- NÉZZ KÖRÜL -

pokemon-go-heal

Szinte mindenkit megfertőzött a legújabb gamer őrület. A hadrafogható lakosság 99 százaléka Pokémonkat hajkurászik földön, vízen, levegőben és még a föld alatt is. Embereket bocsátottak el a munkahelyükről, vagy ők mondtak fel, hogy nyugodtan gyűjthessék a párhuzamos valóságból a pixelbiszbaszokat. Az új őrület, alig több mint egy  hét alatt lenyomta látogatottságban a pornóoldalakat, a játékot fejlesztő Nintendo részvényeinek értéke a játék kiadása óta 80 százalékkal emelkedett!

Szedtünk össze egy csokorra való hírt nektek, hogy ebben a sóhajtásnyi időben, hogyan fordult ismét egyet a tengelyén a világ, és ezen mennyit tekert az új őrület; a Pokémon Go.

1. Ha vezetsz, ne a szörnyikékre vadássz. Tök logikus, de hogy ezt már ki is kell írni, az egy súlyos történet.

2. Ha játszol, akkor játssz

Nem jó dolog, ha a barátnőd a játék geolokációs felületén látja, hogy épp az exednél dobáltad pokélabdát… Szóval, csak óvatosan.

3. Már a temetéseken is

Vannak beteg és még betegebb dolgok. Van aki például szelfizik ezeken a szomorú eseményeken, de van aki épp Pokémonokat keresgél…

CnK4buEWIAA-oVC

Cm4xFGJWAAA6acl

4. Egy új üzletág születése (vagy nem)

Már többen hírdetik magukat a Neten, professzionális Pokémon vadászként. Némi aprópénzért cserében levadásszák a kért jószágot, vagy elviszik a kedves érdeklődőt – érdeklődőket, akik személyesen ejthetik el a kívánt példányt.

Ha valaki Pokémon edzőt keres, óránként már 25$ -tól talál magának. Elkapják a megfelelőt, kiköltik a tojásokat, képzik a megszerzett Pokémonokat és óránként informálják a megbízót a folyamat állapotáról.

CnL-reMW8AA3KSS

Arthur, a 26 éves Pokémon fan így árulja a testét 25 dodóért:

Képes vagyok egy konkrét Pokémont elkapni neked, hogy továbbfejleszd. Képes vagyok edzeni a Pokémont, hogy a helyi gymet megszerezzük. Képes vagyok egy konkrét Pokémont megszerezni Neked. És természetesen találok neked új Pokémonokat a kódexedbe.

Ivy St Ive újságíró és Pokémon fan 20 -ért adja a szolgáltatásait óránként:

1-4 váltásokban fogok az accountoddal Pokemontokat szedni akikkel találkozom útközben. Minden Poke Stopnál megállok és nonstop keltetem a tojásokat. Óránkét kapsz egy jelentést, hogy mi a helyzet amíg Te dolgozol/osztályban vagy/vagy egy csajt fűzöl.

5. Ahol hivatalosan még nem indult el a játék (persze minden megoldható…) ott sem keseredtek el

CnMB6pSWAAAw6L3

6. Vigyázzunk merre lesz a séta

Wyomingban a 19 éves Shayla Wiggens Pokémon vadászatra indult, ami gyorsan véget is ért, mivel a csatornapartra keveredve egy holttestre a bukkant. A sokkoló találkozás sem tántorította el attól hogy tovább gyűjtse Pikachut és barátait. Hiszen egy Vízi Pokémon nélkül, mit sem ér az élet…

a99756_Pokemon-GO-Girl-dead-body-640x369

Aztán ha ennyien játszanak ekkora lendülettel egy ilyen játékot, akkor nem lepődünk meg azon, ha előfordulnak kisebb balesetek. Van aki a bokáját ficamította ki, vagy épp munkavégzési árokba zuhant. Egyik “szerencséseknek” ez 6 – 8 hétnyi pihenőt jelent, mert olyan ügyesen törte össze magát, hogy Terminátorrá varázsolták a srácot. Élő szövet a fém vázon… Legalább az ágya körül, stabilan nem kavar be senki, ha új Pokémon bukkan fel valamelyik sarokban.

