A következőkben eléggé SPOILEREKKEL megtűzdelt tartalom következik. Folytatás csak saját felelősségre…

- NÉZZ KÖRÜL -

 

 

 

 

A legutóbbi Trónok Harca epizódja hatalmasat ütött, ezt már bátran kijelenthetjük. Nagyon sok minden történt az évad utolsó epizódjában (kezdve Cersei bosszújától, Arya mesterien kivitelezett Frey-irtásán keresztül egészen Daenery hajócskázásáig). Elég egyértelmű utalást kaptunk Jon származására is, sőt azóta az HBO már hivatalosan is megerősítette a teóriát miszerint Havas uraság bizony Lyanna Stark és Rhaegar Targaryen gyermeke. Arra azonban még senki nem tudott válaszolni, hogy mit is súgott Lyanna a fiatal Ned Starknak a halálos ágyán, abban a bizonyos toronybéli jelenetig. Egészen idáig…

HBOs-Game-of-Thrones-Season-6-Episode-10-Ned-and-Lyanna-Stark-1

Egy szemfüles Reddit felhasználó, aki sparkledavisjr néven fut az internetes trollok hazájának is nevezett közösségi oldalon eléggé ért a szájról olvasáshoz és az alábbi gondolatot osztotta meg az internet népével:

Lyanna először csak annyit suttog, hogy “A fiú neve…” majd egy három szótagból álló szó következik ami J-vel kezdődik. Nem tartom magam tökéletes szájról olvasónak, de szinte biztos vagyok benne, hogy azt mondja “Jaehaerys” “.

Hogy ki is volt Jaehaerys? Két Targaryen királyt ismerünk ezen a néven és mindkettőjüket a Jó Targaryenek közé sorolta Westeros népének emlékezete. Jaehaerys az Első a 4. Sárkánykiráy volt, aki a Vastrónon uralkodott, míg II. Jaehaerys pedig Jon dédapja volt – ő volt az, akinek legelőször megjósolták a Herceg eljövetelét, aki kivezeti a világot a sötétségből. A prófécia szerint a Herceg eljövetelét egy “vérző csillag” fogja előre jelezni, valamint birtokában lesz egy dal – a Tűz és Jég dala.

 

got_magyar

A trónok Harca főbb karaktereinek szociális hálója a Making Game of Thrones blog készítőitől.

Ha jobban belegondolunk nem is olyan hihetetlen ez a teória, hiszen Ned nem állíthatott haza egy Jaehaery nevű fattyal – ami egyértelmű utalás lett volna a kisded származására – így a kiisfiú az egyszerűbb Jon nevet kapta.

Kijelenthetjük, Havas Jon tényleg nem tud semmit, még a saját nevét se… de ha egyszer rájön az igazságra…

Nektek mi a véleményetek? 🙂 A cikk facebookos megosztása alatt várjuk a véleményeiteket, mert fontos Számunkra. 🙂

forrás: http://www.unilad.co.uk/
http://www.ign.com/