Jim Broadbent szerepe a Trónok Harcában

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk Jim Broadbent szerepet kapott a Trónok Harca soron következő, hetedik évadában. A színészt olyan filmekből ismerhetjük, mint a Harry Potter filmszéria, a Moulin Rouge!, vagy a Felhőatlasz, de ő volt Bridget Jones édesapja is a filmsorozat első részében.

Miután a hír szárnyra kelt, sokan remélték, hogy a tapasztalt színész a Fellegvár mestereinek csapatát fogja erősíteni. Nos a nagy titokra a minap fény derült, ugyanis a Screencrush-nak adott interjúban elmondta, hogy “Egy mestert, egy főmestert alakítok. Egy idős professzor karakter vagyok.” Azt is elárulta, hogy a hét részesre tervezett évad öt epizódjában is feltűnik, “nagyjából minden részben van egy nagyobb jelenetem” – mondta. Továbbá elcsepegtette – bár egyáltalán nem lepődhetünk meg ezek után -, hogy Samwell Tarlyval van sok közös jelenete, akit a hatodik évad végén a fellegvári nagy könyvtárban láttunk utoljára. Elképzelhető, hogy Broadbent karaktere lesz a mestere?

Broadchurch_writer_lands_Jim_Broadbent_for_BBC_Great_Train_Robbery_drama

Szívem szerint annak örülnék, ha Marwyn főmester léphetne színre a színész alakítása által, aki a Sárkányok Táncában kapott viszonylag nagyobb szerepet: miután meghallgatta Aemon mester utolsó szavait Sam tolmácsolásában, elindult Daeneryshez a Rabszolga-öbölbe, hogy tanácsokkal lássa el. Azonban a Watchers on the Wall úgy hiszi, hogy Ebrose nagymester lenne logikus választás. Ebrose a gyógyítások főmestere, és ezért ezüst maszkot és pálcát birtokol titulusa mellé. A könyvekben nem jutott eddig nagy szerep neki, annyit tudtunk meg róla, hogy a hangja szelíd, a keze pedig gyengéd (VL, Prológus), továbbá, hogy tanulmányozta a Naath szigetén felbukkanó betegséget, az ún. pillangólázat (A Tűz és Jég Világa). A honlap úgy véli, hogy azért lenne érdemleges választás Ebrose karaktere, mert így talán orvosolhatná az egyik főszereplőt kínzó betegséget, akinek igencsak szüksége lehetne egy csodagyógyírre. Vajon tényleg ő lenne a kulcs Jorah Mormont gyógyulásának?

Ha további információra vagy kíváncsi a Fellegvárról, esetleg a mesterek képzéséről, ezt mindenképp olvasd el!

 

Tagged ,

Vélemény, hozzászólás?