Akkor itt van ez a trió, aki a játék segítségével keresett meg és fosztott ki más játékosokat. IRL, nem a játékban… Csöppnyi 100.000 dollárnyi kápét szedtek össze az élelmes legények. Igazi partyarcok a srácok, remélem a lakat rájuk rohad az árnyékosabb oldalon.

a99756_kf6xncpukmk6x0h3ybeo

De olyan is akad, aki felülemelkedve minden hétköznapi kellemetlenségen, Drónnal vadászik a kis Drágaszág’okra. Legalább a gödröket és a fenti patkányokat elkerüli. A cucc még nem teljesen korrekt, mert határt szab a wi-fi router hatósugara, és mindössze 50 láb sugarú körben működőképes ez a megoldás. Ha azonban valaki a korábbi séták során árokba zuhant, annak segítség lehet ez is. 😀

a99756_drone.0.0

7. Átemel a szorongáson és a depresszión

a

Van aminek kifejezetten örülünk! 🙂 Jó pár játékos számol be arról, hogy a a Pokémon Go nem várt mértékben segített nekik. Ari, egy orlandói tinédzser depressziója olyannyira elhatalmasodott, hogy szükségtelenül sosem mozdult ki otthonából. A játék azonban ezen is segített.

“Amint tehettem, azonnal megszereztem a játékot, és számomra is furcsa módon kiléptem a házból. Órákat sétáltam odakint és hirtelen rádöbbentem, hogy mennyire élvezem. Amint elfogtam egy Pokémont, azonnal elöntötte a szervezetem a dopamin, és ez az érzés arra ösztönzött, hogy folytassam a keresésüket. Aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy egy bevásárlóközpontban vagyok pusztán a játék kedvéért. Mindezért jutalmaz a Pokemon Go, ami fantasztikus. Korábban gyűlöltem kimozdulni otthonról, borzalmas volt elhagynom a házunk. De így azonnal pozitív élményekkel gazdagodtam a játékon keresztül, és ez egy nagyszerű tapasztalat. Én úgy gondolom, hogy ez a játék ismét a közösséghez kapcsolt és más élményekhez is hozzásegít most és a későbbiekben.”

8. Olyan helyekre küld, amelyek néha elég izgalmasak tudnak lenni

a99756_zkqkluscdjyiw5wlricd

 

A Pokémon Gó néha elég furcsa helyekre irányítja a játékosait, Edzőtermekhez és PoéStop -okhoz vezet. De nem mindegy, hogy ezeket hol találjuk. A játék fejlesztője a Niantic ezeket a helyeket korábbi játékaiból vette át, egyes tereppontokat pedig a játékosok vittek fel.

Ám arra kevesen gondoltak, hogy ezek nem olyan helyek lesznek, melyeket a játék teljes célközönsége meglátogathat. Gyakran a helyszínek totál szembe mennek  a játékkal és annak hátterét adó világgal. Furcsa vagy épp a jó ízlés határát súroló helyekre vezet bennünket a szoftver. Akadnak köztük templomok, bordélyházak, szexboltok, valamint a 9/11 emlékműve is szerepel a listán… Ki tudja, nálunk mit fogunk majd találni, ha beindul a nagyüzem?

Ha pedig elfajulnak a dolgok, akkor… ki az aki a segítségünkre siet?

Zárásként pedig itt egy videó, amely minden megpróbáltatásra felkészíti a kezdő és a vérprofi Pokémon trénereket! 😉

Szóval vigyázzatok magtokra és egymásra! Jó vadászatot! 😉

 

forrás: oddee, theguardian, enterpreneur, geeksaresexy