- NÉZZ KÖRÜL -

Figyelem! A cikk nyomokban SPOILERT tartalmaz az évadzáró kapcsán!

Minden idők egyik legjobb (ha nem a legjobb) Trónok Harca epizódot, évadzárót láthattuk hétfő hajnalban, melyből pár teória igazolásra/megerősítésre került.
A legtöbb karakterrel kapcsolatban vannak elméletek, feltevések; Arya Stark nevéhez azonban nem túl sok ilyen fűződik. Mielőtt elhagyta Baavost, volt pár lehetséges irány előtte, melyekre lehetett tippelgetni, viszont a Waif halála után elég nyilvánvalóvá vált, hogy merre fog vezetni az útja. Legalábbis nagy vonalakban.

Három évaddal ezelőtt játszódott le egy beszélgetés Arya és Melisandre között, mely érdekes dolgokra enged következtetni:

melisandre-arya-prophecy

A 3. évad 6. részében nézhettük ezt végig; Melisandre Arya szemébe nézve előre vetíti a jövőt számára. A legtöbben (talán senki sem) akadt fent akkor ezen, azonban az azóta megtörtént eseményeket tekintve érdekes észrevétel a következő:

Barna szem: Polliver (halott), Meryn Trant (halott)
Kék szem: Waif (halott), Walder Frey (halott)
Zöld szem: Cersei Lannister, Ilyn Payne

Ugyan a barna- és kék szemnél nagyon sok karaktert felsorolhatnánk, Melisandre szemszín listáját tekintve már nem kell foglalkoznunk velük; nem úgy, mint a zölddel. Walder Frey csodálatos halála az utolsó epizódban tovább igazolta az eddigieket, viszont továbbra is nyitva hagyta az utolsó szín kérdését. Westerosban nem sok embernek van zöld szeme; mindkét általunk ismert zöld szemű karakter szerepel Arya listáján, így mindkét esetben várható a Tűvel való találkozás.

cersei-ilyn-payne-green-eyes

Még jóval a Waif és Walder Frey halála előtt látott napvilágot ez az elmélet; kitalálói azt hitték, hogy még ebben az évadban bekövetkezik valamelyik zöld szemű karakter halála. Őket idő előtt a 7. évad stáblistája cáfolta, melyen szerepel Lena Headey neve; de látva a 6×10 részt, ami késik nem múlik. Mint tudjuk, Westerosban az egyszer fent, egyszer lent. A mostani rész az egyik legjobb példa arra, hogy akármikor, akárki meghalhat. Az pedig, hogy mi lesz a 7. évadban…

13510889_601935499987060_8644581309887124769_n

A Hét fénye vezessen titeket! (Vagy a futótűzé, az fényesebb.) 😉

Forrás