• Bemutató: 2013. április 14.
 • Ebben a részben bukkan fel elsőként: Hoster Tully, Brynden Tully, Edmure Tully, Martyn Lannister, Willam Lannister, Karl Tanner, Genna, Kayla, Greizhen mo Ullhor
 • Halálesetek: a kínzómester (Bolton-ház)
 • Az epizód címe az Astaporban található Büntetés Útjára utal. A könyvben nem sétány, hanem Büntetés Tere volt. A változást a forgatási helyszínnel magyarázható: a marokkói Essaouira óvárosa adott helyszínt a Rabszolga-öböl jeleneteinek. Nagyméretű tér híján egy sétányra esett a választásuk, ahol ágyuk egész sora állt, hatalmas, mozdíthatatlan ágyuk. A produkciós dizájner, Gemma Jackson végül úgy döntött, hogy emelvényekkel takarja el az ágyukat, ahol a büntetés alatt lévő rabszolgák póznái is állnak.
- NÉZZ KÖRÜL -

 • Amikor Jorah megkérdezi Barristan Selmyt, hogy hány csatában harcolt, azt feleli, hogy háromban: ezek a Kilenckrajcáros Királyok Háborúja, a Greyjoy Felkelés, és Robert Felkelése.
 • Az epizód végén a The Hold Steady előadásában hallhatjuk a The Bear and the Maiden Fair című számot. David Benioff és D.B. Weiss megmagyarázta, hogy azért tették be A medve és a szép szűz egy valóban élő indy-rock banda által feldolgozott változatát a rész végére, hogy még nagyobb sokkot váltsanak ki a nézőkből.
 • Ez az első epizód, amit a sorozat showrunnerei David Benioff és D.B. Weiss rendezett: azonban az Amerikai Rendezők Céhe szabályai miatt csak egyikük, Benioff neve szerepel a stáblistán.
 • Abban a jelenetben, amikor a Kistanács tagjai elfoglalják a széküket lényegében megjelenik a hatalom iránti taktikájuk is, szavak nélkül. Gemma Jackson elmesélte, hogy volt egy kis gond a forgatás során: a szék annyira nehéz volt, hogy Cersei nem tudta megfogni és áthúzni az asztal túlsó végébe, ezért az ő székét újra le kellett gyártani, könnyebb anyagok felhasználásával.
 • Jaime elárulja Briennek, hogy gyerekként gondot okozott neki az olvasás, ezért az apja parancsára órákig kellett naponta olvasnia. Ez a mozzanat a könyvekben nem jelenik meg, de a mások évadban, A Régi Istenek és az Újak című epizódban Tywin is megemlíti Jaime diszlexiáját Aryának.
 • Ebben a részben említik meg először a braavosi Vasbankot. A korona eladósodása ismét felbukkan, az 1×03 rész óta először. Akkor hat millió aranysárkány tartozása volt a Vastrónnak, amit valószínűleg az Öt Király Háborúja sem oszlatott semmivé. Tyrion megemlíti, hogy Kisujj csak úgy tett, mintha zseniális képessége lenne a pénz előteremtésére, holott csak tömérdek mennyiségű hitelt vett fel többek között a Vasbanktól. Azt állítja, hogy tízmilliókkal tartoznak a banknak, bár ez valószínűleg csak túlzás lehetett. A könyvek alapján két millióval tartoznak a Vasbanknak, a Tyrelleknek és számos tyroshi kereskedőszövetségnek együtt, további egy millióval pedig a Hitnek. A sorozat ezzel szemben növelte az összegeket: Petyr Baelish említette, hogy a koronának 6 milliós adóssága van, továbbá Tywin Lannister is kisegítette őket további három millióval.
 • Peter Dinklage egy interjún elmondta, hogy Tyrion azért akarta ennyire meghálálni Podrick Payne tettét, mert ő nem kapott semmiféle elismerést az apjától. Egyébként ez a jelenet is a sorozat találmánya, Podrick a regényben körülbelül 13 éves fiúcska.
