• Bemutató: 2012. április 8.
  • Ebben a részben bukkan fel először: Jaqen H’ghar, Maró, Rorge, Podrick Payne, Yara Greyjoy, Balon Greyjoy, Salladhor Saan
  • Halálesetek: Rakharo
  • A cím a dothraki vallásban szereplő túlvilágra, az Éjszaka földjére utal. Irri említi is, hogy Rakharo nem mehet az Éjszaka Földjére, mert testét megbecstelenítették, és nem égették el.
  • Azt a jelenetet, amelyben Rakharo lova visszatér, és Irri gyászolja a halálát a következő részhez forgatták ugyan le, de később a vágás során átemelték ebbe az epizódba.
  • Janos Slynt eltávolítása hivatalából nem egészen csak Tyrion ötlete volt: a könyvekben Tywin is Cersei ostobaságának véli, hogy egy felkapaszkodott nincstelent Westeros leghatalmasabb várának urává nevezik ki. Cersei azért sem tehet a döntés ellen semmit, mert Tyrion apja utasításait hajtotta végre. Az viszont, hogy a megbízhatatlan és korrupt férfi a Falra száműzi, már az Ördögfióka leleménye.
  • Robb Stark Balon Greyjoy-nak írt levele a következőképpen rekonstruálható egy epizódhoz kiadott kép alapján:
- NÉZZ KÖRÜL -

…Greyjoy-házból, Ura…
…évekkel ezelőtt házaink ellenségként harcoltak egymás ellen…
…egyesítsük őket egy nagyon ellenséggel szemben. Fiad bizonyítottan félelmetes harcos…
a Stark-ház barátja. Tedd flottád parancsokává,hogy szétzúzza a Lannistereket és én neked adom…a függetlenséget, melyet kilenc évvel ezelőtt kerestél…
Légy a Vas-szigetek Királya, én pedig Észak…
Királya, szabadulj meg a … elnyomása alól 
A Lannisterek elhagyták …
…[Casterly-hegyet?] szinte védtelenül és…
Theon a nevemben ….

  • Az író, Bryan Cogmen elárulta, hogy a produkciós csapat nem volt benne biztos, hogy bemutatják-e Stannis lányát Shireen Baratheont a sorozatban. Éppen ezért pusztán olyan mondatokat adtak a szereplők szájába, melyek nem utalnak egy lány gyermek meglétére “Stannisnek nincsenek fiai”. Meg akarták hagyni maguknak a lehetőségét, hogy a későbbi évadokban esetleg felbukkanjon a kislány.
  • Ebben az epizódban a Kistanács levelet kap az Éjjeli Őrségtől, melyben segítséget kérnek, és az élőhalottak támadásáról szálmolnak be. A könyvben, Ser Alliser Thorne-t elküldik Királyvárba egy levágott kézzel, hogy személyesen kérjen segítséget, de mellőzték, és végül visszaküldték a Falra (ezért nem vett részt a Nagy Felderítésben, és csak a negyedik évadban láthatjuk viszont). Bryan Cogman azt mesélte, hogy a sorozatban is felbukkant volna a férfi a második évad során, de a színész Owen Teale sajnos egyéb elfoglaltáságait nem tudta egyeztetni a forgatással, így a jelenet nem készülhetett el.
  • Yara Greyjoy a könyvekben az Asha Greyjoy névre hallgat, azonban a készítők jobbnak látták megváltoztatni, mert túlságosan egybecseng a vad nő, Osha nevével. Hasonlóképp jártak el Robert Arryn esetében: Robert Baratheon, és Robb Stark mellett csak zavart keltett volna egy harmadik Robert is, így a fiú a Robin nevet kapta.