• Bemutató: 2013. április 21
 • Ebben a részben bukkan fel először: a varázsló, Beric Dondarrion (új színész)
 • Halálesetek: Craster, Jeor Mormont, Bannen, Karznys mo Nakloz, Greizhen mo Ullhor
 • “És őrsége most véget ér” egy bevett zárómondat az Éjjeli Őrség tagjainak temetését. Ténylegesen Bannen temetésén hangzik el, de szimboliukosan Jeor Mormont parancsnok halálát jelöli.
 • Ebben az epizódban láthatjuk Baelor Nagy Szentélyének belsejét. A belső tér egy részét (lépcsőket, szoborok talapzatát, a középső teret, és a galériát) valóban megépítették, míg a szobrok, a falak nagy része és a tetőzet számítógépes utómunkával készült.
 • Ez az első olyan epizód, amikor Cerseinek és Tywinnak közös jelenete van. Korábban már forgattak ugyan együtt (Feketevíz, vagy épp az előző epizód), de vagy a Kistanács vagy az egész udvartartás körülvette őket. Most tudhatjuk meg, hogy Tywin kapcsolata a lányával majdnem olyan hideg, mint Tyrionnal.
 • Noha az első évad hatodik részében találkozhattunk már Beric Dondarrionnal, a készítők nem szerződtettek le komolyabb színészt arra a rövid jelenetre, mert tudták, hogy csak a harmadik évadtól lesz jelentősebb szerepe.
 • Daenerys valóban az igazat mondja, amikor azt állítja, hogy a valyriai nyelv az anyanyelve. Nem csak azért mert az ősi Valyria vére folyik az ereiben, hanem mert gyermeként a Szabad Városokban nevelkedett, ahol a valyr nyelvek egy-egy változata él. Természetesen Visyers megtanította neki a közös nyelvet is, a Hét Királyság nyelvét, hogyha elfoglalják Westerost ne jelentsen problémát a kommunikálás.
 • A Tyrell név kiejtésének problémája érhető tetten Cersei és Tywin jelenetében: Cersei a “TÁJ-rell” változatot használja, hasonlóan mint a Tywin esetében is ejtjük, míg maga Tywin a “TI-röl” változatot mondja, mint Tyrion nevében is. Az első évadhoz kiadott kiejtési útmutató alapján a Tyrellek nevét TI-rölnek kell ejteni.
 • A rész rendezője, Alex Grave a DVD kommentárokban elárulja, hogy Cersei és Tywin jelenetének forgatása során Lena Haedey rejtett mikrofonja leesett és láthatóvá vált. Annak ellenére, hogy a stábtagok szerint a jelenetet nem tudják felhasználni, Graves annyira le volt nyűgözve Haedey előadásától, hogy felkereste a számítógépes effektek részlegét, és külön időt és költséget fordított arra, hogy a mikrofont digitálisan eltávolítsák.
 • Megismerhetjük Varys történetét, hogy miként vágták meg. Miután a varázsló magára hagyta, ő az életet választotta a halál helyett. Elkezdett lopni az életben maradásért, majd megismerkedet Illyrio Mopatisszal Pentosban. Szövetkeztek egymással, és azokat az értékeket, amiket Varys eltulajdonított hatalmas részesedés ellenére Illyrio visszaszerezte az eredeti tulajdonosnak. Később rájöttek, hogy az információk, titkok még nagyobb vagyont érnek, és Varys megtanította olvasni az első kis segítőit. Végül akkora hírnek örvendett, hogy a paranoiával küszködő Arys Targaryen Királyvárba hivatta.
 • Az epizódot 2013-ban Emmy-díjra jelölték hangvágás és hangkeverés kategóriákban.
- NÉZZ KÖRÜL -