- NÉZZ KÖRÜL -

A Végtelen Ékköveknek (Infinity Stones) fontos szerepük van a Marvel Univerzumában. A hat követ (Idő, Tér, Lélek, Valóság, Elme és Hatalom) sokan próbálták megszerezni, de végül Thanosnak sikerült összegyűjteni az összeset és megalkotni belőlük a Végtelen Kesztyűt (Infinity Gauntlet).

b6ac6681e147581b3a7eb66e23f94a07f32e5ae5d6da0d3786a2ea2d9f7eae06

Mindnyájan tudjuk, hogy a rajongásunk tárgya iránti elhivatottság megdöbbentő dolgokra képes. Egy Marvel rajongó, aki  JarvisLatteier néven fut a Reddit nevű internetes fórumon új szintre emelte a rajongás definícióját amikor megalkotta a Végtelen Ékkövek valós életbeli másait. Az ékkövek megalkotásához a hidrogén atom harmadik izotópját használta fel, a tritiumot amely nem egy stabil elem és bomlása során béta sugárzást bocsájt ki. Az izotópot egy speciális kapszulába zárva és foszforgázzal vegyítve a kapszulák világítanak a sötétben. Ezt a technológiát egyébként ma már az óragyártásban is felhasználják. A gyűrűk váza egyébként 3D nyomtatással készül, majd ezek után kapnak különböző bevonat típusokat, természetesen a megrendelő kívánságai szerint. Ezek lehetnek akár rozsdamentes acél, nyers bronz, prémium minőségű ezüst, sőt akár 14 karátos arany bevonat is.

Ennyit a tudományos és technikai blabláról és most nézzük a geek ékszereket. Ebben segítségünkre lesz a Művész úr által feltöltött overview videó, amiben elmagyarázza a gyűrűk készítését és tanúi lehetünk a lumineszkáló hatásnak is. 🙂

Aki kedvet érez, hogy egy kis (teljesen veszélytelen) sugárzást vigyen a mindennapokba, az ITT szerezheti be sugárzó csecsebecséket.

forrás: GeekTyrant