- NÉZZ KÖRÜL -

dr-strange-2

Mi tehet igazán jóvá egy évet? Nyilván rengeteg geek film! Az idei év (sem) lesz rossz, ideje előkapni a naptárunkat és belevésni ezeket a piros betűs dátumokat!

1. Star Trek Beyond – Minden túl – július 21 (július 8 USA )

A USS Enterprise új csapata harmadszor is a fedélzeten: Spock (Zachary Quinto), Kirk (Chris Pine), Bones (Karl Urban), Uhura (Zoe Saldana), Chekov (Anton Yelchin) és Sulu (John Cho) kap egy vagány harcoshölgy társat Sofia Boutelle személyében, hogy egy vadonatúj és nagyon veszélyes idegennel fajjal vegyék fel a harcot, akik Krall (Idris Elba) vezetésével igyekeznek átszabni a Star Trek univerzumot.  A rendezői székben ezúttal Justin Lin ült, akinek a Halálos Iramban filmeket köszönhetjük, így igen pörgős produkcióra számíthatunk.

2. Függetlenség napja – Feltámadás

20 évvel járunk az eredeti story után, mikor Goldblum és Pullman újra felveszi a kesztyűt a szuperfejlet idegenekkel szemben! Roland Emmerich igen  pörgős mozit ígér még nagyobb űrhajókkal, űrlényekkel, űrgépekkel és űrszörnyekkel! A logika bukfenceket leszámítva az első rész igazi klasszikus, személyes kedvencem, így a másodikat is Muszáj lesz megnézni!

3. Suicide Squad – Öngyilkos osztag – augusztus 5

A DC unverzum szuper-rossz fiúi és lányai kivételesen az emberiség másik oldalára állnak. Némi külső nyomás hatására Deadshot (Will Smith), Rick Flagg (Joel Kinnaman), Harley Quinn (Margot Robbie), Bumeráng (Jai Courtney), Enchantress (Cara Delevingne) no és természetesen Joker (Jared Leto) nekiindulnak, hogy megmentsék a világot. Minden jobb mint a börtön, ráadásul lehet kicsit rosszalkodni is.

4. Doktor Strange – November 4

Személyes kedvencem Benedict Cumberbatch idegsebész egy súlyos baleset után a földhözragadt életét hosszas jellem és képességfejlődés után felcseréli az általa korábban nevetséges babonának titulált mágiára.  A film a doktor eredetet történet járja körbe és bővíti egy újabb szuperhőssel a Marvel filmes univerzum játéktárát. Ha másért nem, Cumberbatch zseniális játéka miatt biztosan meg kell nézni!

5. Legendás állatok és megfigyelésük – November 18

Harry Potter?  Madjnem, a világ ugyanaz.  J.K. Rowling  még 2001-ben kiadta a Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts And Where To Find Them) alkotást, ami “pontosan” ugyanaz a könyv amiből Harry, Ron és Hermione szívta magába a tudást. A film történetét Rowling, a hangulatát pedig Eddie Redmayne, Colin Farrell, Ezra Miller és Katherine Waterston biztosítja. Novemberben pálcákat elő!

6. Star Wars: Zsivány Egyes (December 16)

A gonosz Birodalom elbukott, vagy mégsem? A Zsivány egyes a IV epizód előtti eseménysorozatot dolgozza fel, hogy miként kerültek Leia Organa hercegnő kezébe (droidjába) a Halálcsillag tervrajzai és indult el az eseménycunami ami végül a Birodalom bukásához vezetett. Darth Vader is beköszön és némileg leamortizálja a Lázadó szövetség embererőforrásait. Jó kis film lesz!

7. Assassin’s Creed (December 21)

Utolsó évtizedet sokunk azzal töltötte, hogy háztetőről háztetőre ugrált és néha levadászta a gonoszt. Így megy a mindennapi élete egy valamirevaló fejvadásznak. A nagysikerű Assassin’s Creed  sorozat most a vásznon is életre kell! A film visszaröppent minket a Spanyol inkvizíció korába, hogy  Michael Fassbender, Jeremy Irons és Marion Cotillard visszaadja a hamisítatlan hangulatot teremtsen, és visszahozza a monitor előtt töltött órák (napok?) emlékét. Reméljük sikerül nekik.