- NÉZZ KÖRÜL -

nightkingbVége a 6. évadnak, elhullott megint jó néhány „hős”. Már csak két évadnyi vérengzés és szex vár minket Westeroson és itt a vég. Hogy jó vagy rossz, az nem értelmezhető igazan R.R. Martin világában. A főellenség, a tél és az Éjkirály még csak a sorozat és a könyvek margóján jelent eddig meg, de David Benioff és Dan Weiss elárul pár titkot a néma gyilkosról:

“Nem gondoljuk, hogy az Éjkirály valamilyen klasszikus értelemben vett gonosztevő lenne, csak annyira, mint amennyire halott. Nem olyan mint Joffrey vagy Ramsay, nem ember már évszázadok óta. A gonoszság a jó és a rossz közötti választásból fakad, de az Éjkirálynak nem volt választása. Nem kért abból amivé tették, csak megtörtént. Most pedig eljön értünk, mindannyiunkért.”

nightkingArra a kérdésre, hogy fő gonoszunk miért nem beszél ennyit válaszoltak:

“Bizonyos értelemben érthető, hogy nem beszél. Mit kéne egy halottnak mondania? Ő csak a pusztítás eszköze, erre teremtetett. Nem hiszem, hogy bármikor is írunk neki párbeszédet. Bármit mondana az nem illene a történetbe.”

A történet szerint a halottak nem képesek átkelni a falon, de létezik egy fegyver, azaz hangszer, Joramun kűrtje, amely képes lerombolni a Falat.

“Nem akarunk nagyon eltérni a történettől, de vannak a könyvek és a sorozat és ha minden egyezne akkor nézhetetlenné válna a sok részlet miatt. Az utolsó évad egyértelművé tette, hogy a Fal nem csak egy fizikai akadály, hanem valami ami távol tartja holtakat az élők világától. Azt mondják az Éjkirály több mint csak egy sereg és nem akarjuk, hogy csak úgy átjusson a falon. De ezt hiszem ennyi most elég erről.”

A tél közelg, de a következő évad még messze. Szerencsére a kedvenceink itt vannak!