• Bemutató: 2014. április 13.
 • Ebben a részben bukkan fel először: Mace Tyrell, Kövér Walda Frey, Axell Florent, Tansy
 • Halálesetek: Joffrey Baratheon, Tansy, Axell Florent
 • A cím a Lannister és Tyrell házak címerére utal, így némiképp rokoníthatjuk az 1×05 epizóddal A farkas és az oroszlánnal.
 • Deres, a Fal és Meereen nem jelenik meg az epizódban, noha az openingben láthatjuk őket. Mint azt korábban írtuk, Királyvár, Deres, a Fal, és Daenerys aktuális tartózkodási helye minden epizódban látható, ha szerepel a helyszín az adott részben, ha nem.
 • Az epizód forgatókönyvét a könyvek írója, George Martin készítette. Tervei szerint az egész rész a király esküvőről szólt volna, de a showrunnerek felhívták a figyelmét arra, hogy több cselekményszál is van, melyek nem pihenhetnek egy egész epizód ideje alatt.
 • Tommen Baratheon szerepét újraosztották a negyedik évadra. Most Dean-Charles Chapman alakítja, korábban Callum Wharry játszotta a fiút. Chapman korábban már felbukkant Martyn Lannister szerepében, a készítők úgy vélték, hogy mivel Martyn és Tommen unokatestvérek így nem okoz zavart a hasonlóság.
 • Roose Bolton elmondja, hogy Tywin Lannister kinevezte őt Észak Őrzőjévé, de nem kapott semmi támogatást, amivel kiűzhetné a vasszülötteit a földjéről. Egyetlen esélye az lett volna, ha Theon Greyjoyt élve és érintetlenül visszaadja apjának, de Ramsay ezt meghiúsította. A könyvek alapján Tywin terve az lett volna, hogy a Boltonok kimerülnek a Greyjoyokkal vívott háborúban, s ezt követően Tyrion, aki Sansa Stark férje magának tudja követelni Derest és Északot, amit gyermekeik örökölhetnének.
 • A sárkánykői vacsora jelenetnél a szolga, aki Stannist és Selysét szolgálja ki a sorozat egyik írója, Bryan Cogman. Érdekesség, hogy a főcím során Bryan neve mellett egy hányó mester látható. Ez elvileg egy belsős poén arról, hogy az első évad során tartott buli alatt Bryan túl sokat ivott és hánynia kellett.
 • Az esküvőn azok a zenészek, akik a Catamere-i esőt játsszák, és akiknek Joffrey pénzt hajít, valójában a Sigur Rós nevű zenekar. Noha az érmék gumiból készültek, az egyik tagja az együttesnek viszonylag súlyosan megsérült, amikor az egyik kellék homlokon találta.
 • Podrick megkérdezi Jaime-t, hogy a keze színaranyból van-e, Jaime pedig elmondja, hogy pusztán aranyozott acél. A könyvben ezzel szemben valódi aranyból készült, mert ez a fém nehezebb az acélnál, így Jaime keze továbbra is edzésben marad, és nem lesz sorvadása.
 • A könyvben csak annyit tudunk meg, hogy Joffrey a vendégek által mondott javaslatokból választotta ki az Özvegykönnyet új kardja nevéül, de nem ismerünk más változatokat. Az epizódot Martin írta, és ő maga találta ki a Viharhozó, Végítélet, Farkasátok változatokat is. Míg a Viharhozó utalás Michael Moorcock könyvsorozatában az Elric Sagában a főhős kardjára, addig a Végítélet látszólag ugyancsak egy utalás Gene Wolf regényciklusára Az Új Nap könyvére.
 • Jaime azért választja Bronnt edzőtársul, mert bizonyos összegért megvásárolhatja a hallgatását. A könyvekben Jaime Ser Ilyn Payne-nel gyakorol, akinek nyelvét évekkel ezelőtt az Őrült Király parancsára tépték ki. Wilko Johnson, aki Payne-t alakította az első és második évadban egy betegség miatt visszavonult a színészkedéstől, így a feladat Bronn karakterére hárult, aki a könyvben, amúgy is  újdonsült felesége, Lollys Stokeworth kastélyába költözik
 • Benioff és Weiss elárulták, hogy a könyvnek megfelelően akartak egy olyan jelenetet, ahol törpék küzdenek meg egymással malacon és kutyán lovagolva, de sajnos nem találtak megfelelő méretű malac-színészt Horvátországban.
