- NÉZZ KÖRÜL -

Dübörögnek a sárkányok, szárnyal a Trónok Harca 6. évadja (vagy fordítva?). Két rész még a fináléig, és az évadzárókhoz megszokottan izgalmas zárásra számíthatunk. Találgathatnánk kinek fogja befejezni emelkedő karrierjét ezúttal R.R. Martin, de egyenlőre maradjunk az élőknél.

Számtalan különbség van a sorozat és a könyvek közt, sőt a mostani évadot nem is tudjuk mihez kötni, teljesen elszakadtunk a (még) nemlétező következő résztől. Nézzük, hogy kéne kinézni a főbb karaktereknek a lapok leírása szerint és mit kaptunk a képkockákon.

1. Arya Stark

gt1

A bérgyilkospalántánk a könyvekben alacsony és vékony férfias hölgynek festi le Martin, aki leginkább féltestvérére, Jonra hasonlít. Hosszú arc, szürke szemel és sötét haj, ami nem teljesen egyezik Maisie Williams karakterével. Persze ez semmit nem von le a brit színésznő tehetségéből, aki arra is figyelt, hogy bal kézzel forgassa a pengét.

2. Samwell Tarly

gt2

John Bradley-West alapvetően megegyezik az eredeti Sammel, leszámítva, hogy kicsit vékonyabb és a könyvben nincsen szakálla.

3. Theon Grejoy

gt3

Alfie Allen által megformál Theon Greyjoy is hasonlít Martin által leírtakkal kivéve, hogy a Ramsey Bolton “klinika” által végrehajtott személyiségleépítés után a haja teljesen megőszült és brutálisan lefogyott (arról az apróságokról nem is beszélve, hogy elvesztette néhány ujját és fogát).

4. Daenerys Targaryen

gt4

 Viharban-született Daenerys, a Sárkányok anyja, a nagy felszabadító az egyik legfontosabb és legerőteljesebb karakter a sorozatban. Emilia Clarke áldhatja a szerencséjét, hogy megkapta szerepet és mi is, hogy életet lehelt a Targaryen örökösbe. Azért akad némi eltérés a könyvbéli másával szemben. Példának okáért nem lila szeme van és a haja is jobban bírja a tüzet a tévében; a könyvekben sokáig kopaszon szaladgált, és a sorozatban és Khalokkal való randi után se ártott volna eldobnia a tincseit.

5. Brienne

gt5

A könyv több helyen is ráerősít, hogy Brienne mennyire…(khm) visszafogott szépség; több karakter is szóvá teszi, mielőtt a hölgy kiveri belőlük az életet is. Őszintén szólva Gwendoline Christie bár nem a tipikus jócsaj, de azért vállalható.

Martin leírása szerint szeplős, törött fogú és több helyen törött orrú, valamint mindezek mellett nagyon-nagyon magas..

6. Melisandre

gt6

Ahogy a filmen, a könyvben is igazi jónőként ábrázolják: sima bőr, elragadó arc, gyönyörű alak és csodálatraméltó keblek amiket nem fél használni a céljai elérésében. És ott a nyaklánc amit sosem vesz le.

7. Yara Grejoy

gt7

Yara eddig egy igazi mellék karakterként futott a történetben, de ez bármit jelenthet a sorozatban. Theon kőkemény nővérét Martin fekete, nagyon rövidre nyírt hajjal, széles orral és csodálatos mosollyal áldotta meg. És van itt még egy apróság, a neve a papíron Asha.

8. Sansa Stark

gt8

A könyvek szerint a Stark szépség inkább anyjára hasonlít Catelynre. Kék szemek, mélyvörös haj és figyelemreméltó alak. Sophie Turner egész jó választás volt a szerepre.

9. Tyrion Lannister

gt9

Személyes kedvencem. A könyvben kegyetlenebb volt vele Martin mint a sorozat rendezője. Az oldalakon a törpe igazi rondaság, albínó  zöld és fekete szemmel valamint vékony, ritka hajjal. A Feketevíznél lezajlott ütközet után George R. R. Martin még jobban elintézi, kap egy “apró” ütést ami elviszi a fél orrát, de Peter Dinklage’s megúszta egy kis vágással.

10. Ramsay Bolton

gt1`

Iwan Rheon által megformál g…. szemétláda jelentősen jobb pasi, mint a könyvbeli társa, ahol egy csontos ferde vállú, foltos arcú, széles orrú, hosszú és sötét hajú szadistát kapunk.

Nyilván mindenki magának máshogy képzeli el a szereplőket, mint amit egy filmben vagy egy képen kap. Néha jobb, néha rosszabb. Ti hogy vagytok Velük? Kit sikerült eltalálni?