Tagged , , ,

Vélemény, hozzászólás?