- NÉZZ KÖRÜL -

Ha az első képsorok nem vágnak bele a székbe, akkor semmi.

Minden oké? 🙂

Nekem legalábbis szűrnöm kellett egy darabig a levegőt, mert annyira megfogott ez a pár kockányi idő. Ha tovább lépünk akkor már első blikkre is erős a csapat, amelyik a filmet jegyzi.

A rendező Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario), a központban Amy Adams által megformált nyelvész áll (Dr. Louise Banks), akinek a feladata felvenni a kapcsolatot az idegenekkel és kideríteni a pontos szándékaikat. Amy Adams mellett olyan sztárok erősítik a szereplőgárdát mint Jeremy Renner és Forest Whitaker.

Amy Adams így nyilatkozott a filmmel kapcsolatban:

“Ez nem egy képregényalbum univerzum és nem is  új valóságot  teremt. Ez most történik, a mi világunkban úgy, ahogy az jelenleg létezik. Nem kellet elvinnem magam egy olyan valóságba ahol szuperhősök léteznek – ami szintén szórakoztató –  ténylegesen segített nekem megragadni a karakterem és átélnem, amiket megtapasztal.”

Jeremy Renner aki egy fizikust formál meg a filmben, az alábbiakat mondta:

“Sosem játszottam eddig egy okos, “kocka” fickót. Úgy érzem, ez egy nagyszerű kihívás volt.”

Renner a film hangvételéről is mesélt. Szerinte ez nem egy nagyszabású Michael Bay léptékű gigászi látványfilm lesz, de érezni lehet majd rajta Stanley Kubrick és Steven Spilberg munkáinak hatását.

Majd így fojtatta:

“Ha szülő vagy, ez gallyra fog vágni. Nagyszabású alkotás, amelytől nem idegenek sem a feszültségkeltés, sem a thriller tipikus elemei, de azt kell hogy mondjam ez mégis a gondolkodó emberek filmje lesz.”

A történetet Ted Chiang (Story of Your Life (1988)) a forgatókönyvet Eric Heisserer (The Thing (2011)) írta.

Szóval ha ezeket a fenti építőköveket szépen összeillesztjük, egymásra rakjuk akkor már érthető az a bennünk tornyosuló izgalom, amellyel ezt a filmet várjuk.

Ja igen! A bemutató.

A szerencsés elsők a Velencei Filmfesztiválon láthatják ez év szeptemberének második napján. Aztán november 11-én a hétköznapi halandók is megcsodálhatják/végigizgulhatják/retteghetik az Arrivalt! (A kívánt rész aláhúzandó! 🙂 )

Ti várjátok már Denis Villeneuve következő alkotását?

forrás: comingsoon.net