- NÉZZ KÖRÜL -

alapkep

Csillagromboló, Darth Vader, nagy hősködés és buli. Ha más nem is, a Star Wars: Armada gyönyörű makettjei bizony felvonulnak pénteken a Cantinában, várva, hogy szakértő és kezdő kezekben – elvi értelemben – műanyag salakká olvadjanak a játéktérben.

Launch, party!

Zár a nyár, ideje előkapni az admirális/tábornok/szenátor ruháinkat és felugrani a csatacirkálókra. Azaz FFG megérezte a szezonváltást, mert rögtön két hullámmal is kedveskedett nekünk a Star Wars: Armada játékhoz. Némileg fura a dolog, mivel egyenként elég soványkák (2-2 hajó) és egyszerre jelentek meg. Sebaj, biztosan félrenyomtak valamit az excelben a Fantasy Fligth Games-nél, aztán úgy maradt.

Liberty

Tehát kaptunk két pici támogató hajót (azaz flotillát) és két szép űrcirkálót, amit illene nagyon gyorsan kipróbálni a pénteki Cantina bulin! Mert mi kérem szépen készülünk Rendfenntartó/Elnyomó és Lázadó/Terrorista csapatokkal, méghozzá a legújabb fajtákkal. Nézzük mivel is:

A titánok harca: Lord Vader vs Ackbar

Kezdő asztalunkon olyan flottákkal igyekszünk kedveskedni nektek ami bevezet a játék alapjaiba, de azért az új csodák is megvillannak. Természetesen egy ilyen csatát csak a két nagyágyú vezethet!

Bright_Hope-TCG_Escape_from_Hoth

Lord Vader jön, lát és győz! Másképpen nem lehet, de ha mégis, akkor majd a Birodalmi propaganda gépezet megoldja. Tehát adott egy Birodalmi Osztályú Romboló és kísérete ami kettő flotillából áll. A rombolót nem kell bemutatni, a kis szöcske Gozantik pedig a nagy hajó javítását és vadászvédelmét hivatottak ellátni, mert Vader olyat nem hozott. A taktikát admirálisok tanácsa tette össze, amit megköröztettek a Birodalom legnagyobb koponyáival, végül a Sötét Nagyúr teljesen átírta és géniuszi egyszerűséggel a “SZÉTLŐNI MINDENT” tökéletességéig fejlesztette! Hiába, Vadert nem az esze miatt szeretjük, de a kis flottája azért elég használható.

armada1

Másik oldalon a némileg paranoiás Ackbar érkezik, de mivel félő, hogy ionfelhővé robbantják a zászlóshajóját egy csapdában, ezért inkább otthon hagyta és hozott magával két Támadó Fregattot. Hogy itt is villogjanak az új fegyverek, egy szállítóhajókból álló hajóraj támogatja a két nagy vasat (értsd: javítja).

Meglátjuk, hogy az oldalazó vagy a frontális taktika az erősebb és mit adnak hozzá a picik.

Húzd és Ereszd: Konstantin admirális vs Madine tábornok

A haladóbb asztalon a két új admirális fog összecsapni, nyilván mindenki a neki járó szörnyekkel.

swx35_preview4

A Birodalom oldalán ezúttal két hajó érkezik. Zászlóshajóján, az Interdictoron Konstantin admirális igyekszik minden mozgását meggátolni a Lázadóknak, ugyanis ez az új játékszer képes az ellenfél sebességét drasztikusan csökkenteni, ami igencsak fájhat a felforgató oldalnak. Hogy a belassult ellenfelet szét is lője valaki, érkezik a Corruptor egy nagy adag TIE Bomberrel és kíséretével. Lesz itt csillaghullás!

A másik oldal vezetője Madine tábornok, pont hogy a sebesség megszállottja. Fast & Furious módjára a maximumot képes kicsikarni bármely hajóból. Az új frontális állattal, a Liberty osztályú cirkálóval érkezik, míg a kíséretét egy Corvett és egy Nebulon-B látja el néhány Y-szárnyú gyűrűjében.

armada3

Meglátjuk kinek lesz igaza!

Ehhez az asztalhoz némi Armada ismeret már nem árt, de nem kell megijedni, ha ide kerülsz, menni fog. A lézereiteket az SWMINI Armada rovat atyja, Epicneo fogja vezetni, ha esetleg elakad valami.

A Mester asztala

A jelenlegi Armada liga győztes és mellékesen az SWMINI Armada rovatának legfőbb szakértője Inquisitor Voluntas külön asztallal jelentkezik aznap. Két flottát is összerakott a régi hajókból, hogy nyugodton elverjétek az újakkal. Elárulom, hogy nem lesz könnyű, sőt! De sokat lehet tanulnia kollégától (természetesen nem nekem, mert legutóbb csúnyán kikapott:P) Át is adom neki a billentyűzetet, ha máshol nem is, legalább itt juthasson szóhoz! 😉

Home_One-TCG_Core_Set

Ez egy cs…

Szóval, hogy nyilván Ackbar. És ha már Ackbar, akkor nem maradhat el tőle a karácsonyfa módjára felszerelt Home One sem. Ezt kíséri még egy Mark II Assault Fregatt, meg egy egy MC30-as felderítő, 3 zavaró A-szárnyú raj társaságában. Eddig nem panaszkodhatom erre a listámra, csak múlt versenyen volt egy fél vereségem vele epicneo ellen, de az is csak azért mert a végén gyáván megfutamodott az ütközet elől… Mindenesetre kíváncsi vagyok mire képes ez a lista az új csodákkal szemben.

Édes a bosszú

És ha már a jóságos Birodalomnál tartunk jöjjön a titokban kikísérletezett csodafegyverem, a Bosszúállók. A jó öreg Screed Adrmirális érkezik az újonnan beszerzett Birodalmi csillagrombolóján az Avengeren, amelyet két Overload Pulse-zal ellátott Victory követ. Erre már nem is kell több, mint 4 TIE Interceptor, és mehet a játék. Mivel ez a listám csak otthon néhány barátommal lett tesztelve, kíváncsi vagyok mit csinál rendes éles ütközetben.

És azok a fényes fegyverek

A többi asztal pedig nyitott mindenféle szórakozásra, nyugodtan foglaljátok el az űrt a saját hajóitokkal. Mint minden háborút természetesen ezt is a fegyvergyártók szponzorálják, így a vasat, lézert, aknát vagy bármit a GeekHub fogja biztosítani. Hogy fellendüljön a gazdaság, az eseményre kedvezményes árusítással és rengeteg űrszemétté lőhető rombolóval és cirkálóval érkeznek. De ha bólogató Darth Vader kell, azt is megoldjuk!

Coruscant_defense_fleet_TCG

Az swmini legyen velünk pénteken! 🙂