Sci-fi, Star Wars

Az új Star Wars tévésorozat első előzetese egy titkos Sith-et, egy Wookiee Jedit és még sok mást ígér a Köztársaság korából

Star Wars Acolyte

Megérkezett az első trailer a The Acolyte című új Star Wars-sorozathoz, és epikusnak tűnik.

A tavalyi Star Wars Celebration-en bemutatott felvételeket mutatja be, és a film azzal kezdődik, hogy a fiatal padawanokat Lee Jung-jae jedije képzi ki, aki azt mondja nekik: „Az erő hatalmas, ez a hatalom, tisztelnünk kell”. A klip egy másik részében Jodie Turner-Smith baljós kinézetű karakterét láthatjuk, aki figyelmeztet: „Ez nem a jóról vagy a rosszról szól, hanem a hatalomról és arról, hogy ki használhatja”. A sötétség és a fény összecsap a trailerben, amely egy hátborzongató felvétellel zárul, amelyen fénykardos jedik láthatóak.

A The Acolyte messze túlmutat azon, amit eddig az élőszereplős Star Warsban láttunk, és mintegy 100 évvel a Star Wars: I. epizód – A Fantomfenyegetés előtt játszódik. A történet egy egykori padawnt követ, aki újra találkozik jedi mesterével, hogy egy sor szörnyű bűntény után nyomozzon.

Az Éhezők viadala szereplője, Amandla Stenberg és a Kalmárjátékok Jung-jae vezetik a stábot, Manny Jacinto, Dafne Keen és Turner-Smith mellett. Azt is tudjuk, hogy Rebecca Henderson fogja játszani Vernestra Rwoh-t, a Chewbacca színész Joonas Suotamo pedig a wookiee jedi mester Kelnacca szerepét.

A sorozatot a Russian Doll társ-alkotója, Leslye Headland vezeti, aki korábban azt mondta, hogy a sorozat a Jediket erejük teljében látja. „Egy olyan időszakot nézünk, amikor béke van az egész galaxisban” – mondta az Entertainment Weeklynek. „Nagyon nagy kihívás és érdekes volt egy olyan Star Wars-t készíteni, amelyben nincs háború. Így a kérdés az lett, hogy ‘Nos, miről szóljon a sorozat, ha nem a galaktikus konfliktusról fog szólni?””.

A Disney Plus tegnap egy új plakáttal erősítette meg, hogy pontosan mikor érkezik a sorozat. A dermesztő új megjelenésen megerősítették, hogy a sorozat június 4-én kezdődik az Egyesült Államokban, Magyarországra június 5-én érkezik. Nézd meg alább.

Vélemény, hozzászólás?