- NÉZZ KÖRÜL -

Kezdődjön a vadászat! De nem ám a Vörös Októberre! Az Ezeréves Sólyomra. Vannak olyan feladatok, küldetések, amelyekkel a Birodalom hatalmas apparátusa, és rendelkezésre álló végtelen forrása sem tud megbirkózni saját berkein belül, ezért külsős specialistákat kell bérelnie. Egészen pontosan egy komplett fejvadászcsapatot.

Megvan az epikus jelenet amikor az Executor hídján Vader összehívja a galaxis söpredékének legjobbjait, és megtoldja a Jabba által kitűzött amúgy sem csekély vérdíjat Solo kapitányra? Ott ácsingózik a karzaton Boba Fett, Zuckuss & 4-LOM, Bossk, Dengar, és végül de nem utolsó sorban IG88, és mogorván méregetik a feladatukat szorgosan ellátó birodalmi személyzetet, akik nagyon koncentrálnak nem elrontani semmit sem, mert a főfő HR-es nem a hagyományos szervezeti leépítés híve. Hát ha valamiért érdemes elkezdeni Scum & Villany frakciót, akkor ezért a brigádért.

boba-fett-bossk-darth-vader-ig-88-star-wars-zuckuss-artwork-bounty-hunter-drawings-mercenaries-movies-science-fiction-video-games-1024x576

1 híján 6

Najó, kicsit füllentettem az előbb. Azért mindenkit nem szuszakoltam bele a kezdő pakkba. IG88, és a hírhedt hajója az Agressor már nem fért el a dobozban. De nagyeskü’ a magánflottámra, hogy a többiek benne vannak 😀 !

Szóval miért is nem olyan egyszerű elkezdeni a Scum & Villany frakciót? Először is, a kezdő dobozban nincs narancssárga talpas hajó, így aki ezzel szeretne játszani, annak be kell ruháznia egy ilyenbe, kiszedni belőle a lépés sablonokat, lőtáv mérőket, sebzéspaklit, tokeneket, majd a komplett tartalmát félre kell raknia, mert nem lesz rá szüksége… Sajnos nem tudok okos lenni ebben a kérdésben. Érdemes összetársulni valakivel aki a másik oldalra feni a fogát, ha nem akarjuk se a Lázadás / Ellenállás, se a Birodalom / Első Rend hajóit gyűjteni.

A fekete leves után jöjjön az Joyride, meg a hajók!

a-peremvidek-vadaszai

A vasak, meg a téglák!

Nagyon mélyremenő fejtegetésbe nem kezdenék a hajókat illetően mert ezt már egyszer megtettem (a hajók neveire kattintva a címekben elolvashatjátok a részletes elemzéseket), csak pár szóban összefoglalnám amit róluk tudni köll!

The Hound’s Tooth

Az itthoni körökben csak Repülő Téglaként elhíresült Hound’s Tooth a Scumok Lambda Shutte-je. Nem igazán mozgékony: se megfordulás, se kis ívű 90 fokos kanyar. De cserébe rengeteg szerethető tulajdonsága van. Egy kicsivel drágább ugyan mint a birodalmi testvérkéje, de cserébe 180-os tűzíve van, amely azt jelenti, hogyha nem mögötte vagyunk akkor bezony ránk fog lőni. A 3 piros kocka relatíve nagy tűzerőt jelent, és ezt még az igazi ínyencek egy ágyúval is megspékelhetik. Böszme méretei ellenére kapott 1 db zöld kockát, amivel drámaian megnőttek a túlélési esélyei, mondjuk egy Ghost-hoz képest. Két Crew szlot helyett kapásból hárommal rendelkezik, amelyet bohóság nem kihasználni. Egy szó mint száz, nagyon jó kis hajó ez csak nem szabad hagyni, hogy mögénk kerüljenek az ellenfél vadászai, mert különben soha többet nem lövünk rájuk.

swx31-hounds-tooth-layout

Punishing One

Aki összetalálkozott már velem versenyen az tudja, hogy szívem gömbölyded csücske ez a hajó, és én kapásból 3-at is röptetek belőle a 100 pontos dogfightban, mert brutálisan erős alpha strike paraméterekkel rendelkezik, remek túlélő, és ha elfogytak a torpedóink még mindig körbe lövünk. Arról nem is beszélve, hogy van crew és droid szlotunk is. Nem nagyon van olyan tulajdonsága a hajónak ami ne lenne szerethető, és a fehér Segnor-Loopról még nem is beszéltünk. Ha Scummal játszol nem mehetsz el a JumpMaster 5000-es mellett.

swx42_spread

The Mist Hunter

A Söpredék B-szárnyúja. Minimál eltéréssel kb. megegyezik a Lázadás ikonikus bombázójával szinte az összes paraméterében a G-1A teherhajó, és ha valaki még emlékszik a tavalyi versenyévad 4 B-Winges rémuralmára akkor pontosan tudja, hogy miért is veszélyes ez a jószág. Arról nem is beszélve, hogy a Mist Hunter pakkban lévő Crew-k Zuckuss és 4-LOM messze a két leggyakrabban használt személyzet a Scumok csodálatos világában.

swx41-spread-fix

De elég a szócséplésből! Lássuk a listákat!

