• Bemutató: 2013. május 05.
 • Ebben a részében ismerjük meg: Lothar Frey, Fekete Folyami Walder
 • Halálesetek: Ros
 • A cím egyrészt utal arra, hogy a vadak Havas Jonnal megmásszák a Falat, továbbá Kisujj monológjára, ami a hatalmi létrán történő feljebbjutást ecseteli.
 • Számos rajongó fennakadt azon, hogy eredeti nyelven Loras “french sleeves”-t kifejezést használja a ruhaujjára, holott nem hívhatnak egy fiktív világban valamit francia ujjaknak. Ellenben ha megnézzük a részhez tartozó feliratot láthatjuk, hogy valójában a “fringed sleeves” hangzik el a rojtos ingujjra utalva.
 • Melisandre történetszála nem jelenik meg a könyvekben. Ott nincs szüksége Gendry-re, mert Robert egy másik fattya, Viharos Edric Sárkánykőn nevelkedik, miután Stannis elfoglalta Viharvéget. Ellenben az az első jelenet, amikor a nemes valyriai nyelv azonosításra kerül, és hosszabb beszélgetés is elhangzik rajta.
 • Ebben a részben hangzik el először a Fény Urának rendes neve, R’hllor is, bár az eredeti feliraton a R’hollor került fel rá. David J. Peterson nyelvész elárulta, hogy ez csak egy elgépelési hiba volt. Kifejtette, hogy a név maga asshai-i eredetű, azok az emberek, akik a valyr nyelv valamelyik dialektusát beszélik elhanyagolhatják az idegen szó helyes kiejtését. Ez az oka annak, hogy Thoros “Rulloro”-ként ejti ki, bár ez a készítők tudatos döntése volt, és talán ennek hatására torzult a felirat is.
 • Samwell Tarly most először jegyzi meg, hogy a Síkvidékről származik. A Tarly-ház székhelye (amit a 6. évadban láthatunk is) Szarvhegy.
 • Ugyancsak először hallhatjuk, hogy a Fal 700 láb magas, azaz nagyjából 213 méter.
 • A könyvekben az a ruha, amit a Bolton katonák Briennek találnak, Harrenhal korábbi úrnőjéhez, Shella Whenthez tartozott. Lady Shella kövér, öreg nő volt, így az öblös mellrész folyton azzal fenyegette Brienne-t, hogy lapos keblét felfedi másik előtt. A sorozat ruhatervezője, Michele Clapton azonban úgy határozott, hogy nem attól akarja, hogy Brienne zavarban érezze magát, mert nem jó rá a ruha, hanem egy tökéletesen illő ruhát tervezett neki, amiben jól néz ki ugyan, de megrémíti, hogy viselnie kell. Az utolsó dolog amit szeretne, hogy nőként jelenjen meg.
 • A kritikák egyhangúan úgy nyilatkoztak, hogy ez az epizód a leggyengébb a harmadik évadban. Elio Garcia és Linda Antonsson (A Tűz és Jég Világa társszerzői) a Westeros.org honlapon kifejtették a véleményüket arról, hogy a negyedik és ötödik epizód cselekményszálaiban véghezvitt fordulatok miatt érdemesnek tartották a készítők, hogy egy könnyebb, felvezető epizód szülessen a 9. részt megelőzően. Miután Daenerys megszerezte magának a Makulátlanokat, Robb kivégezte Rickard Karstarkot, Jaime bevallotta, hogy valójában miért ölte meg az Őrült Királyt, Jon és Ygritte összemelegedtek, szükség volt arra, hogy a sorozat visszatérjen Királyvárba, és a Lannisterek és Tyrellek közötti intrikákra fókuszáljon.
 • Miután Theon eltűnik a Királyok Csatája végén, egészen a Sárkányok Táncáig nem tudunk semmit róla. A kínzásokat, a menekülést csak visszaemlékezésekből, belső monológokból ismerjük meg.
 • Ros halála, mivel a karakter nem létezett kimondottan a könyvekben, ezért kiszámíthatatlan volt a nézők számára. Karakterében a vörös hajú deresi szajha, Chataya egy királyvári bordély tulajdonosa, valamint lánya Alayaya alakja mosódik össze. Ros, a semmiből jött lány, aki a fővárosban megcsinálja a szerencséjét, és Kisujj bordélyának vezetőjévé válik, azonban mohóságában megkísérti őt Varys. Ros nem központi bábu, nem ismeri a hatalmasok játékát, ezért feláldozható. A címben utaló mászás számára nem sikerül.