 • A jelmeztervező Michael Clapton ötlete volt, hogy a Renlyt játszó törpe ne báblovon, hanem egy Lorast mintázó bábon lovagoljon.
 • Oberyn megemlíti Myrcellát Cerseinek, akik a második évad során utazott Dorne-ba, Oberyn otthonába, és most fivérénél, Doran Martellnél vendégeskedik, valamint eljegyezték őt Doran fiával, Trystane-nel. Ezen kívül a beszélgetés erősen utal arra a funkcióra is, hogy Myrcella valójában egy lehetséges politikai tússzá válhat.
 • Cersei és Ellaria párbeszéde eredetileg hosszabb volt, mint az epizódba bekerült változat. Viszont a DVD kiadáson megtekinthető Westeros fattyai kísérőfilmben hallhatjuk a teljes beszélgetést (a dőlt betűs részek a bővítések):
  • C.: Még soha nem mutattak be nekem egy Homokot. Nem is tudom hogyan szólíthatlak.
  • E.: Ellaria mindenki másnak megfelel. Sok van belőlünk Dorne-ban, tízezer fivérem és nővérem van.”
 • Jaime megemlíti Lorasnak, hogy amennyiben feleségül veszi Cerseit, a nővére meg fogja őt ölni, és ha teherbe is ejtené, a gyermek még az első lélegzetvétele előtt meghal. Valószínűleg egy utalás arra, hogy a könyvekben, amikor Cersei teherbe esett Roberttől titokban elvetette a magzatot. A sorozatban úgy mondták, hogy világra hozta a gyermeket, de az meghalt újszülöttként.
 • Joffrey fuldoklása feladta a leckét a hangvágóknak: noha csak egy 30 másodperces jelenet a hangosok 8 órát dolgoztak azon, hogy megfelelő hangot illesszenek a jelenet alá. Egy hihető fuldoklás hangját nem tudná a színész produkálni, csak ha valóban nem kapna levegőt. Végül állathangokat, egy női fuldokló hangot kevertek össze, az utolsó lélegzetet, ami elhagyja a fiú testét pedig a társproducer, Greg Spence “szinkronizálta”. Ráadásul a hagyományos smink mellett, digitálisan is felnagyították a fojtogató hatását.
 • Joffrey-t ugyanaz a méreg öli meg, ami a második évad első epizódjában Cressen mestert.
 • A DVD kiadásokban megerősítették, hogy Bran egymást követő, gyors villanásszerű látomásait Stephen King Harmadik típusú találkozások című regényében található Ördögtorony látomásai ihlették.
 • Amikor Joffrey kipróbálja az új kardját a könyvön, amit Tyriontól kapott, egy légfúvó segítségével repítették fel az papírdarabokat. Ugyancsak ilyen légfúvót használtak a pitéből előtörő galambok esetében. Az első felvételnél túl magas volt a levegő lökése, ezért a galambok ugyanabba az irányba repültek, ahelyett, hogy természetes szétröppenést produkáltak volna. Második nekifutásra már alacsonyabbra állították a levegő nyomását.
 • Amikor Olenna Tyrell eltávolítja az egyik kristályt Sansa nyakláncáról, a színésznőnek nem szabadott ténylegesen letépnie, nehogy elszakadjon a nyaklánc. A terv az volt, hogy a stáb kicseréli egy olyan ékszerre, ahol hiányzik egy ékkő, de erről megfeledkeztek, és csak akkor vették észre, amikor a kész felvételt nézték vissza. Elvileg digitálisan végül eltávolították a bal felső követ
 • Amikor Joffrey megparancsolja Tyrionnak, hogy hozzon neki bort, mert “száraz a pite” Lena Haedey (Cersei) és Peter Dinklage (Tyrion) nem tudták nevetés nélkül megállni, mert mind a ketten szexuális képzetet társítottak a mondanivalóhoz, ami így esküvőn még meg is állná a helyét. Mivel folyamat elnevették magukat, bármennyire is próbáltak komolyak maradni, a forgatás jelentős késést szenvedett el.
 • Érdemes észrevenni, ahogy Podrick tekintete elidőzik azon a szajhán, akinek annak idején bemutatták.