- NÉZZ KÖRÜL -

fedonevekgeekhub

2016 legjobb társasjátéka? Valamit biztosan nagyon tudhat ez a doboz. És Tényleg!

Rázva, nem keverve

A Fedőnevek egy csapat alapú partijáték 4-8 szuperkém számára! Bizony itt a titkos ügynökök krémjét alakítjuk. Elő a koktélruhát/szmokingot és jöhet a martini rázva, nem keverve!

Tehát fogjuk a játékosokat és két rivális titkos ügynök csapatra bontjuk és választunk egy-egy vezetőt. Mindezek után kikapunk a dobozból 25 kártyát és szépen rendezetten felrakjuk az asztalra. A két kémvezért húz egy „térképet” amin az ügynökök elhelyezkedése látható, azaz melyik kártya a 25-ből piros, kék, egyszerű átlagember és a sohasohasohasemlebukhat ember (a fekete).

codename1

A cél egyszerű: buktassuk le az összes ellenséges ügynököt azelőtt, hogy ők elkapnák a mi kártyáink DE a fekete-lap sosem kerülhet felfordításra! Ekkor vége a játéknak, jön az atomháború, elfogy a kávé stb.

Kémeket úgy lehet elkapni, hogy a soron lévő nagyvezér mond egy (1!) szót és egy számot, mint “Sivatag 3” ami egyszerre utalhat a pálmafára, homokra és kígyóra így lebuktatva három galád ügyeskedő pirosat/kéket. Természetesen mindenféle szabállyal garantálja a játék, hogy ne sima szinonimaszótárrá váljon a kémmester.

codename3

Itt jön a csapat másik (nagyobb) része, aki próbálja kitalálni, hogy vajon mire gondolt a költő? Ha mellényúlnak szegény ártatlant, vagy egy saját ügynököt is lebuktathatnak, sőt jöhet a fekete kaszás is! Első két esetben jön a másik csapat, az utóbbiban pedig a THE END felirat!

Tovább is van, mondjam még?

De nincs. Ennyi. Ebből áll a játék, ami pont ezért annyira fantasztikus. Gyorsan emészthető, pillanatok alatt felveszed a fonalat és már pörög veled a kémek misztikus világa. Átlagosan 15 percenként bukik le egy teljes ügynök csapat, vagy ugrik elő a „feketebárány”, így két egyetemi előadás közt is simán befér. Teljesen mindegy, hogy a nyertes vagy a vesztes csapatban játszunk, mert biztosan jól fogunk szórakozni.

codename2

Bár alapvetően felnőtteknek szól ez a világ, hiszen komolyabb absztrakciós képesség szükséges hozzá, de mi gyerekekkel is játsszuk, akik szintén hihetetlenül élvezik és láthatóan fejlődött a szókincsük és a gondolkodásuk. Kell ennél több?

fedonevek

Fedőnév: Zseniális 10!

Ha a tarkómhoz tartják a fekete lapot akkor egyetlen rosszat tudnék talán írni: Ha kicsit lassabb barátot/kollégát/rokont ültetünk a kémmesteri székbe akkor mire megszüli a szót már három játék is lemehetne. Valahogy a készítők is tapasztalhatták ezt a tesztek során, mert kaptunk egy homokórát, hogy kordában tartsuk a lassabb játékosokat..

Az ára nagyon baráti, Nálunk most jóárasítva 5499-ért viheted haza (és 5% visszajár a visszajáróknak! 🙂 ) és biztosan nem lősz mellé vele ha ajándékot keresel. Zseniális, nem?

 

Típus: party-játék

Játékidő: 15 perc

Előny: Pörgős, egyszerű, szórakoztató és olcsó.

Hátrány: –

stars5