• Bemutató: 2014. május 18.
 • Ebben a részben bukkan fel először:
 • Halálesetek: Lysa Arryn, Rorge, Maró
 • A cím Petyr Baelish személyes címerére utal, melyen egy poszáta látható. A Baelish-ház az Ujjak környékéről származó kicsi ház, mivel Petyr édesapja braavosi származású, ezért ő annak idején a braavosi Titán fejét választotta.
 • Bronn az egyetlen olyan karakter, akinek sorsa az évadok/könyvek előrehaladtával egyre jobb lesz. Zsoldosként járta Westerost, majd Tyrion mellé szegődött, a Feketevízi Csatát követően lovaggá ütötték, és feleségül vette a tehetős Lollys Stokeworth-t. Sokan ezért úgy vélik, hogy valahogy majd magához ragadja a hatalmat és megpályázza magának a Vastrónt is egyből
 • Ismét felbukkan Meleg Pite. Több dolgot is felidéznek vele a készítők az előző részekből: ismét elrontja Deres nevét, újra megsüt egy rémfarkasos kenyeret, megint előjön, amit Gendrynek is mondott, hogy ő azt hitte, az aki páncélt visel az mindenképpen lovag.
 • Maró és Rorge nagyobb szereppel bírnak a Varjak Lakomája kötetben. Miután Harrenhalba kerültek, csatlakozta a Bátor Bajtársnak zsoldos csapathoz, melyet Vargo Hoat vezetett (Hoat helyett a sorozatban Locke bukkan fel). Miközben Brienne megpróbálja felkutatni a Stark lányokat megtudja, hogy Hoat bandája szétszéledt és mindenfelé fosztogatnak a Folyóvidéken. Brienne miután bejárja az egész Crackclaw-fokot, véletlenül összefut négy tagjukkal és megüli őket egy Suttogó nevű romnál. A tőlük szerzett információ alapján indul el Sasfészek felé.
 • Brian Fortune színészről, aki már az első évad óta az Éjjeli Őrség egy vezető tagját alakítja csak most tudjuk meg, hogy ő Othell Yarwyck Első Építő, az építő rend vezetője. Ő volt az, aki elkísérte Jont és Samet, hogy letegyék az esküt a varsafánál anno. Noha a karakter nem volt elnevezve, maga a színész úgy tudta, hogy ő Bowen Marshot alakítja, aki ez Első Intéző a Fekete Várban. Most azonban kiderült, hogy mégsem. A változás okáról nem tudunk semmit
 • Gregor Clegane, aka a Lovagló Hegy szerepét immár harmadszorra kapta meg új színész. Az első évadban Conan Stevens alakította, de a Hobbit filmek forgatása miatt (ahol Bolgot játszotta) nem vállalta a második évadot; ekkor Ian Whyte váltotta őt, aki a Trónok Harcában már játszott Mást és óriást is. A negyedik évadban Hafþór Júlíus Björnsson öltötte magára a szerepet, aki egy izlandi erőember.
 • Noha Petyr Baelish a felelős az Öt Király Háborújáig Lysa haláláig még nem ölt közvetlenül meg senkit.
 • Arya és Sandor jelenete a haldokló farmerral egyértelmű utalás Samuel Beckett Godot-ra várva című darabjára. Barry McGovern, aki a parasztot alakíja számos színpadi előadásban, valamint a 2001-es film adaptációban is szerepelt. Nagyjából egy hasonló jelenet játszódik le a könyvben: a Vörös Nász után Arya és a Véreb találkozik egy Piper-házban szolgáló íjásszal, aki ugyan elmenekült a mészárlásból, a sebei miatt lassan haldoklott, végül Sandor adta meg neki a kegyelmet. Érdemes felfigyelni arra, hogy Arya “Senkivé” válása, a halál mint ajándék már most felbukkan a sorozatban és a könyvekben egyaránt.
 • Arya a könyvekben nagyon sok identitást vesz magára, hogy elrejtse kilétét: Arry, Nymeria, Nan, Menyét, Sócska, Csatorna Macskája, Vak Beth. Ezek egyrészt a részéről kitűnő álcák, másrészt a családjától elszakadó lánynak, aki a háború és a halál borzalmaival találkozik, egyfajta identitásválsága, hogy végül megtanuljon Senki lenni. Arya az útja során mindig egy mentor szerepet magára öltő férfi társaságában található: a sor Syrio Forel, Yoren, az Éjjeli Őrségből, Jaqen H’ghar, Beric és Thoros, majd Sandor Clegene. Mindegyik saját élettapasztalatát és saját harci stílusát adja át a lánynak, mielőtt Braavosba menne.
 • Ez az első alkalom, hogy a Clegane fivéreket teljes páncélzat nélkül láthatjuk.
 • Az a jelenet, melyben Oberyn meglátogatja Tyriont a fogságban, Pedro Pascal első jelenete volt, amit felvettek.
 • A Deres-hóvár magnézium szulfátból készült. Összesen hat példányt készítettek a kellékesek a felvételhez, melyeket Robin végül lerombolt az egyes felvételeken.
 • Létezek egy rajongók között népszerű elmélet, éppen a hóvár építéssel kapcsolatban: miszerint Sansa és Snow (Havas Jon) együtt fogják visszaállítani Deres és a Stark-ház dicsőségét.
- NÉZZ KÖRÜL -