• Bemutató: 2011. május 1.
  • Az epizód címe Havas Jon Alliser Thorne-tól kapott gúnynevét idézi.
  • Ebben a részben bukkan fel először: Petyr Baelish, Varys, Renly Baratheon, Pycelle nagymester, Öreg Nan, Jeor Mormont, Pypar, Grenn, Alliser Throne, Aemon mester, Lancel Lanniser, Barristan Selmy, Rakharo, Yoren, Syrio Forel
  • Egyike azon kevés részeknek, ahol nem történik haláleset
  • Az epizódot Margaret John emlékének ajánlották, akik Öreg Nant játszotta ebben a részben, és 2011. február 02-án egy rövid betegség következtében elhunyt.
  • A kistanács jelenetében Renly átad Ned Starknak egy tekercset, ami tartalmazza a Segítő Tornájának díjazását (40.000 aranysárkány a bajnoknak, 20.000 a másodiknak és 20.000 a legjobb íjásznak). Ha megállítjátok azt a pillanatot, amikor Ned kitekeri a papírt, olvasható még egy harcnem (Winner of the Clubs-swords), ami szintén 20.000 sárkányt ér a győztesnek. Így a Torna teljes költsége nem 80.000 ahogy Pycelle mondja, hanem 100.000 aranysárkány
  • A dothraki szó, amit Irri tanít Daenerysnek az “athjahakar”, ami lényegében “büszkeséget” jelent. A szót a nyelv megalkotásánál a “jahak” szóból képezték, ami a dothraki harcosok hosszú varkocsát jelenti.
  • Az angol változatban az első részekben még nem következetes a maester szó kiejtése. A királyi intéző ebben az epizódban “másztör”-nek és nem “mésztör”-nek ejti. Később már minden színész helyesen ejtette.
  • Öreg Nan megemlíti Ser Duncan, a Magas történeteit Brannek. Duncan, vagy röviden Dunk a főszereplője A Hét Királyság lovagja című novelláskötetnek, ami nagyjából 89 évvel korábban játszódik a Trónok Harca eseményeinél. Sokan úgy vélik, hogy Duncan felkereste Derest, és itt ismerte meg a fiatal Nant annak idején, mások bátorkodnak azt feltételezni, hogy Nan és Dunk között rövid románc bontakozott ki, és ezzel magyarázzák Hodor (Nan ükunokája) átlagon felüli magasságát. Hogy valóban így történt-e, azt elvileg a soron következő novellából, The She-Wolfs of Winterfell-ből megtudjuk. Mások viszont elcsepegtetett információkból úgy vélik, hogy Brienne felmenője lehetett a híres lovag: apja fegyverraktárában gyerekként megtalálta a férfi pajzsát.
  • Robert, Barristan és Jaime, valamint Tyrion, Yoren és Benjen, továbbá Jorah, Rakharo és Irri jeleneteit az fő forgatást követően írták meg, mivel vágás során jöttek rá, hogy a rész rövidebb a kelleténél. Úgynevezett post-production felvételekkel vették fel a három jelenetet. Érdemes felfigyelni arra, hogy mindegyik belső helyszínen játszódik, így nem kellett a stábnak a forgatási helyszínekre utaznia.
  • A sorozatban sosem derült ki (az eddigi részek alapján legalábbis), hogy ki küldte a bérgyilkost, hogy megölje Brant. A Varjak Lakomája kötetben két karakter is kikövetkezteti a valódi tettes kilétét.