• Bemutató: 2011. május 08.
 • Az epizódnak két magyar címe is van. Az első az rész bemutatásával kihirdetett “Nyomorékok, fattyak és összetört dolgok”, a másik a DVD-kiadással publikálásra került “Nyomorékok, fattyúk és minden, ami nem egész.” A könyvben Robb Stark és Tyrion beszélgetése közben hangzik el az ominózus mondat: “- A testvéred, Jon kért rá [ti. hogy Tyrion segítsen Brannek a nyereggel]. Én pedig igen gyengéd szívvel viseltetek a nyomorékok, fattyúk és összetört dolgok iránt.”
 • A cím Tyrion Robbnak intézet mondatát idézi, a magyar szinkronban szintén az “összetört dolgok” kifejezés hangzik el, nem pedig a “minden, ami nem egész”
 • Ebben a részben bukkan fel először: Samwell Tarly, Janos Slynt, Ser Hugh, Tobho Mott, Gendry, Gregor Clegane, Marillion, Bronn
 • Haláleset: Ser Hugh
 • Ez az első évad egyetlen olyan epizódja, ahol minden főszereplő feltűnik
 • Először említik a Greyjoy Felkelést, Mance Raydert és Walder Freyt is.
 • Abban a jelenetben, amikor Viserys és Doreah együtt fürdenek, és sárkányokról beszélgetnek megemlítik Vermithraxot, aki nem A Tűz és Jég Dala világából származik, hanem az 1981-es Sárkányölő című fantasy filmből.
 • A Torna során több nemesi zászlót is ki lehet szúrni a tömegben: a Starkok rémfarkasa, a Lannisterek oroszlánja és a Baratheonok koronás szarvasa mellett ott van még a Mormont-ház fekete medvéje, a Karstarkok fehér napkorongja, a három fekete kutya a Clegane-ház jelképeként, és a Swann-ház fekete-fehér hattyúi, a Florent-ház rókája és a Whent-ház denevérei.
  - NÉZZ KÖRÜL -

  Néhány lobogó1) Bracken 2) Arryn, Horwood, Tyrell, Lannister 3) Lannister, Baratheon, Stark 4) Karstark 5) Tyrell Clegane 6) Swyft 7) Whent (a tömeg mögött alig láthatóan) 8) Mormont 9) Swann, Lefford (oldalra fordulva) 10) Florent 11) Mallister, Tully 12) Royce
 • Maisie Williams (Arya) és Sophie Turner (Sansa) nem voltak jelent a lovagi torna próbáján, csak a felvételre ültek be, így Ser Hugh véres halála láttán ijedtségük valódi. A felvételt nagyon megnehezítette, hogy szinte egész nap esett. Végül egy pár órás napsütés ideje alatt sikerült befejezni a forgatást.
 • Sansa és Septa Mordane, Jaime és Jory Cassel, Viserys és Doreah jeleneteit az fő forgatást követően írták meg, mivel vágás során jöttek rá, hogy a rész rövidebb a kelleténél. Úgynevezett post-production felvételekkel vették fel a három jelenetet.
 • Amikor azt a jelenetet forgatták, hogy Jon és Samwell a felvonós segítségével a Fal tetejére mennek a felvonó valami műszaki hiba miatt megakadt. A színszek több mint egy órát lógtak a stúdióban, de Kit csak akkor kezdett el aggódni, amikor ápolót hívtak a helységbe, ha bármi rosszul sülne el.
 • Nagyításhoz vidd a kurzort a kép fölé

  Amikor Sam és Jon a lányokról, a fattyúlétről beszél, az egyik oszlopba vésve (pont Jon fölött) látható egy R L felirat. Muszáj megemlíteni, hogy sokan inkább P-nek látják az első betűt, mindenesetre Jon származását, a fattyú lét nehézségeit taglaló jelenetben talán nem véletlen, hogy a film készítő utalni akartak Jon származására. Ez ugyan nincs megerősítve, de R + L az egyik legnépszerűbb teória volt a rajongók körében, miszerint Jon születi Rhaegar Targayen és Lyanna Stark. Ez az eszmefuttatás a sorozatban már igazolódott.