687474703a2f2f692e6779617a6f2e636f6d2f65623230343462346438353338343162366265356465313531303166653230612e706e67

Első lépések

- NÉZZ KÖRÜL -

Pontosan tudom milyen nehéz belecsöppenni egy régóta futó, nagyon-nagyon sok kiegészítő hullámot megélt játékba, és becsatlakozni a veteránokhoz a versenyekbe. Annak idején (2014 őszén) én is csak a fejemet kapkodtam amikor megpróbáltam felvenni a fonalat az aktuális metával, és életképes listákat összeállítani. Tanácstalanul álltam a boltban a polc előtt azon töprengve, hogy 88 különböző hajóból mivel bővítsem a saját kis magánflottámat. Először csak az alapján vásárolgattam, hogy melyik hajó tetszett a filmekből, aztán ahogy elkezdtem a versenyekre járni ellestem, hogy a “nagykutyák” mivel is játszanak, és az alapján elkezdtem tudatosan a versenylistákhoz beszerezni a jóságot. Az elmúlt közel két évben azonban annyit nőtt a játék komplexitása, hogy hosszas tanulmányozásba ölt órák nélkül, teljesen esélytelen a kompetitív szférában eredményessé válni. Szeretnénk segíteni eligazodni azoknak a kezdő játékosoknak, akik azon töprengenek, hogy hogyan tudnák a már meglévő és szeretett alapdobozukat izgalmas 100 pontos játékélménnyé bővíteni.

ajanlsmall

Ha kompetitív játékról beszélünk akkor az egyik legfontosabb kérdés amiben döntenünk kell a flottánk megkomponálásakor, hogy alapvetően az elitek képességeire, vagy a névtelen tömeg erejére építünk. Ez azért nagyon fontos kérdés, mert a régi alapdobozban (piros feliratos) lévő sebzéspakli alapvetően elég kedvezőtlen az elit pilótáknak, és azoknak akik másodlagos fegyvereket használnak. Ezzel szemben remek párosítás mondjuk 4 Blue Squadron B-szárnyú mellé, de a Unique vadászaink számára van benne egy-két elég fájdalmas kellemetlenség. Ezzel szemben az új doboz paklija, sokkal kíméletesebb az ászokkal szemben, viszont fájdalmasabb a “swarm” listák számára. Mivel a jelenlegi meta alapvetően az elitek irányába tolja a játékot ezért azt javaslom, hogy az új alapdobozt vásároljátok meg indulásnak.  Bár a sebzéspakli nem minden, de a játék jelenlegi állásában jobban érvényesülnek a T-70-es típusjelű X-szárnyúak, mint a régi Polgárháború korabeliek, így még egy érv szól a kék feliratos starter mellett.

Egy idő után azonban az a 3 hajó kevésnek fog bizonyulni és érzitek majd – ahogy én is éreztem – a többi hajó hívó szavát. Ha úgy érzitek, hogy az alapdobozokra ráuntatok és bővíteni kellene a flottát, de nem tudjátok mivel, akkor olvassatok tovább, mert összeraktunk nektek 3 kezdőcsomagot a 3 frakcióból. Ebből mutatjuk most be nektek az elsőt, A Lothali ellenállók-at.

A Lothali Ellenálók

Lothal Rebel Cell Boxed

A Lázadás első szikrái a peremvidéki Lothalban lobbantak fel. A Rebels sorozatban végigkövethetjük, hogy Kanan Jarrus kis csapata egyszerű “kalózokból” a Lázadás leghatékonyabb csapásmérő egységévé növi ki magát. Hera Syndulla hajója, a Ghost a versenyek állandó szereplője és általában elmaradhatatlan társa a Lázadás kötelékeiben repülő legkisebb hajó: az A-szárnyú is. Ezekre a madarakra és a már említett alapdobozra építve összeraktam nektek két teljesen élet-, és versenyképes rajt amelyekhez szigorúan ezeket a kiegészítőket használtam.

A Zöld Raj

A Galaktikus polgárháború idején mindig rettegett látvány volt a Birodalom számára a Ghost és az A-szárnyúak feltűnése, mert ez az összeállítás gyakorlatilag az instant káosz előhírnöke volt. Megpróbáltam ezt átültetni nektek a játék világába egy 100 pontos listába.

swx08-layout

Hera Syndulla 40 (VCX-100)

 • Dorsal Turret 3
 • ”Chopper” 0
 • Kanan Jarrus 3
 • Reinforced Deflectors 3
 • Ghost 0

Összpontszám: 49

Sabine Wren 21 (Attack Shuttle)

 • Push The Limit 3
 • Ezra Bridger 3
 • Phantom –

Összpontszám: 27

Green Squadron Pilot 19 (A-wing)

 • Deadeye 1
 • Cluster Missiles 4

Összpontszám: 24

Az összeállítás lényege, hogy Hera a magas pilóta szintje miatt miután a mezőny nagyobb része már lépett, el tudja dönteni merre is lenne a legjobb neki, így helyzeti előnyben van a többi hajóval szemben. A Dorcal Turret-tel kétszer támadhat amíg az Attack Shuttle be van dokkolva, Kanen pedig megkönnyíti a piros manőverek után a Stresszek leszedését.

