• Bemutató: 2011. április 24.
  • Az epizód címe a Királyi útra utal, Westeros egyik legfontosabb szárazföldi útjára, ami a Faltól egészen Viharvégig fut, érintve Királyvárat.
  • Ebben a részben bukkan fel először: Doreah, Irri, Jhiqui, Rast, Ilyn Payne, Mycah és a bérgyilkos
  • Halálestek: Mycah, Lady, és a bérgyilkos
  • A sorozat openingjét az Ismert Világ háromdimenziós térképe alkotja. A bemutatott helyszínek olykor epizódról-epizódra változnak ismertetve az adott részben szerepet kapott főbb városokat. Az opening megalkotója az Elastic volt, akik korábban a Róma, a Hármastársak és Carnivale – A vándorcirkusz című sorozatokért feleltek. Úgy alkották meg, mintha a térkép egy gömb belső felületén lenne szétfeszítve, és a gömb központjában ragyogna a nap. Az égitest körül forgó fémszalagok Leonardo da Vinci találmányait idézik, és a westerosi történelem egyes pillanatait örökítik meg. Mint az ötödik évad során kiderült Greg Spencetől, a sorozat egyik producerétől itt is vannak bizonyos szabályok: 1) Királyvár, Deres, A Fal és Daenerys aktuális tartózkodási helye minden epizódban megjelenítésre kerül 2) kisebb helyszínek esetén nem készül animáció, hanem a térség fő kastélya utal rá (Sansa és Kisujj az ötödik évadban Rovottkőre utazik, mégis a Sasfészek jelenik meg) 3) a 90 másodperces időhatár miatt, csak meghatározott számú helyszínt tudnak bemutatni. Ezeket figyelembe véve egy opening sosem tud hat helyszínnél többet megmutatni.
  • Az HBO-nak amúgy nem tetszett az opening, a producerek heves vita árán tudták csak meggyőzni a csatorna illetékeseit, hogy egy ilyen hatalmas világon játszódó sorozatban elengedhetetlen, hogy bemutassanak egy térképet.
  • Fontosabb eltérés a könyvhöz képest, hogy Lady halálával kapcsolatos események nem a keresztúti fogadóban történtek, hanem Darry várában. A kötetekben itt ismerjük meg Renly Baratheont és Barristan Selmy-t is, akik Ilyn Payne társaságában a király elé lovagoltak.
  • Az epizód írója Bryan Cogman elmesélte, hogy a sorozat részeit csak későn, legtöbbször a forgatásokat követően nevezik el. Ezt a részt eredetileg “A rémfarkas, nem háziállat” címmel látta el, de David Benioff ellenezte nagyon.
  • A regényben Cersei sosem adott életet olyan gyermeknek, akinek Robert lett volna az apja. A sorozat készítői azonban fontosnak érezték, hogy már itt hangsúlyozzák a fekete hajszín jelentőségét.
  • Az első epizód főcíménél Iain Glen (Jorah Mormont) neve mellett semleges mintájú pajzsdísz jelent meg. A második részre ezt a hibát korrigálták, és már a medve tűnik fel, bár a DVD kiadásoknál mindez csak a harmadik résznél tűnik fel. 
- NÉZZ KÖRÜL -