- NÉZZ KÖRÜL -

Huhh. Keleti szél vizet áraszt… Mert ahol a pénz oda kell menni, szóval irány Kína! Pörgésben nem lesz hiány a Z Világháború, Csillagközi invázió és Wushu szerelemgyermekeként fogant “A Nagy Fal” c. látványorgiában. Izzottak a vasak renderelés közben, és olyan zabolátlan mesevilágot dobtak elénk, hogy győzzük befogadni.

A filmet Yimou Zhang rendezte, a forgatókönyvet öten fésülték filmmé (Carlo Bernard, Dough Miro, Edward Zwick, Tony Gilroy és Marshall Herskovitz), a történet pedig Max Brooks elméjéből pattant ki.

A színészek között, három húzó név (Pedro Pascal, Matt Damon és Willem Dafoe) valamint rengeteg távol-keleti nagy vagy épp kisebb kaliber, mint (Tian Jing, Andy Lau, Eddie Peng, Kenny Lin és még sokan mások) hogy a Föld lakosságának csupán felét kitevő honos közönség is tóduljon a vetítőtermekbe.

A sztoriban két fegyverkovács és tudásimportőr Kínába vetődik és ha már épp oda fújta őket a szél, akkor kamatoztatják harci és mérnöki szkilljeiket, hogy megmentsék a világot az “agyatlan” szörnyek hordáitól.

Ahogy a trailerből felsejlik, itt sem a történet lesz a húzó tényező. De nem is ez a lényeg, csak sör legyen meg minden…

Ha minden jól megy és nem eszi meg a sárkány, a film 2017 feburárjában érkezik hozzánk, a végső konklúzióval meg várjuk meg a bemutató másnapját!;)