A Sabine Wren által vezetett Attack Shuttle használatának módja pedig annyira megengedő, hogy szinte bármilyen helyzetből kivághatjuk vele magunkat. Tegyük fel arra van szükségünk, hogy lépés előtt masszívan rákorrigáljunk a pozíciónkra, mert mondjuk kifejezetten útban van egy hajó vagy egy aszteroida. Fehér, vagy zöld manővert választunk és lépés előtt végrehajtunk egy Barrel Roll akciót. Rögtön ezután feszegetjük is a határainkat és felpakolunk egy fókusz és egy stressz tokent a Push The Limit miatt. A zöld manőverünkre (vagy Kanan Jarrus hatására a fehérre is) leszedjük a stressz tokent és lépés után még felcuppantunk egy Evadet. Így ugyan Ezra képessége nem működik, de azért egy Focus-szal és egy Evade-del jók az esélyeink. Ha esetleg nem tudjuk leszedni a stresszt, mert fehéret léptünk és Kanan nincs a közelben akkor is keine panick, mert Ezrával beforgatjuk a szemecskéket kritikus találatara.

Ha ez nem lenne elég, ott a Zöld Raj pilóta A-szárnyúnk aki a Deadeye miatt a Focus-szal is ellőhető Cluster Missile-jaival bárkit meg tud izzasztani. Az Erő kegyelmezzen annak aki Range 1-2-be merészkedik hozzá!

A Kék raj

swx39_spread

Bár nagyon-nagyon szeretném, ha ezt az összeállítást is fel tudjam vezetni valami filmes vonatkozással, de valahogy az az érzésem, hogy a T-70-esek maximum valami veterán légiparádén repültek együtt a VCX-100-assal ebben az összeállításban.

Chopper szeret ütközni. Azt is szereti, ha közvetlen közelről lőhet 5 kockával. Ráadásul odavan azért hogyha senki nem mondja meg neki, hogy merre van az arra, és bármikor választhat bármilyen manővert a tárcsájáról. Ha ezeket dolgokat összeadjuk könnyedén kijön az alábbi hajó, amely félelmetes ellenfél lehet bárkinek, aki szembejön.

Ezra kirángatta Sabine kezéből a botkormányt és elvitte a Mesterével titkos Jedi kiküldetésre az Attack Shuttle-t. Ugye kell a stressz a védekezéshez, úgyhogy ideális választás hozzá, a már előbb is látott Push the Limit. Egy Barrel, roll egy Evade, egy Stressz, oszt’ máris nem lehet lelőni a kis Shuttle-t.

Most már csak egy dolog hiányzik, az új csodafegyver: a T-70-es X-szárnyú. Önmagában is félelmetes ellenfél, de így, hogy zavartalanul közlekedik keresztül az aszteroidákon, így kifejezetten jó móka vele repülni. Alapvetően Scum pilótaként nekem az egyik legrosszabb rémálmom ez a hajó.

”Chopper” 37 (VCX-100)

 • Dorsal Turret 3
 • ”Zeb” Orrelios 1
 • Hera Syndulla 1
 • Reinforced Deflectors 3
 • Ghost 0

Összpontszám: 45

Ezra Bridger 20 (Attack Shuttle)

 • Push The Limit 3
 • Dorsal Turret 3
 • Kanan Jarrus 3
 • Phantom –

Összpontszám: 29

Blue Squadron Novice 24 (T-70 X-wing)

 • R5-X3 1

Összpontszám: 25

Felszállás!

swx39_preview3

Ha azt gondoltátok volna, hogy ezzel kimerítettük a 3 dobozban rejlő lehetőségek akkor nagyon tévedtek, szinte végtelen kombinációban variálhatjátok a hajókat. A Ghost a lázadás egyik legstrapabíróbb és legagresszívebb fegyvere. Egy MMO -ban már nyomnánk is rá a Tank bélyeget. Ezt kíséri 3 másik agilis és agresszív hajó akiket bárhogy kombinálunk félelmetes listát kapunk.

A kezdőcsomagot most kedvezményes bevezető áron megrendelhetitek az alábbi linken!

Olvassatok minket továbbra is, mert hamarosan jelentkezünk a Birodalmi Különleges Egységek és a Galaxis Söpredékének Legjobbjai  kezdőcsomagokkal is!

A Geekhub legyen veletek, pilóták!