 • Arya Stark szembesíti Sandor Cleganet az 1×02 epizódban elkövetett tettével, amikor Joffrey parancsára megölte Mycah-t, a henteslegényt.
 • Catelyn nagybátyja Brynden Tully Feketehalnak nevezi magát. Fiatalabb korukban ő és Hoster többször összetűzésbe került, mikor Hoster házassági ajánlatot kívánt összehozni fivére számára. Amikor a Redwyne-házzal próbálta összeesketni, Brynden elutasította az ajánlatott, mire Hoster a család fekete bárányának nevezte öccsét. Brynden felnevetett, és azt mondta, ha már a család címerállata egy hal, akkor lehetne mindjárt Feketehal. Így felvette a feketére színezett halat személyes címerének.
 • Robb megjegyzi Edmurenak, hogy Tywin Lannister fogságában vannak a húgai (valójában csak Sansa), és ez mégsem gátolja meg őt abban, hogy tovább harcoljon a Lannisterek ellen. Miből gondolja, hogy Tywin felhagy a háborúval, mert náluk vannak “nagybátyjának dédunokái”? Willem és Martyn Lannister valójában Tywin fivérének, Kevan Lannisternek ifjabbik gyermekei (Lancel öccsei), és így Tywin unokaöcsei. Robb érvelése azonban továbbra is jogos: Tywin akkor sem hagyott fel a harcokkal, amikor tulajdon fia, Jaime volt Robb fogja, nemhogy két unokaöccsért.
 • Bryan Cogman, író, elmesélte, hogy Martyn és Willam csak az Akit a tűz megcsókolt című epizódban kerültek volna bemutatásra, de úgy érezték a nézők csak összezavarodtak volna, ha a semmiből bukkannak fel hirtelen. Így hát leforgattak velük egy rövid jelenetet, amit ebben az epizódban láthatunk.
 • A Martynt játszó színészt, Dean-Charles Chapmant a negyedik évadtól Thomen Baratheon szerepére újraválasztották. 
 • Tyrion azt állítja a Kayla nevű prostituáltról, hogy egyike azon négy nőnek az Ismert Világban, akik meg tudják csinálni a meereeni csomó pozíciót. Ez valójában egy belső poén: George R.R. Martinnak hatalmas fejtörést okozott az ötödik kötet megírásánál, hogy azok a történetszálak és karakterek, akik Meereenbe vannak, vagy oda tartanak, milyen körülmények között és milyen sorrendben találkozzanak, továbbá, hogy a meereeni események (állóháború, vérhas-járvány, Daenerys esküvője, a Hárpiai Fiai), miként legyenek. “Most már meg tudom magyarázni a dolgokat. Számos dolog keresztezte itt egymást: kezdjük Xaro ajánlatával, hogy hajókat ad Dany-nek, a visszautasítás hatására Qarth háborút indít ellene. Aztán itt van Daenerys házassága, hogy megbékítse a várost. Majd a yunkai hadsereg megérkezése Meereen kapujához, majd a különböző, úton lévő emberek megérkezése (Tyrion, Quentyn, Victarion, Aegon, Marwny stb), majd Daario, ez a veszélyes zsoldos, és a kérdés, hogy Dany őt akarja-e vagy sem, van még járvány, meg Drogon visszatérése Meereenbe… Ezek mind labdák, és feldobtam őket a levegőbe, és ezek mind összefüggnek és időrendben összefonódnak. Drogon visszatérését a városban négy különböző időben is megpróbáltam. Vagy például, Quentyn megérkezését Meereenbe három különböző verzióban írtam meg: az egyikben Dany esküvője előtt jóval érkezik meg, a másikban jóval később, a harmadikban pedig egyetlen nappal az esküvő előtt (ami végül bekerült a könyvbe). Megírtam ezeket a változatokat és össze kellett hasonlítanom, hogy az eltérő érkezések miként hatnak a történetre, és a többi karakterre.” – nyilatkozta George Martin.
 • Gary Lightbody, a Snow Patrol együttes frontembere rövid szerepben felbukkan a Bolton katonák sorában, miközben a Medve és a szép szűz dalt énekeli.