- NÉZZ KÖRÜL -

Varázslatos dolog tud lenni a rajongás, főleg ha az ember fia/lánya még tehetséggel is rendelkezik. A Blizzard egyik illusztrátora, a norvég Even Amundsen is ilyen rajongó, így amikor sokadjára elolvasta a Harry Ptter sorozatot gondolt egyet és megalkotta egy északi varázsló- és boszorkányképző, a Vølurheim tanári karát. Képeit rövidke történetekkel is ellátta, hogy minél valóságosabbak legyenek az általa megalkotott szereplők. Következzen hát a Vølurheim suli tanerői.

lok3lpywvah3tovzrdz7

“Nemrégiben újra befejeztem a Harry Potter könyvek elolvasását és eszembe jutott, hogy milyen igazságtalan már, hogy Skandináviában nincs varázslóiskola. Szerintem ha Angliában, Franciaországban és Bulgáriában úgy érezte a varázslótársadalom, hogy szükséges létrehozni egy ilyen intézményt a fiatal generáció számára, akkor az északi területeken is van létjogosultsága egy iskolának. Tehát itt van első varázslónk Torbjørn Jotunhorn, aki az iskola igazgatója” – Nos, Evenünknek ebben nincs teljesen igaza. 🙂 Ugyanis a Durmstrang varázslóiskola az igazándiból valahol Norvégia és Oroszország határterületén található meg. Diákjai főleg svéd és norvég nemzetiségűek, de felvesznek külföldi diákokat is, lásd a bolgár nemzeti kviddics-válogatott sztárját, Viktor Krumot.

caqgbylnrimc2udumtab

“Következő tantestületi tagunk nem más, mint Kari “Ádáz” Sigfridsdottir, aki a Bűbájtan okításáért felel kicsiny iskolánkban.”

ut9h2cv9wu6buwr1i4dk

“Harmadik tanárunk a Sárkányok gondozása és történelme nevű óra professzora, amely egy speciális tananyag idősebb diákjaink számára. Ragnhild Stubbemoen a sárkányrajongók köreiben elég ismert személyiség és a Norvég Tarajos faj világszinten elismert kutatója és ismerője. Ragnhild már 79 éve tanít Vølurheimban és mindenki tudja róla, hogy jobban kijön a gondjaira bízott lényekkel, mint diákjaival.”

cawkqykomsxscgeqxnla

“Grimstav Draugsleiven professzor a Sötét varázslatok kivédése óra oktatója, valamint a Troll Háborúk veteránja. Azon kevés varázslók egyike, akinek sikerült összebarátkoznia a törp nemzetségekkel és tanulmányoznia őket. Háborús történeteinek nagy része megtalálható a testén tetoválások formájában, melyek közé nagyszámú védő és hatalom rúna van elrejtve, így Grimstavot a világ egyik legerősebb varázslójaként tartják számon. Köztudott róla, hogy a nagyrészt méltóságteljes és visszafogott Draugsleiven professzor gondolkodás nélkül ledobja magáról talárját ha becsületbeli ügyről van szó és kész bárkinek életre szóló leckét adni.”

q7m7kzkpeun4jbf4jtrw

“A képen Dagfinn Snauholt, a vølurheim-i Kulcsok és fények Őre látható. Ő az egyetlen nisse (manó) a személyzetben és hűséges hátasával Knertennel, vég nélküli harcot folytat az iskola területén megtelepedett egérbandák ellen.”

xwycarjec54pzft96ppq

“Mumrikk Stigandur professzor a Gyom- és gyógynövényórák tanára kicsiny iskolánkban, már amikor nem épp kirándulgat valahol a nagyvilágban. A professzor úrra az érett gondolkodás jellemző, valamint egy igazi utazó filozófustípus aki a visszahúzódó és félénk diákok legjobb barátja. Stigandurt nyugodtan nevezhetjük az Anyatermészet igazi fiának.”

anvspqh06eyoirexq9fm

“Végezetül ismerjük meg Hulda Kvænangsdottir-t. Ő a Vølurheim javasasszonya, óráin a gyógyítótudományok mibenlétét ismerhetik meg a diákok. Az arra érdemes végzős diákoknak tart egy speciális kurzust is, amelynek témája az Ősi Vérmágia. Hulda egyike azoknak a hulderek-nek (nimfáknak), akik nyíltan élnek az emberek között. Ugyan a nimfáknak legtöbbször nehezére megtelepedni egy bizonyos helyen, azonban a professzor már réges-régen otthonának tekinti az iskolát, nagy akaraterejének köszönhetően. Az ősi mágia iránti szeretete miatt és, mint a nimfák népének tagja, nagyfokú szimpátiát táplál a trollok és a tusserek (északi vad goblin törzsek) iránt. Ennek következtében folyamatosan konfliktusba keveredik Draugsleiven professzorral.”

(forrás: Kotaku és Even Amundsen)