GeekHub, ahol vásárolni is Geek!

Open panel
Menu

Bemutatkozó

A nevem Patkós Ferenc. Budapesten születtem, 1991-ben. Digitális festéssel, képalkotással foglalkozom, hozzávetőleg öt éve. Iskolában nem tanultam művészeteket, de a családomban szinte mindenki ragadott valamilyen eszközt, így volt honnan tanulnom, kiváltképp’ apámtól. Természetesen nem a digitális festéssel kezdtem a művészetek világával való ismerkedést. Korábban dolgoztam ceruzával, vízfestékkel, pasztellel és olajjal is, melyek használatát főképp’ apámtól lestem el. Manapság, ha tradicionális alkotásról van szó, akkor csak a modellfestést tudom felmutatni.

A digitális technika számomra nagy előrelépés volt. Sajnos az a típus vagyok, aki többet radíroz, mint rajzol, és mondanom sem kell, igazi vásznon nem egyszerű ezt kivitelezni. Szerencsére a digitális környezet nem korlátoz ilyen téren sem, ahogy a színeket, alakokat, hangulatot is könnyen tudom variálni akár a végleges változatnál is. Mivel sokszor magam sem tudom, hogy mit is akarok egy festmény első vonásánál, így erre a szabadságra szükségem van.

A választott témám általában a pillanatnyi hangulatomtól függ. Néha egy kis fantasy, valamikor sci-fi, pár tájkép, majd néhány elvont, csavart festmény. Mégis, van egy téma, ami a legkedvesebb számomra. Ez a női arcok, portrék festése, leginkább realisztikus stílusban. Egyrészt egy szép női arcon hálás feladat dolgozni, másrészt ezeken a képeken keresztül képes vagyok érzelmeket, gondolatokat kifejezni. Ez számomra elsődleges fontosságú, gyakran személyes problémáim levezetésére szolgálnak festményeim, így majdnem mindegyik mögött megbújik egy történet. Ez igaz a repülő bálnákra is, akik szintén egy meghatározó vonal és újra-újra előbukkannak.

Hiszem, hogy a művészet kommunikáció. Legalábbis annak kellene lennie.

Az alkotó Facebook oldalára erre parancsolj! 🙂

A nyomtatás xylopyrography technológiával készül ami hihetetlen színhűségre ad lehetőséget, de óvatosan kell vele bánni a mosás során!

 

Méret

L, M, S, XL, XXL

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Drenus’ Art – Edge – Póló” értékelése elsőként

Ez is tetszhet