- NÉZZ KÖRÜL -

A már-már sci-fi klasszikusnak számító Az ötödik elem és a 2014-es Lucy nem túl átütő sikere után kedvenc francia rendezőnk, Luc Besson egy újabb általa készített sci-fivel adott hírt magáról, mégpedig rögtön egy előzetessel:

Egy biztos, a látvány már most megvett kilóra minket. A filmnek egyébként az először 1965-ben kiadott Valérian and Laureline című francia képregénysorozat szolgált alapjául. A képregényt az Eveline Tranlé (szinező), Pierre Christin (író), Jean-Claude Mézières (rajzoló) alkotótrió jegyzi.

Az alapsztori szerint a 28. században járunk. Történetünk főhőse pedig Valerian, aki mint Idő és tér-ügynök tevékenykedik a Terran Galaktikus Császárság központjában, a Föld bolygó Galaxity nevű fővárosában. Feladata, hogy megőrizze az univerzum idő és térbeli kontinuitásának egységét. Társa Laureline, akit egyébként egy a XI. századi Franciaországba tett kiruccanása során mentett meg és hozott vissza a távoli jövőbe, majd a lányból is időutazó ügynök lett. A film maga nagy valószínűséggel a képregénysorozat második kötetét dolgozza majd fel, melynek címe Az ezer bolygó birodalma.

És hogy miért is érdekes ez a film az egyszeri sci-fi rajongó geekek számára, mint amilyenek mi is vagyunk? Nos, mivel az első kötet 1967-ben jelent meg, jóval a Csillagok Háborúja-láz előtt, így a képregénysorozat rajongói váltig állítják, hogy bizony Lucas is nem egy ötletét ebből a műből merítette. Példának okáért vessük pillantásunk erre a két képre:
vkgo5b9

ce5bregugaa6lnh

Érdekes összefüggések, az biztos 😉 Egy azonban tuti, a film 2017 júliusában debütál a magyar mozikban is. Akkor majd kiderül minden. 🙂