Full House

Ha már összegyűjtöttük a nagy csapatot cuppantsuk is be őket rögtön egy listába!

mist-hunter

4-LOM (G-1A Starfighter) 29 p

 • Wired
 • Zuckuss

Bossk (YV-666) 41 p

 • Attani Mindlink
 • Dengar
 • Outlaw Tech

Contracted Scout (JumpMaster 5000) 30 p

 • Attani Mindlink
 • Boba Fett
 • Overclocked R4
 • Ion Projector

A JumpMasterek remekül alkalmasak blokkolásra az alacsony pilótaszintjük, és nagy talpuk miatt. Az Overclocked R4 a szegény emberek Agromechjeként indult, de sokkal sokkal több lett annál miután kipróbáltam élő játékban. Az egy körön keresztül végtelen fókusz miatt TIE rajok össztüzéből is kényelmesen kimászhatunk komolyabb sérülések nélkül, utána meg jók vagyunk blokkolni. Az Attani Mindlinknek köszönhetően ha Bosskkal odafigyelünk, hogy zöldet lépjünk akkor a fókuszunk is garantálva van a droid működtetéséhez. Az Ion projektort meg kifejezetten imádják a kishajók.

tumblr_lzd6wy9hzb1r3kvzio1_1280

A JumpMasterünk párja az Attani Mindlink-kel Bossk. Az Outlaw Tech garantálja, hogy se mi se a JumpMaster ne maradjon fókusz nélkül, még akkor sem, ha rá vagyunk kényszerítve, hogy pirosat lépjünk, Dengar pedig egy Predator helyettesítő crew-ként gyakorlatilag kiváltja a Target Lockot.

Most már csak 4-LOM és Zuckuss van hátra. Itt nem érdekelnek minket a stresszek, mert vagy átdobáljuk ellenfelünknek, és akkor van akciónk a következő körben, vagy megtartjuk és akkor meg van Wired-ünk. És Zuckussnak hála lesz stressz bőven amivel gazdálkodhatunk.

Dengar hajtóvadászata

Mi az amitől garantáltan hideglelést kap az összes ellenfelünk? A rengeteg piros kockától. Hát ebben a buildben adtam nektek, hogy legyen mivel osztani a népet.

Dengar (JumpMaster 5000) 57p

 • Adaptibility
 • K4 Security Droid
 • Glitterstim
 • R5-P8
 • Engine Upgrade
 • Punishing One

Moralo Eval (YV-666) 43p

 • Heavy Laser Cannon
 • 4-LOM
 • Zuckuss

maxresdefault

Van rosszabb Dengarnál? Hát persze, egy 10-es pilótaszintű Dengar! Ráadásul mivel van boost-unk is, jó eséllyel minden ellenfelünk után lépünk. A tipikus elitek (pl.: Soontir Fel, Darth Vader, Inkvizítor, új Poe) nem tudják kihasználni a manőverezési képességeiket, és vagy kirepülünk a tűzívükből, vagy visszakínáljuk nekik Dengar támadását még egyszer. És ha már, akkor már igazán adjuk oda azokat az extra kockákat kedves fejvadászunknak, mert ha kétszer lövünk egy körben, akkor igazán nem is sok a Punishing One Title-ért az a 12 pont. A jó öreg Glitterstim bármikor kihúz minket a csávából, és az R5-P8 pedig csak fájdalmasabbá teszi az elfogyasztásunkat.

Ehhez jön Moralo Eval, aki a másodlagos tűzívben is használja az ágyúját, így 180 fokban durrogtathatunk 4 kockával. Mivel ágyúról beszélünk ezért az ellenfelek nem kapják meg a Range bónuszukat, 4-LOM-mal lefogunk egy kényelmesnek tűnő Focus, vagy Evade tokent, és Zuckussal meg újradobatunk mindent ami nem tetszik. Simán fel lehet nyalatni a komoly elitekkel is az aszteroidamezőt pár kör alatt.

Solot karbonitba!

Ha neki akarsz állni a Peremvidék bűnözőinek sötét világát és piszkos trükkjeit játszani, akkor itt a remek alkalom!

han-solo-in-carbonite

A csomagot kedvezményes áron, ingyenes házhoz szállítással már be is gyűjthetitek kesseli raktárunkból!

Vadászatra fel, és a GeekHub legyen veletek!