Hírek & MindenIS, Jurassic World

Jurassic World előzménysorozat, most akkor mégse?

A Jurassic World 2015-ben jelent meg a negyedik filmként a franchise-ban, amely Steven Spielberg Jurassic Park című kasszasiker-eposzával kezdődött 1993-ban. A két folytatást követően 14 év szünet telt el a Jurassic Park III és a Jurassic World között, amelyet egy új trilógia első részének szántak.

A Jurassic World 22 évvel az eredeti film eseményei után játszódik. A csendes-óceáni Isla Nublar szigetén egy sikeres, klónozott dinoszauruszokat bemutató vidámpark üzemel, amelyet #ofc lezúz egy új hibrid dinoszaurusz.

A világszerte 1,6 milliárd dolláros bevételt hozó Jurassic World hatalmas siker volt. 2018-ban pedig érkezett a folytatás a Jurassic World: Bukott királyság. Az új franchise harmadik része is készül a mozikba, a Jurassic World Dominion idén júniusban borzolhatja a nagyérdemű idegrendszerét.

A filmek sikere olyan spekulációkat is elindított, hogy esetleg lesz egy tévés spin-off, bár Marshall, a legendás producer, aki a teljes Jurassic World trilógiát felügyeli, kétségbe vonja ennek lehetőségét. Pedig nagyon várós lenne egy Jurassic World előzménysorozat!

A /Filmnek adott interjújában az Arachnophobia rendezője úgy beszél az élőszereplős Jurassic World élőszereplős előzménysorozatról, mint olyasmiről, amiről a franchise agytrösztje eddig nem beszélt és ezzel határozottan a pletykák birodalmába helyezi azt. Úgy tűnik, a 75 éves rendező egyelőre inkább a filmekre szeretne koncentrálni.

Marshall teljes kommentárját egy esetleges tévésorozatról alább olvashatjátok:

„Nem, én tényleg csak a filmekre koncentrálok. Szóval nem igazán gondoltam erre. Erről nem volt szó. Ahogy mondtam, ott van az animációs sorozat. Azt hiszem, ez egyelőre elég.”

Bryce Dallas Howard & Chris Pratt – Jurassic World: Fallen Kingdom

Mivel látszólag minden stúdió elindít egy streaming platformot, könnyen érthető, hogy sok franchise miért tér át a hosszú epizódos történetmesélésre, különösen a több évadból álló tévéműsorok révén. Sok franchise új életre kel, új közönségre talál, amikor a streaming szolgáltatók otthonaink képernyőire adaptálják őket. De nyilvánvalóan vannak kihívások a készülő műsor jellegétől függően. Egy Jurassic World-sorozat nagy lenne kis falat, nem beszélve a költségekről, így ez egyelőre egy olyan dolog lehet, ami egyelőre nagyon is háttérbe szorul.

Ahogy Marshall rámutatott, már létezik egy tévésorozat: a Jurassic World Camp Cretaceous című animációs sorozat, amelynek társproducere, és amely 2020-ban debütált a Netflixen és már négy évadot futott. Egyelőre nem tervezik egy élőszereplős Jurassic World-sorozat adaptálását, de ez a Jurassic World Dominion sikerétől függően változhat.

Az előző két rész pénzügyi teljesítménye azt sugallja, hogy még mindig van étvágy a franchise-ra, de hogy a világ és a történet epikus, kiterjedt jellege jól átültethető lenne-e a kis képernyőre, azt még a bizonytalan.

De mi, Goblinok reméljük, hogy nem csak a gyerekek kapnak dínós nasit! Jurassic World előzménysorozat minden háztartásba! A felnőt Goblinnak is járna egy Jurassic World sori! #dejárnaám

Meg van sárkánytojásunk, ha épp a dínós elfogyna. Piciben majdnem olyan, nagyban meg nem kérdés! 😀

forrás: sr

Vélemény, hozzászólás?