- NÉZZ KÖRÜL -

chekov0

Anton Yelchin a fiatal tehetség, emelkedő csillag tegnap életét vesztette. A Star Trek filmek Chekovja egy tragikus autóbaleset áldozatává vált Los Angelesben vasárnap kora reggel.

chekovA színész az autója mögött állt és minden bizonnyal elfelejtette behúzni a kéziféket, mert a kocsija visszagurult és a kerítésnek préselte a testét. Barátaival találkozott volna, de mikor nem jelentkezett, a keresésére indultak és holtan találtak rá a színésztehetségre.

Yelchin, ahogy minden színész, kisfilmekkel és televízió sorozatokkal kezdett, mint a Vészhelyzet, majd a nagyfilmes világban is megjelent a Charlie Bartlett és Alpha Dog filmekben. Az igazi áttörést az új Star Trek filmek hozták neki, ahol az orosz származású űrnavigátorát és tudományos tisztjét adja a híres Enterprise-nak. A választás nem véletlen, mivel Yelchin tényleg Oroszországban született, így az akcentusán sem kellett dolgozni.

A színészetről csak ennyit mondott:

“Az apám azt akarta, hogy végezzem el a tanulmányaim és minden ilyesmit, amit meg is tettem. De mindig is ezt akartam csinálni!”

Utoljára a júliusi új Star Trek filmben láthatjuk. 27 éves volt, nyugodjék békében.