- NÉZZ KÖRÜL -

ajanlsmallA múlt héten bemutattuk nektek a Lázadás első csapásmérő egységét a Lothali Ellenállókat, úgyhogy most folytatjuk a sort a szívemnek oly kedves Galaktikus Birodalommal. Ebbe a kezdőcsomagunkba beleszuszakoltuk nektek a Star Wars két ikonikus hajóját is: a rettegett Boba Fett által röptetett Slave-I-et és a Lothali ellenállók legnagyobb rémét az Inkvizítor TIE Advanced prototípusát. Ezen remekművek mellé bekerült a kiterjesztett univerzum egyik legerősebb birodalmi vadászelhárító hajója a TIE Phantom, amely ügyes kezekben önmagában felveszi a kesztyűt a nagyvasakkal.

Birodalmi Különleges Egységek

Felcsigáztunk? Jöjjenek a részletek!

Birodalmi Különleges Egységek

A Firespray-31

swx07-layout

A Jango Fett által lopott, és masszívan átalakított ikonikus rabszállítóhajó a polgárháború idejére az egyik legfélelmetesebb látvánnyá vált, bármelyik szegletében is bukkant fel a galaxisnak. Az előre és hátra is irányítható lézerágyúk, a rakéta és torpedólövő állások, a bombaraktárak… A legénységi hely mellett a méretéhez kiemelkedő agilitással rendelkezik, és a Millenium Falcon-t megközelítő strapabírósággal a játékban is megállja a helyét ez a hajó. Nekem a személyes kedvencem a Firespray-31 a megjelenése óta, és az első versenyemen is listám szerves része volt. Mostanság annyira nem látni a megmérettetéseken, de a 9. wave-ben megjelenő Tail Gunnerrel Crew-val, és Fearlessness Elit Pilot Talent-tel igen harapós ellenféllé válik.

Inquisitor’s TIE (TIE Advanced Prototype)

swx40_spread

Nem nagyon van olyan Imperial Aces vagy Palp Aces lista manapság, amelyben ne kapna helyet fehér buksis barátunk. Minden verseny, és élőjáték állandó szereplője az Inkvizítor messze az egyik legjobb ár-érték arányú hajó. Ecsetelném még az érdemeit, de felesleges lenne mert már egyszer megtettem a testvéroldalunkon a hajóval foglalkozó cikkemben.

TIE Phantom

SWX19-layout

A TIE Phantom a Galaktikus Birodalom egy kísérleti fejlesztése volt, amelyet a Yavini csata kudarca miatt indítottak útnak. Whisper Veteran Instinct-tel összepárosítva és egy komolyabb csatahajóval együtt (pl.: Firespray-31, Lambda Shuttle, VT-49 Decimator), félelmetes ellenfele lehet minden olyan olyan hajónak amely előtt támad. Mivel jó eséllyel szedünk szép szinte bármilyen célpontot a 4-5 piros kockánkkal, védekezésre ráadásul kapunk extra 2 zöld kockát és egy fókuszt is.

Akkor most építsünk listákat!

A Lothali prototípus kísérete

DF4J8R

Az erős Lázadó aktivitás miatt a Birodalomnak komoly figyelmet kellett szentelnie a helyi gyárban készülő TIE Advanced Prototípusok kíséretének. Nem véletlenül rendelték ide Boba Fettet, és a Whispert a Birodalom stratégiai mesterelméi.

Whisper 32 (TIE Phantom)

  • Veteran Instincts 1
  • Recon Specialist 3
  • Fire-Control System 2
  • Advanced Cloaking Device 4

Boba Fett 39 (Firespray-31)

Sienar Test Pilot 16 (TIE Adv. Prototype)

  • TIE/v1 1

A lista lényege, hogy Sinear Test Pilot be tud menni blokkolni az ellenfél elé, és amíg az ellenfelünk bukja az akcióit, addig Boba Fett és Whisper apró kicsi darabokra szaggatja a listáját. Feltűnhet nektek, hogy csak 98 pontból épült a build. Azért hagytam benne 2 pontos gap-et, hogy mi dönthessünk a kezdeményezésről. Ez azért nagyon fontos, mert ha megtartjuk magunknak, és ha az ellenfélnek is vannak 9-es pilótaszintű hajói akkor mi lövünk először és már az előtt tudunk Cloak-olni mielőtt visszalőhetnének. Ezzel két extra zöld kockánk van a védekezéshez, amely az élet és a halál között dönthet egy ilyen törékeny hajó esetében.

Erő a tömegben

Imperial Special Forces

A nagyhajókat legrosszabb ellenfelei a nagylétszámú rajok. Az alábbi listámat úgy állítottam össze nektek, hogy az adott pontmennyiségből és rendelkezésre álló hajókból a legtöbb kockát hozzuk magunkkal. A 4 hajó egy átlagos dobáskörrel, és fókusz módosítókkal 8-9 találatot jelent. Az barátok közt is egy fél Ghost egy kör alatt.

Boba Fett mivel a 10-es pilóta szintjével jó eséllyel a többiek után lép, tudja módosítani a manőverének irányát.

Boba Fett 39 (Firespray-31)

  • Veteran Instincts 1
  • Recon Specialist 3

Sigma Squadron Pilot 25 (TIE Phantom)

  • Stygium Particle 2

2x Epsilon Squadron Pilot 15 (TIE/fo Fighter)

Törd meg a Lázadást!

9c50cf95f967bb059f2d12bef63505d3

Remélem sikerült az új birodalmi játékosok szívét is megdobogtatni egy kicsit a múltheti Lázadó csomagunk után most a Birodalmi Különleges Egységekkel.

Ha kedvet kaptatok hozzá, akkor most kedvezményes bevezető áron és ingyenes házhoz szállítással megrendelhetitek az Kezdőcsomagot az alábbi linken.

A jövő héten jelentkezünk a Scum & Villany pakkunkkal!

A GeekHub legyen veletek!